Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Spennende måter å servere rå grønnsaker på

#1

daffy sa for siden:

Barna hater varmebehandlede grønnsaker, både kokte og stekte. Dessverre. Jeg syns jo alt som er stekt i smør er superdeilig.

Løsningen er å gi barna en økogulrot siden de kan spises med skall. Agurk, paprika og sukkererter aksepteres også. Et barn er glad i rå brokkoli når jeg skjærer roten i tynne skiver.

Men jeg trenger å variere mer. Kan jeg få deres beste "oppskrifter" eller serveringsmåter som får ungdom til å spise litt mer grønt? Gode dipper, hvordan pakke det grønne i matpakken for at det blir spist etc.


#2

Anikka sa for siden:

Neppe et råd i den spennende kategorien, men her i huset går det med betydelige mengder rå grønnsaker de dagene den som lager middag skjærer opp diverse grønnsaker i staver/buketter (gulrot, kålrot, sukkererter, paprika, blomkål, brokkoli) og setter fram en stor bolle på bordet før middag. Noe går med i ulvehungeren før maten, noe under middagen og resten forsvinner i løpet av kvelden. Og vi snakker mengder.


#3

Timar sa for siden:

Samme som Anikka. Setter jeg fram rå grønnsaker før middagen serveres, så forsvinner alt på et blunk. Paprika, agurk, gulrot, blomkål, mais, kål... Kanskje ikke all verdens spennende, men det funker!


#4

Malama sa for siden:

Du får trøste deg med at de fleste grønnsakene er vel sunnere rå enn stekt i smør, så det er da ikke bare en ulempe at de liker det sånn.

Mine unger liker også rå grønnsaker og ikke sørlig glad i de varme. De spiser brokkoli og blomkål forvellet da, og foretrekker det vel sånn. Det meste annet rått.

I matpakken går det helst grønnsaker som ER små, og ikke må deles, for både interesse og holdbarhet, men det er ikke den rimligste måten å køjpe grønnsaker på da. Men jeg handelr tidvis en stor pose sånnt "smågodt" på obs med miniagurker, tomater, minipaprika, det er populært i matpaken sammen med knaskegulrøtter og sukkererter. Det går unektelig mye med grønnsaker disse ukene enn når jeg deler opp agurk og paprika og putter i matboksen. Gulrot i staver fungerer stort sett like greit som knaskerøtter da.


#5

Noba sa for siden:

Mine er veldig glade i dipp av Knorrs greske dressing som jeg blander i litt lettrømme. Da spiser de masse grønnsaker. Men generelt liker de best salat så jeg lager gjerne det i tillegg/istedetfor grønnsaker.


#6

Myria sa for siden:

Her er alle i huset veldig glade i dip laget av rømme med litt salt, passelig mengde Dijonsennep (smak til) og klippet gressløk.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.