Ett av barna har begynte å mislike en del kjøtt, og da jeg kontret med at "ja, men proteiner må du ha, og du vil jo ikke ha belgfrukter!", så kom det kontant "det gjør jeg VEL!", med ekko fra minst ett av søsknene. Og det er nok sant at jeg har prøvd litt halvhjertet, ikke fått det godt, og så gitt opp...
Det er viktig at det er kaloririkt, i tillegg til næringsrikt ellers. Tilleggsutfordring: Jeg lever for tiden lavkarbo blant annet fordi jeg sover så mye bedre da, og jeg trenger så veldig søvn. Så det er fint om det er lite karbs., men ikke noe must. Hadde bare vært snedig om det funket til det også. De andre kan få karbs i tilbehøret, som til hverdags.
Vi liker ikke spicy mat, og gjengen er generelt ikke spesielt eventyrlystne på smaker og konsistenser.
Så, gi meg en god oppskrift på noe som smaker knallgodt, og som jeg har gode odds til å få til på første forsøk! :vilha:
Denne her er nok ikke veldig lavkarbo på grunn av søtpoteter, men den er overraskende god og du kan lage to varianter av den (del den i to når du har laget grunnoppskriften) og ha søtpotet i den ene og kylling i den andre, for jeg har prøvd begge varianter og begge fungerer. Den er ikke supersterk og man kan tilpasse mengden curry for å justere styrken.
Og klarer jeg så klarer du. Jeg serverte med ris, men det kan lett kuttes om man ikke vil ha karbohydratene.
www.nytimes.com/2010/10/27/dining/27mini.html
Jeg lager vanligvis en saus på valnøtter, gorgonzola og crème fraiche til og topper med fersk ruccola til, istedenfor smør salvie sausen som er I denne oppskriften.
Eller vegetar moussaka med youhurt &chevre topplag, kan finne frem oppskrift om du vil.
Stek løk, poteter, gulrøtter i olje/smør. Ha i 2 ss curry paste og surr litt videre. Ha i kikerter og linser, hvitløk, chili, ingefær og bland alt. ha i tomat og kokosmelk og buljong. Smak til med salt, kanskje bittelitt sitron.
Serveres med ris (kok løs langkokt ris, det smaker så mye bedre enn hurtigris og boil in bag, nanbrød, mangochutney og evt raita.
Denne er en sikker vinner hos oss; vegetarlasagne.
Vi varierer litt med fyllet, men her kan du bruke det meste som faller i smak av grønnsaker.
Du kan også bytte ut lasagneplater med feks squash skåret med osteøvel på langs, om du skal ha det enda mer lavkarbo. Osten kan du selvsagt også bytte ut, uten at jeg har forsøkt det. Kanskje med cottage cheese?
Ricotta kan man kjøpe på immigrant butikker, meny og ellers velassorterte butikker fra de andre kjedene. Står vanligvis enten i osteskapet eller i rømmeskapet.