Etter råd og oppskrift fra Ingrid Espelid Hovig har jeg nå hatt en hjortestek putrende på ovnen i halvannen time. Problemet mitt er at steken ser ut til å være ferdig allerede, selv om Ingrid påstår at det tar minst en halvtime til... Jeg har ikke steketermometer i, men må bare bruke trykkemetoden for å finne ut om den er mør. Kan jeg regne med at den er ferdig når den omtrent ikke gir etter? Hva gjør jeg da, hvis den er ferdig? Den skal ikke serveres før litt over fire. Gode tips?
Hjortesteik tar ikke veldig lang tid på å bli ferdig. Tror vi stekte vår på 1,6 kg i stekeovnen i ca. en time på 170 grader. Hvis den er ferdig, hadde jeg tatt den ut, pakket inn i folie og håndklær. Viktig at en steik får hvile en stund etter at den er ferdig stekt.
Det endte med at jeg pakket steken i aluminiumsfolie. Den var saftig og god, og sausen var bare himmelsk! Masse løk og gulrot i krafta ja, med laurbærblad også. Pepper, fløte, tyttebærsyltetøy og einebær i tillegg gjorde susen. Slurp!
Steker kan både stekes og kokes, som kjøttkaker og kjøttboller, fisk, kylling og det meste. Kokte steker blir som regel mørere enn de som kun stekes, synes jeg. Man bruner jo steken litt først, så kokes den. Kjempegodt.
Edit: haha, gammel tråd ja. Det så jeg ikke før nå. Den har vel kommet opp i google eller noe.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.