Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Sofa som oser parfyme...

#1

Carrera sa for siden:

Hentet hjem en brukt sofa i går. Fin og flott og hele pakka, men hele huset lukter parfyme nå...:p

Damen som eide den har ikke bare brukt parfyme. Hun må ha badet i det. Det luktet av klær og hud etter at vi bar den inn i går, og hadde det ikke vært for at jeg viste hvilket oppdrag mannen hadde hatt, så hadde han ligget tynt an :p

Men greit. Jeg har brukt dagen på å rense sofaen. Med maskin og godt luktende rensemiddel. Nå har det tørket, og huset oser fortsatt av parfyme... God parfyme, for all del, men altfor mye...

Noen gode tips for å dempe dette? Bortsett fra å finne ut hvilken parfyme dame brukte og ta den i bruk selv :P


#2

Input sa for siden:

Sett den ut og la den stå ute i noen dager.


#3

Madicken sa for siden:

Kjør en runde til med rens, og sett den eventuelt også ut til lufting et par dager.


#4

Anne sa for siden:

Ville definitivt satt den ut eller i et kaldt rom med vindu åpent noen dager.


#5

Avatar sa for siden:

Oi! Hva ER det med noen folk og parfyme? Jeg kunne aldri beholdt sofaen, da jeg reagerer på parfyme og blir dårlig.

(Jeg har begynt å pendle og ta tog, og noen dager må jeg rett og slett flytte meg fordi det setter seg noen ved siden av meg som har badet i parfyme på morgenen. Jeg forstår det bare ikke, at det ikke går an å tenke på andre på et stappfullt morgentog)


#6

trøtt sa for siden:

Jeg hadde solgt den videre, men jeg tåler ikke parfyme da.

Vi måtte rense sofaen og glemte å fortelle firmaet at jeg ikke tåler parfyme. Sofaen luktet veldig av parfymert vaskemiddel så vi måtte kjøpe ny sofa. Den stinkende satt vi i kjellerstua, der er jeg lite, og etter noen måneder var lukta borte.


#7

Syrinx sa for siden:

Kan ozonbehandling funke? Det er iallfall overraskende effektivt mot en del andre lukter.


#8

Carrera sa for siden:

Det går ikke. Vi fikk den opp på loftstua med mye slit og strev, og der skal den få stå gitt... 😂

Ja, jeg skal ta en runde til med rens. Det trengs, for den var rimelig skitten. Og så kan vi lukke døra der den står og lufte skikkelig ut der oppe.

Jeg bruker litt parfyme selv, men aldri opplevd at det setter seg i møbler og slikt. Må jo være vanvittige mengder hun har sprayet på seg...

Det noteres! Skal ta en rens til og se om det ble bedre, hvis ikke må dette testes ut!


#9

trøtt sa for siden:

Det setter seg i møbler når man bruker lite også, men det er ikke sikkert du merker det siden du bruker parfyme selv. Bare noen har sittet i bilen vår med litt parfyme så tar det lang tid før det er borte fra setene.


#10

tink sa for siden:

I følge min mor som har noen vekttal tekstilkjemi, så bør tekstiler med lukt luftes i samme temperatur som da lukten ble satt inn i tekstilene. Det trenger ikke å være kaldt i rommet sofaen står, men det hjelper med god ventilasjon.

Eddik er for øvrig en sikker vinner når det gjelder å nøytralisere lukt.


#11

Carrera sa for siden:

Hmm, eddik ja, den hadde jeg glemt.

Mon tro om det vil funke om jeg heller en skvett eddig i vannet på rensemaskina vår?


#12

Kaprifol sa for siden:

Varme gjør at lukta slipper lettere. Men du må også lufte ut for å få lukta ut. Jeg ville varmet opp rommet og lufta samtidig.
Man kan bake ut løsemidler fra maling på den måten. Utbaking brukes for å bli kvitt løsemidler, flyktige forbindelser og lukt. Vil tro det hjelper på parfyme også.


#13

Carrera sa for siden:

Takk for tips!! Vært lukket der oppe i kveld, og med endel aktivitet, så tempen er mer enn god. Og lukta var intens da jeg gikk opp i sted. Kanskje det er på vei ut av møbelet?

Skal få lufta skikkelig i morgen.

Regner jo med at dette går seg til om ikke lenge, siden vi ikke er storforbrukere av parfyme selv. Loftstua er gutterommet, så det er stort sett helt uparfymert der oppe. Hehe.


#14

Libra sa for siden:

Bakepulver. Har ikke forsøkt selv, men hørt andre som har hatt godt resultat. Strø bakepulver over hele sofaen, la stå en liten stund og støvsuger opp. Vet ikke hvorfor det evt skal funke, men pulveret skal vistnok trekke til seg lukt. :vetikke:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.