Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

To ermer på en magic loop

#1

Ru sa for siden:

Jeg prøvde å strikke to ermer på en pinne, for det skulle være så lurt. Jeg klarte ikke en gang å legge det opp riktig. :himle:

Noen som har et triks å dele?

Og del to: Det helsikes mohair-garnet vil ikke gli over pinnene. Trenger tips til det også, for akkurat nå er det ikke spesielt effektiv strikking. :himle:


#2

Tallulah sa for siden:

Jeg gjør det hele tiden, men husker aldri fra gang til gang hvordan jeg må gjøre det for komme til starten på neste. Så jeg knoter alltid litt med å få lagt opp riktig. Det hjelper å strikke to-tre rundt på hver først, før du flytter over på en rundpinne. Jeg bruker to nøster, det hjelper.


#3

apan sa for siden:

Jeg strikker noen runder først utenom ja. Setter det på 1 pinne når jeg har kommet litt opp på begge to.


#4

Ru sa for siden:

Jeg satt klar med to nøster, så den hadde jeg kontroll på. Jeg var på konferanse, så det var ikke helt de store rommene for å fikle så mye, jeg skjønte rett og slett ikke hvordan jeg skulle få begge inn på samme. Men kanskje å strikke noen runder før de flyttes over er lurt. Trenger flere pinner, da. :gruble:


#5

Stompa sa for siden:

Strikker også 2-3 omganger en og en før jeg setter dem inn på samme pinne. :jupp:


#6

Tjorven sa for siden:

Jeg gjør det hvis det er mest ensfarget garn. Er det mye mønsterstrikk, så synes jeg at det blir for mange nøster å holde orden på.

Jeg synes det er veldig praktisk at økningene kommer helt likt, og så slipper man å synes det er så kjipt å strikke arm nr 2. For det er det jo ... hver gang.

Men jeg må youtube hver gang for hvordan man skal legge opp. :)


#7

Ru sa for siden:

Det var liksom det som var målet denne gangen, siden det er stripete (10 cm striper, kun to farger). Og ikke minst få økningene likt.

Men nå blir det et lite h, for jeg fikk det jo ikke til. :knegg:


#8

Hjertensfryd sa for siden:

Du legger opp halvparten av masken på arm 1, så alle maskene på arm 2, før du legger opp siste halvdel av arm 1. Litt knot, men det går. Og innmari deilig når ein er ferdig med begge på samtidig.



#10

Matilda sa for siden:

Jeg legger alltid opp på doble pinner - jeg strikker ganske stramt - så jeg legger også opp ermene hver for seg. Synes det blir penest sånn. Jeg er ellers en sånn som fort strander på «sleeve island», så veldig deilig å få samla alt på en pinne.


#11

Pegasus sa for siden:

Del to: Jeg har lest folk som anbefaler å gni vaieren inntil hodebunnen. Og noen anbefaler å vaske pinnen i zalo. Ikke testet selv, så kan ikke si noe om hvordan det funker.

Jeg skal prøve ut å strikke ermer med magic loop nå. Jeg plages ikke med å legge opp, men heller med å finne ut hvor det er lurt å legge økningene. Så henger meg med i tråden.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.