Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Terroren på New Zealand

#1

nolo sa for siden:

Jeg er kvalm og sint og fortvilet. Høyreekstrem ideologi har nok en gang inspirert til massedrap, og det trigger vonde minner fra 22. juli.

Hva er det som kan nytte mot dette? Tie i hjel er nytteløst, og hatefulle ytringer får alt for mye plass i media under dekke av ytringsfrihet. Er det noe vi ikke trenger er det flere plattformer der disse rottene kan rotte seg sammen.

Jeg tror at Trump som president har gjort muslimhat mer legitimt, og mannen i det hvite hus som er kjapt ute med å hyle om terrorisme så snart en brun mann begår en forbrytelse har ikke tvitret et eneste tweet om dette forferdelige angrepet. Helsike!


#2

Niobe sa for siden:

Jeg skrev noe på facebook i natt om at saken mot Tor Mikkel Waras samboer er mer enn en «personlig tragedie» om det skulle vise seg at hun er skyldig. Saken og uttalelsene hennes har vært som bensin på bålet for de som står langt til høyre, og jeg tror den største trusselen mot samfunnet og demokratiet er den økte polariseringen. Å bidra til et sterkere inntrykk av «oss og dem» radikaliserer folk på begge sider. Jeg holdt faktisk på å nevne Breivik i den sammenheng, men lot være.

Det var spesielt å våkne opp til disse nyhetene.


#3

Karamell sa for siden:

Den økte polariseringen skremmer meg.


#4

Blondie sa for siden:

Det siste nyhetsdøgnet har vært særs skremmende ja og jeg får litt følelsen av at vi mangler konkrete tiltak. Disse miljøene vokser og hauser opp hverandre, uten at noen mottiltak ser ut til å ha særlig effekt. Skremmende.


#5

Ine sa for siden:

Ikke minst hvordan forholdene er i USA.


#6

Tallulah sa for siden:

Men argumentasjonen blir jo tatt hit også. Tybring-Gjedde bruker Fox News-retorikk når han påstår at kompaniet som satte opp Ways of Seeing "hater Norge". Det er slik ytterste høyre driver på i USA. De man er uenige med "hater USA". Jeg har snakket masse med min amerikanske venninne om dette som skal på ferie til Europa. Hun gruer seg, for hun tror at alle i Europa "hater oss".

Det siste nyhetsdøgnet har vært helt skrekkelig.


#7

Ine sa for siden:

Ja, for all del. Så vidt jeg har skjønt er det dette teaterstykket prøver å "vri" litt på? Å bruke den måten ytre høyre argumenterer på mot ytre høyre?

Hadde vært veldig interessant og sett stykket.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.