Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

21. mars i Oslo - hva skal jeg finne på?

#1

Libra sa for siden:

Jeg har noen timer alene i Oslo på ettermiddag/kveld torsdag 21. mars og lurer på hva jeg skal finne på. Har lyst til å se en eller annen forestilling eller konsert. Jeg skal ta tog som går kl 23.00 og må derfor være sikker på at det jeg skal på er ferdig en liten stund før det.

Jeg liker det meste av teater, også «smale» forestillinger Er også glad i musikkopplevelser.

Noen som har noe å anbefale?

Jeg ser at det er mulig å få billett på orkesterplass til Hedda Gabler (ballett) i operaen. Jeg har aldri sett ballett og aner derfor ikke hvor lenge det varer. Er det noen som har sett denne forestillingen?

Det er også tilgjengelig gode plasser til Bethoven i Oslo Filharmonien.

En sporvogn til begjær ser jeg har fått ganske dårlige kritikk og det er kanskje derfor det er mange ledige billetter?

Noen som har tips, råd og anbefaling?


#2

IzziCreo sa for siden:

Jeg skulle inn å tipse deg om Beethovens 3. med Filharmonien :hjerter: Ser du vurderer den, og konserter pleier sjelden å vare lengre enn til kl 21 - 21.15 inkludert pause. Symfoni no. 3 varer drøye 50 min og så er det Gubaidulinas Offertorium som varer ca 35 min. 15min pause. Beethovens symfonier er etter min mening veldig god grunn til å finne veien til konsertsalen - veldig lidenskapelig musikk :hjerter: Vi har gledet oss i flere måneder :D Gubaidulina er spennende og en av vår tids store komponister.

Ser også at det er to ledige seter i orkester på Hedda Gabler hvis du heller ønsker det. Den varer i 2 timer og 10 min, så du rekker toget fint.


#3

Tallulah sa for siden:

Jeg har sett En sporvogn til Begjær og syns ikke den var dårlig. Det som ødela mest var publikum, faktisk. De trodde at siden Linn Skåber var med så skulle det vare hylemorsomt, så de lo på de mest absurde steder. Det er ikke den beste versjonen jeg har sett, men siden jeg har sett så mange er det gøy å måle dem opp mot hverandre.

På Det norske teatret går Oslo, en oppdikta versjon av Osloavtalen med Mona Juul og Terje Rød-Larsen.

På National går Kunsten å falle, den har jeg lyst til å se.

Hedda Gabler varer i 2 timer og 10 minutter. Står mer om den her: operaen.no/forestillinger/hedda-gabler-ibsen-som-ballett/ Sikkert verdt å se, og sikkert ikke det verste å starte med når man ikke har sett noe særlig ballett før.


#4

Tallulah sa for siden:

Du kan også være med på innspilling av Nytt på Nytt.

Eller fightnight, teatersport på Det Andre teatret, det er veldig gøy.


#5

Pøblis sa for siden:

Koret mitt har konsert den kvelden. Bach.


#6

Fløyel sa for siden:

Emanuel Vigelands mausoleum er en vel bevart "hemmelighet" i Oslo, men det skal visst også være et fantastisk konsertlokale. De har konsert den 21. mars:

Breath in the mausoleum - m.facebook.com/events/291203178064486


#7

Tallulah sa for siden:

... og er veldig utsolgt.


#8

Fløyel sa for siden:

Det går an å legge ut "Billett ønskes kjøpt" på FP siden f.eks. Forestillingen kl 21 har ledig, men da blir det knapt med tid mtp toget er jeg redd.


#9

Tallulah sa for siden:

Ja, det ER helt fantastisk der. Og veldig dårlig plass. :knegg:


#10

Libra sa for siden:

Tusen takk for tipsene. Det endte opp med Hedda Gabler. Greit å forsøke noe helt nytt.

Kunsten å falle fristet også veldig, men den var utsolgt. Sant å si så fristet det meste. Burde kanskje blitt værende flere dager.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.