Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Engangskode på Vipps

#1

Pelen sa for siden:

Herremannen har Vipps og han og mange av vennene hans har hatt utfordringer i det siste med Vipps. Jeg vet derfor ikke om dette har noe med unge lovende Vipps-brukere å gjøre. Man må logge inn med BankID, men man kommer ikke videre. Man får opp nedenstående bilde. Herremannen har ikke fått noen kode på hverken sms eller mail (og det har ikke jeg heller, kontoen hans står på meg, men den er delt med ham).

Noen som også har fått dette og vet hvordan man kommer seg videre?

[img]http://www.foreldreportalen.no/forum/attachment.php?attachmentid=63860&amp;d=1551684892[/img]


#2

Floksa sa for siden:

Det er vel en Engangskode fra kodebrikken den ber om?


#3

Myria sa for siden:

Man må bruke kodebrikke for å få engangskode, har ikke han/du fått en slik?


#4

Cauchy sa for siden:

Har dere prøvd å trykke på spørsmålstegnet for å se hva som står?

Jeg gjetter på at de skal ha engangskode fra kodebrikke.


#5

Pelen sa for siden:

Jeg fant telefonnummer til Vipps-kundesupport og dette var visst noe nytt som de hadde begynt med for alle fra 15 år. Jeg trodde at Herremannen hadde BankID, men det trodde de ikke at han hadde. Vi får logge inn i banken i kveld og se.


#6

Pelen sa for siden:

Herremannen har bare kodekort og da pleier det å stå hvilket nummer han skal velge.

#7

-ea- sa for siden:

Er han fylt 16? Det skjedde noe "hos oss" da 16-årsdagen kom, så da måtte det skaffes BankID. Fikk god info på kundetelefonen hos banken vår, pg da ordnet Vipps'en seg.


#8

Ru sa for siden:

Det der er engangskoden som hører til BankId. :nikker: (Jeg har engangskode-app på mobilen som generer den der koden, andre har en kodebrikke. )


#9

Pelen sa for siden:

Ja, -ea-, han ble 16 for noen dager siden. :nikker: Det er bare rart at hun på Vipps mente at han da ikke hadde bankID for det har vi fikset mener jeg. Men kanskje vi ikke gjorde det hele veien uten bare skaffet kode (som han var nødt å hente på posten med passet sitt). Han har fått kodekort i posten og den har vi brukt før vi la inn at han skulle få kode via sms for å logge inn i banken.

Hmmm, må sjekke når jeg kommer hjem og så får jeg be ham om å logge seg inn i banken.


#10

veobra sa for siden:

Bånkid er uansett veldig lurt, helt nødvendig faktisk, når man er 16. Hvis man trenger bytte fastlege for eksempel. :nikker:


#11

-ea- sa for siden:

Da tipper jeg at dette er grunnen.
Vi fikset BankID ved å søke fra tenåringens nettbank, og så måtte jeg og far godkjenne hver for oss (vi har samme bank alle tre).


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.