Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Dugg/is på utsiden av vindu

#1

trøtt sa for siden:

Vi skal bytte ut alle vinduer i huset og vindusleverandøren anbefaler 2-lags vindu med u-verdi på rett over 1,2. Han mener at 3-lags ikke er bra for det kan fort bli dugg og is på utsiden av vinduet. Jeg synes det høres rart ut siden byggeforskriftene sier u-verdi på under 0,8.

Noen som har opplevd at det blir dugg/is på utsiden av vinduet?



#3

Malama sa for siden:

Dugg på utsiden er jo et kvalitetstegn det, da isolerer det godt.
Vi har dugg på utsiden av den nye verandadøren den tiden på å et det er aktuelt.

Neste høst hat vi det sikkert på vinduene også, vi har nemlig dugg INNI det ene nå og det er IKKE et kvalitetstegn for å side det sånn. Så er jo da huset, og vinduene 40 år gamle, så her blir det nok å påkoste oss nye, og siden vi vet at varmelekkasjen fra disse er store, så er det jo et poeng å ha noen med lav U verdi så vi ikke trenger fyre mer for kråka enn nødvendig. (og siden det er to store, døra og to små vinduer som utgjør ca hele vestveggen i stua, så bytter vi nok mer enn et vindu når vi først bytter. Minimum begge de store. Ikke fått tenkt så mye på saken enda siden det var nå i helgen jeg oppdaget at duggen hverken var på innsiden eller utsiden... )


#4

trøtt sa for siden:

Jeg ser at det krever en viss plassering for at det skal skje.

Mannen vil nå helst kjøpe 2-lags vindu, mens jeg vil ha de som isolerer best.


#5

Lavender sa for siden:

Vi byttet i 2006, får noen ganger dugg på vinduene som er sør og vestvendte. Jeg ser ikke problemet. Andelseier to hos oss har vinduer fra 1920 med dugg på innsiden, det er et problem for de, og sikkert etterhvert for oss.


#6

veobra sa for siden:

Jeg fikk beskjed i butikken at vi like godt kunne velge tolags fremfor trelags vinduer. Han som skulle selge mente at huset er så dålig isolert fra før at det ikke er nødvendig med dyrere trelags vinduer. Vi har så tynne vegger at det ikke er vinduskarm, sånn for å sette det litt i perspektiv. :knegg:


#7

meisje sa for siden:

Vinduer med u verdi på 1.2 er godt isolerte vinduer som føles komfortable i mine øyne. Usikker på tilbakebetalingstiden på å velge u verdi på 0.8 istedenfor 1.2. Den kan være mange år. Tror ikke komforten vil oppleves dårlig på noen av de. Blir en vurdering av Capex mot Opex mot tilbakebetalingstiden.


#8

trøtt sa for siden:

Vi har fått et tilbud på 2-lags og venter på tilbud på 3-lags. Vi får se hvor stor prisforskjellen er før vi bestemmer oss.


#9

Galathea sa for siden:

Vi har trelags vinduer, og opplever noen ganger dugg på utsida, tidlig om morgenen og i kveldingen. Noen få ganger i året er det is også. Dette skjer veldig sjelden, og varer kort tid, jeg ser det ikke som plagsomt, gleder meg heller over at vinduene isolerer godt.


#10

Polyanna sa for siden:

Ja, det kan nok være perler for svin å ha trelagsvinduer i et hus med vegger som papir. :knegg:


#11

trøtt sa for siden:

Vi isolerer hele huset ekstra siden vegger på innsiden og utsiden blir byttet så for oss vil det kanskje ha litt å si hvilke vinduer vi velger


#12

Geitrams sa for siden:

Husk bare å velg samme type vindu til alle vinduer i samme rom. Det er litt fargeforskjell på 2- og 3-lags vindu som kun vises når de står side og side, og muligens i samme rom. Vi har byttet vindu i to av tre etasjer, og har valgt 2-lags vinduer på soverom og 3-lags på fastkarmvinduene i stua.


#13

trøtt sa for siden:

Vi har fått tilbud på 3-lags også nå, og hvite istedenfor bomull. Ble noe ekstra, men ikke så ille som fryktet. Vi har kun ett vindu som ikke skal byttes for det er bare et par år gammelt. Fargeforskjell har jeg ikke tenkt på, men der får vi eventuelt se hvordan vi skal løse.


#14

Macky sa for siden:

Jeg leste nettopp at dugg på utsiden er tegn på god kvalitet på vinduene, og at dugg på innsiden ikke er det?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.