Mannen min er ikke noen fiske-elsker, en av de tingene jeg kan finne på å servere ham er kokt gourmettorsk (han liker at fisken ikke ser ut som fisk, dvs ingen skinn og ben), saltbakte poteter, erterstuing og bacon i småterninger. Hell bacon og baconfett over fisken så glir det ned! ;)
Ellers synes vi at det er godt med fisk med tradisjonelt kjøttilbehør. Ris, bernesaus, salat og gourmettorsk.
Panert laks. Laksen skjæres i terninger eller avlange "kubber" og dyppes i sammenpisket egg og rulles i en blanding av sesamfrø, salt og pepper. Stekes i panne og serveres med nachos, salsa og salat. Den prøvde vi for første gang for et par uker siden og det var godt!
Jeg har laget denne noen ganger og begge ungene elsker den:
Barnas fisk i form
400-500 g skinn og benfri torsk i terninger
Hvit saus ( Jeg pleier å kjøpe en pose med hvit saus)
1 pose potetmos
5 DL melk
litt hakket gressløk
2 hardkokte egg ,hakket
Litt revet ost
1.Lag potetmos som anvist på posen.Kok eggene.
2.Lag hvit saus med 5 dl melk og tilsett fisken.La den småkoke i et par minutter.
3.Legg saus og fisk i en ildfast form og legg over de hakkede eggene og potetmosen.Strø over med revet ost.
4.Stekes v/200°C i 10-15 minutter.
Hjemme hos oss er det to ikke-fiskelikere. Det eneste som funker er å love dem ei krone for hvert bein de finner. Som regel må jeg ut med et par kroner hver fiskemiddag, men det er jammen meg verdt det. De spiser fisk som bare det når konkurranseinstinktet setter inn. :D
Vend filetene raskt i smør. Krydre med karri, ingefær og estragon.
Skjær purren i skiver, ha i panna etter cirka 3 minutter dersom fisken er tint. La det surre noen minutter.
Etter at fisken og purren er saltet, slå over fløte.
Ha i sennep og fordel utover.
La alt surre godt under lokk til purren blir myk.
Fjern skallet på eplene, skjær i båter og ha i panna.
La alt surre under lokk til eplene er myke. La surre 2-3 minutter uten lokk og server med ris eller poteter.
Før servering må du kanskje salte litt mer, eventuelt tilsette 1/2-1 ts dukker for å runde av sausen.
2-3 kilo fisk og skalldyr,i biter egnet for suppe. Sei er veldig bra, ellers uer, steinbit m.v. (det skal egentlig være 7 sorter, men det er absolutt ikke nødvendig - jeg synes det er bedre med 2-3 sorter)
Del opp grønnsakene (gulrøttene i tynne skiver, løken grovhakket, purreløken i skiver, hvitløken finhakkes, fenikkel grovhakkes) Surr grønnsakene på svak varme i en stor gryte med litt olivenolje til de er blanke. Tilsett saffran (knuses i morter først) laurbærblad og cayennepepper. Tilsett en boks grovhakkede tomater og fiskebuljongen (kan bruke terninger av fiskebuljong, men "grumset" skal ikke være med. Kok i 5-10 minutter, avhengig av hvor store biter grønnsakene er i. De skal være "al dente" når suppa er ferdig.
Tilsett hvitvin mot slutten av koketida.
Tilsett fisk etter smak og behag. (skalldyr skal tas i helt til slutt, ellers blir de seige) og la trekke. saltes etter behag (bruker man fiskebuljong i terninger, trenger man ikke å salte)
Server i oppvarmede store suppeskåler med aioli og godt brød. Aioli lager du enkelt med en pose majones med en halv finhakket hvitløk i - dette skal trekke i kjøleskap over natten. Aiolien smeltes i suppa.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.