Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor nøye er det med den 350,- grensen på netthandling?

#1

GinaK sa for siden:

Hvor nøye er det? Er det forskjell på nettbutikker og om de skriver gave? Eller om varen blir kontrollert og at det kommer gebyr?
Kan det tenkes at de skriver at det er gave? :cool: Slipper jeg da mva/toll?

Har tenkt å bestille på iHerb og beløpet blir på 356. Må jeg betale mva på hele beløpet eller kun av det som er over grensen?


#2

Pegasus sa for siden:

Det er nøye. Tror du må betale på hele beløpet. Iherb får du nok ikke til å skrive 'gift" på pakken. Men mange Ebay - selgere skriver gift uten at du har bedt om det. Så dem er det nok innafor å spørre om sånt.


#3

Floksa sa for siden:

Vi har opplevd at noen skriver gift. Andre ikke. Så tror det varierer veldig.


#4

dharma sa for siden:

iherb skriver ikke at det er gave og det er nøye ja. 1 kr over og du kan risikere og betale. Du må betale fortollingsgebyr 158 kr pluss moms på hele beløpet.


#5

Stompa sa for siden:

I tillegg er det kursen når forsendelsen fortolles som gjelder, ikke kursen den dagen du bestilte. Viktig å tenke på når man er på grensa. Man kan være like under ved bestillingen, og over ved fortolling.


#6

Lille meg sa for siden:

Ja, det er nøye. Og selvsagt skal ikke nettbutikker skrive at det er en "gave". Det ville være svindel.


#7

GinaK sa for siden:

OK, Ja gikk inn på tollsidene og der kom det opp en kalkulator og den viste at jeg måtte betale mva på hele beløpet.
Gjorde om så da ble det under. Kan bestille noe mer en annen gang. Har funnet ut at jeg får Rewards discount så da får jeg litt fratrekk om jeg bestiller mer innen fristen for rabatt.. :cool:


#8

GinaK sa for siden:

åja, enda mer å tenke på.. :o


#9

IzziCreo sa for siden:

Det er en absolutt grense, men det er kursen når pakken kommer inn i landet som gjelder. Hvis der er flere produkter du bestiller så deler du heller opp forsendelsen. Viktig å passe på at du har noe å gå på tilfelle kursen endres.


#10

Bergensis sa for siden:

Stemmer det at kostnaden for frakt også blir rekna inn under denne grensa?


#11

Stompa sa for siden:

Ja.


#12

Carpe Diem sa for siden:

Man må være 100% sikker på at man er under grensen , inkludert fraktkostnader. Men, man kan være heldig å være over og alikevel få pakken levert uten at den blir fortollet. Jeg tok en kalkulert sjans en gang jeg bestilte noe fra Gucci. Kostet en del mer enn 350,- for å si det forsiktig. Pakken ble ikke stoppet, var heldig den gangen :D
Når jeg bestiller fra Iherb etc for mindre beløp, blir det fort dyre vitaminer om man er fem kroner over og det blir fortollet.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.