Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Fiskeoppskrifter til de som ikke liker fisk??

#1

Angelique sa for siden:

Nå har jeg nettopp kikket på tråden om fiskeoppskrifter

Jeg har i mitt hus flere personer som ikke liker fisk

Jeg elsker fisk og lager det ofte bare til meg selv og Oliver

Har noen gode fiskeoppskrifter som ikke er "fiskete" (den var dum ... men dog)

Skal lage den med laks og pesto i folie og pastasaus og båndspaghetti imorgen

Håper den faller i smak

Oppskrifter mottas med veldig stor takknemlighet


#2

Veronal sa for siden:

Tunfisk (ikke boks, altså)? Ser ut som et realt stykke biff. :D


#3

gurgle sa for siden:

:rørt:

Ja, håper de liker det!


#4

him sa for siden:

Mannen min er ikke noen fiske-elsker, en av de tingene jeg kan finne på å servere ham er kokt gourmettorsk (han liker at fisken ikke ser ut som fisk, dvs ingen skinn og ben), saltbakte poteter, erterstuing og bacon i småterninger. Hell bacon og baconfett over fisken så glir det ned! ;)

Ellers synes vi at det er godt med fisk med tradisjonelt kjøttilbehør. Ris, bernesaus, salat og gourmettorsk.

Panert laks. Laksen skjæres i terninger eller avlange "kubber" og dyppes i sammenpisket egg og rulles i en blanding av sesamfrø, salt og pepper. Stekes i panne og serveres med nachos, salsa og salat. Den prøvde vi for første gang for et par uker siden og det var godt!

Kan baccalao være noe??


#5

carolin sa for siden:

Jeg har laget denne noen ganger og begge ungene elsker den:

Barnas fisk i form

400-500 g skinn og benfri torsk i terninger
Hvit saus ( Jeg pleier å kjøpe en pose med hvit saus)
1 pose potetmos
5 DL melk
litt hakket gressløk
2 hardkokte egg ,hakket
Litt revet ost

1.Lag potetmos som anvist på posen.Kok eggene.
2.Lag hvit saus med 5 dl melk og tilsett fisken.La den småkoke i et par minutter.
3.Legg saus og fisk i en ildfast form og legg over de hakkede eggene og potetmosen.Strø over med revet ost.
4.Stekes v/200°C i 10-15 minutter.


#6

Chanett sa for siden:

Hjemme hos oss er det to ikke-fiskelikere. Det eneste som funker er å love dem ei krone for hvert bein de finner. Som regel må jeg ut med et par kroner hver fiskemiddag, men det er jammen meg verdt det. De spiser fisk som bare det når konkurranseinstinktet setter inn. :D


#7

Angelique sa for siden:

Tusen takk for tips.Alt skal prøves


#8

Gremli Skremli sa for siden:

Kanelfisken! Panert torsk/seifileter e.l. i en blanding av mel, kanel og litt pepper.


#9

Cascaye sa for siden:

Kan jo bli en veldig dyr fiskemiddag men Sjøbua på Hvaler sin fiskesuppe kan ingen ikke like! :riktig:

Pst; de har take-away :knegg:


#10

Katinka sa for siden:

Denne har jeg fått hos ei venninne, og den er nydelig.
Obs: Den er litt ulogisk forklart, sånn er det med sanne kokker. :)

Til to personer (det er bare å doble i vei)

Seifilet (3-4 passelig store biter)
1 purre
1-2 epler (sure grønne)
1 pk fløte
3-4 ts sennep (grov)
salt, karri, ingefær, estragon

Vend filetene raskt i smør. Krydre med karri, ingefær og estragon.
Skjær purren i skiver, ha i panna etter cirka 3 minutter dersom fisken er tint. La det surre noen minutter.

Etter at fisken og purren er saltet, slå over fløte.
Ha i sennep og fordel utover.
La alt surre godt under lokk til purren blir myk.
Fjern skallet på eplene, skjær i båter og ha i panna.
La alt surre under lokk til eplene er myke. La surre 2-3 minutter uten lokk og server med ris eller poteter.

Før servering må du kanskje salte litt mer, eventuelt tilsette 1/2-1 ts dukker for å runde av sausen.

Dette er så godt!


#11

Bokormen sa for siden:

Sei i pita

Seifilet (blokker fra frysedisken går fint) tines og hakkes mens de steker.
Noen ganger har vi purre sammen med seien, andre ganger har vi purre til.

Sammen med fisken bruker vi forskjellig paprika, purre, rømme, salsa og kanskje ruccola eller andre godsaker. Dette er knallgodt. :riktig:

Siden det serveres i pitabrød blir det annerledes enn de fleste tradisjonelle fiskemiddager, og er kanskje mer barnevennlig.


#12

Slettet bruker sa for siden:

Avsindig god fiskesuppe:

Den tar litt tid å lage,men er absolutt verd det!!!

1 løk
1 purreløk
1/2 hvitløk
3 gulrøtter
1/4 fenikkel (stor)
1 laurbærblad
en knivsodd kajennepepper
1/2 gram saffran
1 1/2 dl hvitvin (den må være knusktørr)
1 liter fiskebuljong
1 boks hermetiske tomater

2-3 kilo fisk og skalldyr,i biter egnet for suppe. Sei er veldig bra, ellers uer, steinbit m.v. (det skal egentlig være 7 sorter, men det er absolutt ikke nødvendig - jeg synes det er bedre med 2-3 sorter)

Del opp grønnsakene (gulrøttene i tynne skiver, løken grovhakket, purreløken i skiver, hvitløken finhakkes, fenikkel grovhakkes) Surr grønnsakene på svak varme i en stor gryte med litt olivenolje til de er blanke. Tilsett saffran (knuses i morter først) laurbærblad og cayennepepper. Tilsett en boks grovhakkede tomater og fiskebuljongen (kan bruke terninger av fiskebuljong, men "grumset" skal ikke være med. Kok i 5-10 minutter, avhengig av hvor store biter grønnsakene er i. De skal være "al dente" når suppa er ferdig.
Tilsett hvitvin mot slutten av koketida.
Tilsett fisk etter smak og behag. (skalldyr skal tas i helt til slutt, ellers blir de seige) og la trekke. saltes etter behag (bruker man fiskebuljong i terninger, trenger man ikke å salte)

Server i oppvarmede store suppeskåler med aioli og godt brød. Aioli lager du enkelt med en pose majones med en halv finhakket hvitløk i - dette skal trekke i kjøleskap over natten. Aiolien smeltes i suppa.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.