Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tog Oslo-Praha?

#1

IzziCreo sa for siden:

Eldste skal på klassetur og hun ønsker å foreslå at de drar med tog av miljøhensyn. Noen her som vet hvor lang tid det vil ca ta og om det er en enkel og grei rute? Ser kanskje ut som ruten som er aktuell vil være Oslo-Göteborg-København-Berlin-Praha. Spørsmålet er jo om det er realistisk å få det til på en klassetur (dessverre). Maps viser 26t - funker estimert tid med Maps på så lange strekninger?


#2

gajamor sa for siden:

I følge Deutsche Bahn kan det gå på 26 timer, men da må du vente i 4-5 timer midt på natta i Berlin. reiseauskunft.bahn.de/bin/query.exe/dn?ld=42213&country=DEU&protocol=https:&seqnr=1&ident=de.018719213.1553211130&rt=1&OK#focus

Deler av året finnes det et nattog mellom Malmø og Berlin: togbloggen.no/sommerruter-med-tog-fra-oslo-s-til-europa/

Buss er også en miljøvennlig løsning, og med en hel klasse kan det lønne seg både økonomisk og tidsmessig. Det mest logiske da er ofte å sove ei natt på ei ferje mellom Sverige og kontinentet.


#3

IzziCreo sa for siden:

Takk for tips, gajamor! De skal reise i høst, så da utgår dessverre Snälltåget/nattoget til Berlin. Hadde jo virkelig vært storveis å kunne ta det. Ikke ideelt å vente 4-5 timer midt på natten i Berlin. Da blir man rimelig sliten.

Eldste kommer nok ikke til å foreslå buss da hun blir veldig bilsyk :gal:


#4

IzziCreo sa for siden:

Sjekket nærmere på Deutche Bahn nå, og det finnes muligheter for noen mer smidigere ruter. F.eks. med sovevogn mellom Hamburg og Regensburg.

Det kommer nok også endel på lærerne tenker jeg. Om de ønsker å gå for tog. Det er jo litt mer styr, bytter etc.



#6

Tjorven sa for siden:

Jeg har tatt tog på den strekningen, men fordelte det over mange etapper. Det blir mye tid på toget, og nattog er ikke bare enkelt. Vi forsøkte oss på nattog Hamburg- København, og det AVbefales på det aller sterkeste. Det var en usedvanlig kjip natt.


#7

IzziCreo sa for siden:

Takk for tips. Men hvordan er det med ferjene? Jeg stilte spm i denne tråden om miljøvennlige reiser, hvorvidt ferje er et miljøvennlig alternativ. Vært interessant å vite hvordan båt stiller seg i forhold til tog, bil, buss og fly.

Skjønner. Nå vil de jo være 30 17-åringer med lærere, men jeg kan absolutt se for meg at det kan være opplevelser på togene som ikke er ok. Husker vi opplevde litt da jeg var på interrail for mange år siden også.


#8

apan sa for siden:

Det er jo sykt langt. Jeg hadde aldri tatt ansvaret som lærer.


#9

Maverick sa for siden:

Vi tok buss til Praha! Et par fikk tatoveringer og jeg hadde lilla hår da jeg kom hjem, men ingen skyldte på læreren for det tror jeg.

Sjukt billig vodka på benser’n, men vi brukte en del tid på kulltegninger også. :tegningformogfargepåtur:


#10

IzziCreo sa for siden:

Det tenker jeg at mange andre lærere også vil tenke. Det er tross alt endel mer som kan gå galt i så mange ledd enn en flytur.

Herlig :knegg:


#11

Charlie sa for siden:

Laget var på en europeisk samling, og der valgte de ansvarlige voksne å sette hele gjengen på en buss. Det var billigst, men det var også med tanke på at da stappa man alle inn hjemme, og så satt de på den bussen til de var framme. Som ansvarlig er det jo gjerne overgangene hvor det går gærent, med å få med seg folk og kofferter og glemme telefonen på dass. :knegg:
Busselskapet hadde to sjåfører, så med etpar pauser kjørte de i ett. Det var veldig fin buss, men klart det kan være slitsomt, også. De kjørte over med ferga Larvik-Hirtshals på morran, så der var det samling i eget lokale med frokost, så da fikk alle kidsa spist ordentlig før den seriøse økta tok til.


#12

oslo78 sa for siden:

Buss er helt normalt å reise den strekningen med. Jeg har gjort det selv som 17-åring med lærere og sønnen min reiser i høstferie på tilsvarende tur. Tog er annerledes med mange bytter og mer uoversiktlig for lærerne.


#13

Tallulah sa for siden:

Det tilsvarer jo omtrent den samme strekningen som hundrevis av ungdom reiser på skoletur med hvite busser, så jeg ville heller foreslått buss. Da er alle samlet på samme sted, lettere å holde styr på, og ikke minst: De plager ikke andre passasjerer som ikke syns ungdomshyl fra en hel klasse er superstas når de skal sove/jobbe/etc.


#14

IzziCreo sa for siden:

Takk for tips og erfaringer. Skjønner at det er langt enklere med buss for alle parter kontra tog (selv om jeg (og eldste) personlig liker tog mye, mye mer). Skal høre hva eldste tenker, og om hun evt. kan ta reisesyketabletter i så fall. Kjenner jeg er litt fuzzy på detaljene om hvordan det har funket før.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.