Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

William Faulkner - lest noe?

#1

Tallulah sa for siden:

Det er jo pinlig at jeg, selverklært southern belle, ikke har lest William Faulkner. :skuffet: Men nå skal jeg altså til hans bosted, og kan jo ikke komme dit ulest!

Så; har du lest Faulkner? Hvis ja, hva da? Var det verdt det? Hvor anbefaler du å begynne? Har du ikke lest Faulkner, men har lyst sier du? Ja, hvilken bok da?

Les mer i Store norske leksikon.


#2

Skilpadda sa for siden:

Jeg har ikke lest noe av ham, men har lyst til å lese The Sound and the Fury. Jeg husker ikke lenger akkurat hvorfor jeg har lyst, men det er vel ganske ofte den som topper listene?


#3

Toffskij sa for siden:

Jeg elsker The Sound and the Fury. Vel verdt det! Jeg liker også Absalom, Absalom! fra samme univers. Direkte oppmuntrende er det jo ikke, men!


#4

Toffskij sa for siden:

Begynn for all del med The Sound and the Fury.


#5

Tallulah sa for siden:

Jeg gjorde ikke det. :knegg: Lånte Sancuary og en novellesamling.


#6

Nera sa for siden:

Jeg har bare lest Faulkner gjennom studiene, og jeg husker egentlig mest dyster tematikk og innfløkt språk.


#7

Pamina sa for siden:

A rose for Emily gjorde inntrykk, men kan ikke si at jeg husker den veldig godt nå.


#8

Filifjonka sa for siden:

Jeg har lest Mørk august og Larmen og vreden for mange år siden, men husker rett og slett for lite til å ha noe fornuftig å si. Husker larmen og vreden som en noe komplisert bok å lese.


#9

rajraj sa for siden:

Jeg liker Faulkner veldig godt. Jeg digger at han har et fiktivt sted (Yoknapatawpha County) som går igjen. Min absolutte favoritt er Absalom, Absalom!. Det er mange år siden jeg leste den og da var jeg veldig svak for bøker og filmer med multiple plots. Denne har fire stemmer som redegjør for samme historie, med ganske forskjellig tolkning. Husker jeg var helfrelst. :knegg:


#10

Toffskij sa for siden:

Du och jag, rajraj!

The Sound and the Fury er jo også sånn, og jeg synes den berømte åpningsdelen, der alt er fortalt fra den psykisk utviklingshemmede brorens synsvinkel, er helt fantastisk (og totalt hjerteskjærende), og omtrent den beste synsvinkelbruken jeg vet om i noen roman.


#11

Candy Darling sa for siden:

Å, det er min favorittvinkling, hvis det er godt skrevet! Her har jeg litt å lese meg opp på, skjønner jeg! :hjerte:


#12

Tallulah sa for siden:

Jeg leste A Rose for Emily i forigårs. Lettlest og kort, og faktisk ganske morsom. Litt makaber selvfølgelig, men syns Emily var ganske kul i måten hun nektet å ifinne seg med normer og regler. Om hun var gæern eller bevisst dette er jo litt uklart.

Begynte på Sanctuary, men merker at jeg må bruke litt tid på språket. Det er ganske gammeldags og dialektpreget.


#13

Zulu sa for siden:

A Rose for Emily får meg bare til å tenke på S-Town. :hjerter:


#14

Tallulah sa for siden:

Ja, men S-town er sårere. Emily er jo en sta faen som bare ikke gidder å tilpasse seg.


#15

rajraj sa for siden:

Det har jeg helt glemt - at det er fortalt fra brorens synsvinkel! :confused: Må lese The sound and the fury på nytt da, skjønner jeg.

Jeg må forresten også lese Ut å stjele hester på nytt. Nå som filmen er kommet har jeg reklamert heftig for boken til alle som vil høre. Og så viser det seg at jeg ikke husker helt essensielle deler av historien. :knegg:

Spoiler
Hvordan kan man glemme at den ene tvillingbroren skyter den andre, liksom?

Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.