Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kjøttkaker med spennende krydder?

#1

Myrsnipa sa for siden:

Hvilke krydder kan jeg ha i kjøttkakene for å sprite de litt opp?


#2

annemede sa for siden:

Jeg har laget noen kjøttkaker etter Mims oppskrift, og litt sennep og chillikrydder spriter godt opp synes jeg.


#3

Tallulah sa for siden:

Hvis du blander litt mynte i dem blir de som tyrkiske kjøttboller. Veldig godt. Spesielt hvis 50 % av kjøttdeigen er lammekjøttdeig.

Ellers er det godt med litt cajunblandinger eller provenceblandinger.

Ellers pleier jeg å ta hvitløk, løk og en gulrot med stavmikseren og blande i, så får jeg sneket litt grønnsaker i den lille sønnen min også.


#4

annemede sa for siden:

Oi, lammekjøttdeig i kjøttkakene det høres godt ut. Takk for tips.


#5

Myrsnipa sa for siden:

:gaah: Jeg kan ikke ha hvitløk i dem for da dauer mamma.

Takk for tips. Kom gjerne med flere.



#7

apan sa for siden:

Koriander


#8

Myrsnipa sa for siden:

Det var de ungene da...:mumle:

Mulig jeg finrasper løken,slik at den bare gir smak og ikke biter. :utspekulert:


#9

annemede sa for siden:

Igjen, de gangene jeg har laget har jeg kjørt det igjennom foodprocessoren, så noe løk kan ikke kjennes.(Ei heller hvitløk om man steker/koker de lenge nok). utspekulert (Med mindre din mor er allergisk da) .


#10

Myrsnipa sa for siden:

Mamma påstår at hun er allergisk men jeg tror henne ikke. Ingen vits i å prøve å lure henne. Hun lukter hvitløk fra en frossen Grandiosa i plast. :nemlig:


#11

annemede sa for siden:

Haha, det må en si er bra luktesans.



#13

Nelly sa for siden:

[LEFT]Husker ikke helt hvor jeg fant denne oppskriften men den er iallefall kjempe god:

Gode kjøttkaker med brun saus

Ingredienser
500 g karbonadedeig
1 stort egg
1 tykk skive av loff
1 stk gul løk
1 ts salt
1 ts hvit pepper
1/4 ts nyrevet muskatnøtt
1/2 ts paprikapulver
1/2 ts grillkrydder
1/4 ts chillipulver
3/4 dl matfløte
i stk buljongterning
5 dl vann til koking

Brun saus:
2 ss mel og 2 dl melk blandes godt til jevning av sausen.
Kraft etter kokingen av kjøttkakene.
2 skiver brunost
2 1/2 dl matfløte
salt og pepper etter smak
Fremgangsmåte
Smuldre opp loffskiven, uten skorpe, i en liten skål og tilsett 3/4 dl matfløte. Dette skal trekke til det blir en myk "grøt".
Ha karbonadedeigen i en bolle og tilsett egg, krydder og finhakket løk. Når loff -og fløteblandingen har blitt myk tilsettes dette også til deigen og blandes godt inn.
Form boller med en skje og klem dem flate i varm stekepanne med smør.
Når alle kakene er ferdige, legges de tilbake i pannen (evnt i en kjele) og kokes i ca 7-8 min i 5 dl vann tilsatt buljongterning.

Saus:
Ta kjøttkakene ut av kraften, og sil denne for rester.
Kok opp kraften på nytt og la den redusere til ca 2/3.
Spe med litt av melk -og meljevningen (bør bruke sil for å unngå å få med melklumper)
Kok opp, tilsett 2 skiver brunost og fløten. La småkoke under omrøring i 5 min.
Smak til med salt og pepper.

Serveres med kokte poteter og f.eks stuet kål, kokte grønnsaker eller ertestuing. [/LEFT]


#14

daffy sa for siden:

Litt tabasco spriter fint opp syns jeg.

Ellers lager jeg noen nydelige italienske kjøttboller av karbonadedeig, oppbløtt hvitt brød i melk, revet parmesanost, estragon (viktig å ikke droppe dette), revet sitronskall og salt+pepper. Disse er virkelig kjempegode!


#15

safran sa for siden:

Pøh. Disse gamle kjerringene påstår at de ikke liker hvitløk på rent prinsippielt grunnlag. Lag dem med hvitløk.


#16

Nebbia sa for siden:

Et alternativ kan være å sprite opp tilbehøret. En kollega av meg serverte kjøttkaker med en relativt dyr burgunder!

Visstnok ikke spesielt vellykket, men definitivt annerledes.


#17

Harriet Vane sa for siden:

Min svigerfar påstår han ikke tåler hvitløk, men mykstekt hvitløk most inn i kjøttdeigen, HA! Det merker han ikke, nei! :mohaha:

Sennepspulver, chilipulver, mykstekthvitløk erknall, eller de tradisjonelle; muskat, allehånde og ingefær (tørket pulver av alt).


#18

LilleRosin sa for siden:

Disse er knallgode:

Kjøttboller i tomatsaus
En helt fantastisk rett fra Jamie Oliver.

Ingredienser:
1 pakke(r) Svine-kjøttdeig
1 pakke(r) Kjøttdeig
3 ss Oregano, tørket
1,5 ts Kummin, frø. knust
1,5 ts Koriander, frø, knust
2 stk Chilli, hakket
1 ts Rosmarin, fersk, hakket
1 stk Egg
6 ts Olivenolje
1 stk Løk
2 stk Hvitløksbåt(er)
2 boks Hermetiske tomater
1 pakke(r) Basilikum, hakket
60 gram Mozzarella
60 gram Parmasan
500 gram Spaghetti

Fremgangsmåte: 1. Bland kjøttdeigen og svine-kjøttdeigen i sammen i en bolle. 2. Bland inn brødsmulene. 3. Bland inn tørket oregano, cumin, koriander, chilli, rosmarin og egg i kjøttblandingen. 4. Ha i litt salt og pepper. 5. Miks alle ingrediensene godt, og med våte hender, lag kjøttboller av ønsket størrelse (ca to-tre teskjeer i størrelse). 6. Gjennomstek kjøttbollene i stekepanne med litt olivenolje. Vær forsiktig slik at kjøttbollene forblir hele. 7. Mens du steker kjøttbollene kan du starte å lage tomatsausen. Stek nå løk og hvitløk i en kaserolle. Ha i tørket oregano og de hakkede tomatene. Riv basilikumblader, ca i to, og ha dem i kaserollen. ha i litt salt og pepper, la småkoke et par minutter. 8. Ha tomatsausen over i en ildfast form og ha i kjøttbollene. Dekk med mozzarella og revet parmasan ost. Hell over litt olivenolje og stek i ovenen i ca 15 - 20 minutter, til osten er gyldenbrun. 9. Sil vannet av pastaen. Server pasta med kjøttboller og tomatsaus. Dander gjerne med et par basilikumblader.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.