Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Sommerferie 2019, biltur i Europa?

#1

Hyacinth sa for siden:

Vi har fabulert om å bruke tid på å kjøre i Europa i flere år. Altså fabulert i flere år, ikke om å kjøre bil i flere år. Det som har hindret oss er egentlig at vi har hatt hund og ikke har kunnet bruke stort mer enn 10-15 dager på tur.

Nå har vi ikke hund. Og vi har mye ferie. Vi har også store unger. Den eldste (17) er riktignok ikke glad i bilkjøring og er generelt uinteressert i alt som har med reising og ferier å gjøre. Men hun blir nok med. Kanskje for siste gang.

Vi tenker at vi kan ta nattbåt fra Stavanger og ankomme Hirtshals tidlig om
morgenen. Da kan vi kjøre langt den første dagen. Så tenker vi at det er en mulighet å ha åpen retur, eller er det et sjansespill mtp plass på ferja?

Vi vet ikke helt hvor vi vil. Eller, det vil si: Vi vil jo egentlig overalt i Europa. Det lar seg jo ikke gjøre. Så vi må prioritere. Noe av ferien må inneholde varme og bading, derfor vil vi gjerne kjøre helt til Middelhavet. Det er jo nokså langt, og det mest aktuelle er jo da nord i Adriaterhavet, det er nærmest. Evt bukta ved Genova, kanskje. Men ellers vil vi oppleve vakker natur, arkitektur, spennende byer og kultur. Kanskje Alpene, men ikke gjennom Østerrike, det har vi gjort. Vi elsker spektakulær natur. Og hva med Moseldalen? Eller Tsjekkia, Slovakia og Ungarn? Sveits?

Altså, vi MÅ prioritere.

Tid har vi, men vi har ikke uendelig med penger. Så vi må ha en plan for det også. To hotellrom hver natt er dyrt, det vet vi allerede.

Er det noen som har tanker, tips, forslag og ideer? Om reiseruter, om vakre og spennende steder, steder hvor man bor billig og godt, om forslag til endelig destinasjon? Italia er dyrt! Kanskje Kroatia heller? Ikke Istria, der var vi nylig med bil. (Kjørte fra München til Istria via Slovenia.)

Og hvordan funker det egentlig å reise helt spontant og dra etter solen og lysten og behovet? Er det mye mer uøkonomisk enn å planlegge og bestille på forhånd?

Takknemlig for alle innspill. :)


#2

Trixie sa for siden:

Leser spent på svarene dine.
Ang båten: vil tro at andre dager enn lørdag er lettest å få plass iallefall (lørdag er håpløs siden det er feriehusbyttedag i Danmark).


#3

oslo78 sa for siden:

Bruk ibis budget-hoteller! Og vi liker best å planlegge, får mye mer ut av pengene da.


#4

Tallulah sa for siden:

Som barn kjørte vi til Spania to ganger. En gang til Pamplona og Biscayabukta, og en gang til Mallorca via Barcelona. Dette var jo før internettets tid, og vi baserte oss på å bare finne et sted pp kvelden med ledig rom. Og det gikk rimelig lett bare man begynte å lete litt i tide og kjørte litt vekk fra motorveien.

I dag er jo dette mye lettere, i og med st du kan gjøre et søk på div. søkesider og finne hoteller. Økonomisk tror jeg ikke det trenger å bli særlig dyrt, med mindre dere har veldig spesifikke krav til overnatting. Det som kan koste litt er fergene ut og inn sv Norge, de blir gjerne dyrere og dyrere når Nan nærmer seg reisedato.

Om man i lunsjen hver dag bestemmer seg for et overnattingssted og bestiller så tror jeg det kan funke. Man kan også finne små lokale BnBs med skilt om ledig rom uten å bestille også.


#5

løve70 sa for siden:

Vi var på bilferie for noen år siden. Da brukte vi Hotels.com for å finne hotell underveis. Det funka ganske greit :)


#6

Hyacinth sa for siden:

Tusen takk!! Supert!


#7

løve70 sa for siden:

Man samler da også opp poeng og får bonusovernattinger :)


#8

Nooria sa for siden:

Vi har gjort det tre ganger, og det gikk helt fint. Min sterkeste anbefaling er Piran i Slovenia. Google så ser du. Da er du nært både Italia og Kroatia for videre opplevelser. Kanskje like sterkt anbefaler jeg Cinque Terre i Italia, men dit vil jeg egentlig tilbake uten barn slik at vi kan gå turer mellom byene. Kanskje har du spreke barn som gjerne går. Vi har også kjørt til Provence, og der ville jeg fått med meg Les Georges du Verdon. Alle disse anbefalingene er i områder hvor du kan nyte lange late dager med sol og varme (jeg elsker Provence også).

Noe av det vi har satt pris på å gjøre på veien er en klatrepark i Potsdam (www.abenteuerpark.de/home) og et gigantisk badeland utenfor Berlin (www.tropical-islands.de/en/).


#9

Hyacinth sa for siden:

Kommunikasjonsutfordringer i parforholdet avdekket visst at det er ulike preferanser for en sånn ferie, og mannens forslag var ment mer som transport enn biltur, så... Vel, vi får se. :knegg:


#10

Hyacinth sa for siden:

Takk, Nooria!
Piran har vi vært i. :) Fin by.
Har sett mye av Slovenia og Istria. Istria ble jeg aldri helt fascinert av, men Slovenia er et undervurdert reisemål.


#11

GinaK sa for siden:

Jeg drømmer også om bilferie, helst "overalt" på samme tur :glis: men får ikke med meg mannen. Ihvertfall ikke også med barna. :cool:

Ønsker meg fortsatt veldig over Alpene i bil, den du har kjørt, så det får vente til ihvertfall eldstemann ikke blir med. Minsten er en rolig type som bare henger med så kanskje vi får til en tur om etpar år.. Skal ha god tid oppi Alpefjellene og Tyrol.

Men, må du helt ned til Middelhavet?
Aner ikke altså men hva med å finne et fint sted med innsjø og ha et lengre stopp der.

Når jeg sjekket Alpereisen så var det hotell med oppvarmet utebasseng eller strender/steder med offentlige store utebasseng oppi fjellheimen. Det så flott ut. Flott for barn.

Hva med syd-Tyskland og/eller øst i Frankrike- ish? Og sveipe innom Luxenburg, Brussel, Rotterdam og Amsterdam. Har det (også) på min sommerferieliste.. ;)

Har en mamma på FB og de er ofte i Basel på sommeren. Ser flott ut. Og Komosjøen ser fantastisk ut. Litt langt men kanskje hjemover via Monaco og Nice.
Eller litt rundt i Sveits og øst i Frankrike. Hva med Lausanne, Geneve.
:svimmel:


#12

Hyacinth sa for siden:

Har tenkt mye på det i flere år, og ja, vi må nok til Middelhavet.. både jeg og mannen må ha sjø og sol. Gardasjøen var ikke det samme. Mulig det er fordi jeg er vestlending. :knegg:

Har diskutert muligheten for å fly og leie bil, da slipper vi kjedelige Danmark og Nord-Tyskland. Kunne tenke meg Moseldalen og sveitsiske Alper. Da ender vi på den franske eller italienske riviera, og da er utfordringen å finne noe som er koselig og ikke jet-set. Nice og Cannes er ikke noe for meg. Har prøvd. Men det er vel nesten like dyrt øst for Menton, er det ikke? Og hvor sjarmerende er det egentlig på rivieraen rundt Genova?

Gina, det ee flott å kjøre der du nevner. Vi fløy til München og kjørte gjennom Østerrike via Grossglocknerstrasse. Vakkert. Videre til Lienz og Villach, så over fjellpass i Slovenia, Soca-dalen og nedover mot Piran og Istria. Ljubljana på hjemveien.


#13

oslo78 sa for siden:

Vi kjører hele Danmark og hele Tyskland på en dag. Ikke bruk masse penger på å fly og leie bil bår dere kan gjøre unna det kjedelige på en dag!


#14

Hyacinth sa for siden:

Nei, men det er ikke nødvendigvis billigere. For eksempel koster det 10000 t/r med en OK lugar på båten til Danmark med bil. Det er mye! Det ee billigere med dagseilas, men det forlenger turen enormt, og man må legge til en ekstra overnatting. Og så er det mannen som kjører, så hans mening må telle. Jeg tror ikke han orker å kjøre 12 timer i strekk.

Har også venner som har kjørt denne distansen flere ganger. De sier man er møkklei bilkjøring når man først har kommet sør i Tyskland. Og det er jo da jeg VIL kjøre. :knegg:


#15

allium sa for siden:

Vi var i Sør-Frankrike for et par år siden. En uke i Pourrieres, som ligger godt inn i landet, men vingården vi bodde på hadde svømmebasseng, og så noen dager i Saint-Cyr. Begge steder var avslappede og koselige og lite fylt av turister. Vi fløy til Marseille og leide bil, så vi kunne kjøre litt rundt.


#16

oslo78 sa for siden:

10000 for ferje? Hadde vært uantuelt. Da hadde jeg kjørt til Kristiansand og tatt ferja der. Hadde dere ikke mer tid enn penger da?

Dette har vi gjort så mange ganger - og en lang dag fra Danmark og til Sør-Tyskland, det er det verdt. Så kan dere kosekjøre derfra og ta en hel uke ved kysten og... #drømme#


#17

Hyacinth sa for siden:

Jo, vi har mer tid enn penger. Men å forlenge tiden såpass på et kjedelig strekk OG betale for en ekstra overnatting, minst, må seriøst vurderes ordentlig. Vet ikke om det er verdt det. Det kommer helt an på eventuelle flypriser. Ti tusen på båt er uansett for dyrt.


#18

Hyacinth sa for siden:

Har blitt tipset om den 35 mil lange «Romantische Strasse» mellom Würtzburg og Füssen, samt den såkalte «vinveien», som er omlag 10 mil.

Noen som har vært der?


#19

Maverick sa for siden:

Jeg har vært på mange bilferier nedover i Europa, og kjørt gjennom Moseldalen noen ganger, det er ordentlig fint altså. Kanskje spesielt Cochem og Bernkastel. Har stort sett tenkt på Tyskland som transportetappe, men det er en fin avstikker fra Autobahn.


#20

Hyacinth sa for siden:

Moseldalen står høyt oppe på listen! :jupp:

Og kanskje sveitsiske alper mer enn østeriske? Har hørt at det er mer spektakulært.


#21

Maverick sa for siden:

Jeg synes passet mellom Sveits og Chamonix i Nord-Frankrike er helt magisk. :hjerter: Videre gjennom Grenoble, og så ned til Montpellier, og så finne en liten by langs sørkysten, for eksempel ved Gigaro-stranden. :elsker:


#22

Hyacinth sa for siden:

Takk! :blomst:


#23

oslo78 sa for siden:

Signerer!


#24

Hyacinth sa for siden:

Det høres veldig flott ut!

Jeg har en idé om at den franske rivieraen er steindyrt. Uansett, nesten. Går det an å leve rimelig der uten å gå på akkord med standarden?


#25

Hyacinth sa for siden:

Gigaro er et stykke øst for Montpellier? Nærmere Nice?


#26

Hyacinth sa for siden:

Kjenner jeg er redd dette skal bli veldig dyrt. Særlig fordi jeg elsker tanken på å bruke mye tid på naturopplevelser OG mye tid på avslapping nær en koselig liten by og strand. Det tar mye tid, og tid er penger. Vi er fire voksne..


#27

oslo78 sa for siden:

Der blir dyrt hvis du skal ha høy standard. Med litt lavere standard blir det noe helt anbet.

Vi bruker ca 1300 kr dagen på tur. Det dekket hotell, middag og marinnkjøp tul lunsj og frokost. Har elektrisk kjølebag. Bensin i tillegg.


#28

Maverick sa for siden:

Definer «standard». Jeg lever fint med enkel bostandard og å kjøpe mat på supermarked.


#29

Hyacinth sa for siden:

Vanskelig å definere standard. Men rent er et absolutt krav. To soverom også, dvs det ene kan gjerne være i stua så lenge vi ikke sover på samme rom.

Jeg kan veldig gjerne lage mat selv på ferie, for vi bruker sykt med penger på å spise ute på ferier. Problemet er imidlertid todelt: Vi drar veldig mye på dagsturer og utflukter og er tilsvarende lite på bostedet. Det andre er at vi ofte har vært uheldige med standarden på kjøkkenet, slik at mye essensielt utstyr mangler og gjør det vrient å lage mat.


#30

Hyacinth sa for siden:

1300 kr dagen er veldig langt unna det vi noengang har klart.

Hva spiser dere da?


#31

oslo78 sa for siden:

Hotell ca 700-800 kr. Noen ganger ett rom, noen ganger (F1 eller ibis budget) to rom.
Middag ca 400 kr
Mat for øvrig ca 100 kr

Spiser brød og pålegg til frokost og lunsj. Typisk pizza eller kinesisk eller Mcdonalds eller Buffalo Grill til middag. Vi vil oppleve mye, så da gidder vi ikke bruke mye penger på middag. Vi spiser gourmetmat når vi er i leiligheten i Spania eller i leilighet underveis da, elsker å lage mat på tur. Likevel blir det jo langt unna 400 for hjemmelaget middag.

Av og til går det penger til opplevelser selvsagt, men vi er glad i natur og gjør ofte gratis eller billige ting.

Pleier å bruke rundt 40000 på 6 ukers ferie inkludert alt, men da er 4 av ukene i egen leilighet.


#32

Hyacinth sa for siden:

Takk for konkrete tips! :)

Vi prioriterer mat på ferier. Det er en del av opplevelsen for oss. Respekterer at det ikke er viktig for andre. Varm mat til lunsj og middag (gjerne salat for meg, iallfall til lunsj). Minst mulig p-mat (pasta, pizza). Alltid grønnsaker. Ofte dessert og vin. Brus kun én gang daglig for ungene. Men det blir jo dyrt, det gjør det.

Jeg spiser ikke brød (heller ikke pizza. Av helsemessige grunner, ikke særhet.)

Vi elsker å spise lokal mat og drikke lokale viner.


#33

Nooria sa for siden:

Ja :)


#34

Hyacinth sa for siden:

Men fortell, da, kvinne! :D


#35

Hyacinth sa for siden:

Fant billige flybilletter til Wien. Helt annen retning enn vi har snakket om, langt fra tysk riesling og sveitsiske alper. Men mannen foreslår Wien-Bratislava-Ungarn-Zagreb-Kroatiakysten.

Jeg er ikke negativ.


#36

millact sa for siden:

Hør på mannen, du.


#37

Hyacinth sa for siden:

Gode muligheter for det!

Det er nok billigere i den delen av Europa enn dit vi opprinnelig snakket om. Skjønt rundt Balatonsjøen er det grisedyrt, ser jeg.

Vet ikke helt hvor i Kroatia vi ender opp, da. Istria er gjort. Makarskarivieraen er gjort. Har ikke vært rundt Zadar. Er det noe der?

Avstandene er korte:

Wien-bratislava: 1 time.
Bratislava-Siofok (Balatonsjøen): 2 timer.
Siofok-Zagreb- 2 timer
Zagreb-Krk: 2 timer.


#38

millact sa for siden:

Rimeligere enn Frankrike, ja. Naboene var i Zadar og likte seg godt. De har og vært i nærheten av Split. Budapest skal være flott, likeså Wien. Jeg var i Salzburg som ungdom og husker det var fint.


#39

Hyacinth sa for siden:

Vi var i Salzburg i fjor. Har ikke lyst til Østerrike i år.

Jeg greier ikke helt å legge Moseldalen fra meg, jeg...


#40

Maverick sa for siden:

Må tilstå at det er litt hazy hvilke ruter som var hvilket år, men jeg er rimelig sikker på at vi var innom Wien og Moseldalen på samme tur til rivieraen en gang.

Men så er jeg fra en svært bilglad familie, da.


#41

Hyacinth sa for siden:

Jeg er også bilglad, men ikke autobahn-bilglad. Vi kjører alltid mye på ferie, men vi er nokså selektive på hva vi vil se.
Den ene ungen vår hater bilkjøring, da. Hun har blitt dratt med på mye rart, stakkars.


#42

Hyacinth sa for siden:

Nå har vi funnet flybilletter til Budapest for samme pris som danskebåten.

Vurderer det.

Noen som har vært ved Balatonsjøen?


#43

Nooria sa for siden:

Nei, men jeg vil gjerne. Så jeg kunne godt tenkt meg å høre dine opplevelser av området når du har vært der.

Angående Romantische strasse, så har vi vel først og fremst vært i Würtsburg, som er en fin by.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.