Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hage 2019

#1

Magica sa for siden:

Har dere sådd noe? Jeg har sådd noen sorter tomater og agurk inne. Litt ringblomster og blomkarse. Ute har jeg sådd gulrot og litt ymse i to plastkasser på verandaen. Når været skjerper seg litt så skal jeg så i drivhuset, i alle fall masse solsikker, og spinat, salat og lignende.

Jeg er litt seint ute i år, men det går vel bra. :D


#2

Maverick sa for siden:

Har sådd agurk, tomater og jordbær i vinduskarmen. :hyper:

I gamle drueesker. Utmerkede drivhus!


#3

Maverick sa for siden:

Gud jeg ønsker meg drivhus.


#4

Fløyel sa for siden:

Anbefaler et besøk på Hagemessen 2019, 5. - 7. april på NVM.


#5

millact sa for siden:

Har ikke sådd, men skal nok snart.


#6

Luftslottet sa for siden:

Jeg er i gang!

Plutselig hadde jeg 40 tomatplanter. :flau: Jeg skulle bare så litt beskjedent med de frøene jeg hadde på lager fra i fjor, og endte med fire planter av hver frøtype. Har også physalis og tagetes i gang, i tillegg til alt som bare skal få dyrkes innedørs mens det fortsatt er plass under plantelyset: Salat, persille, erteskudd og reddik.


#7

GinaK sa for siden:

Har ikke så mye plass til frøsåing og prikling inne så eneste jeg har gjort er å sette stiklinger fra en pelargonia, Dronning Ingrid, som har overvintret.

Akkurat ringblomster og blomkarse spirer raskt ute altså så det gidder jeg ikke så inne i forkant.

Må finne noe annet som også spirer raskt som jeg skal så ute i år.

Kanskje jeg skal prøve agurk og paprika. 😊


#8

Matilda sa for siden:

Har sådd tre typer chili, tre typer paprika, tre typer agurk, melon, flaskegresskar, pelargonier, pyntekorg, stemorsblomster, solsikker og litt forskjellig smårusk. Mamma sår tomat, hun pleier å ha 10-12 ulike slag, i fjor fikk jeg åtte ulike, og så fikk hun agurk av meg. Fint å kunne bytte litt!

De fleste pelargoniene har klart seg i vinteropplaget sitt (jeg har rundt femti stykker der). De burde pottes om, men har ikke tid akkurat nå. Ute i drivhuset er det er par av staudene som har begynt å spire. De får stå der inne til de blir mer vårlig, så skal de få komme ut. Jeg har fortsatt en god halvmeter skaresnø i hele hagen, men det tiner litt og litt, og nå får jeg i alle fall opp drivhusdøra! Jeg så her i går at det har tint i pallekarmene, så jeg skal vel snart så litt ute også.

Skal selvsagt på Hagemesse, det er jo årets høydepunkt! Litt ergerlig at det er så tidlig i år, det begrenser litt hvor mye jeg kan kjøpe med. Det er også utstillere som har meldt at de ikke skal ha stand i år, på grunn av det - men får legge en ekstra tur til deres faste utsalgssteder.


#9

Magica sa for siden:

Bor 50 mil unna hagemessa. :(


#10

allium sa for siden:

Jeg har sådd chili, tomat, mais og artisjokk. De to siste er eksperimenter. Jeg venter litt med agurk og squash så de ikke blir for store. Så snart jeg får tid skal jeg sette inn veggene i growcamp’en, og kanskje så noe der også. Spinat og salat tenker jeg. Bønner prøvde jeg for første gang i fjor og skal ha flere i år. Og gulbeter, det var godt.


#11

Madicken sa for siden:

Jeg har sådd litt, med vekslende resultater. Blant annet masse agurk, som først spirte fine og grønne, men så ble gulhvite før de døde. :leppe:


#12

Hulda sa for siden:

Hadde mais i fjor, kun en rakk å bli moden. Det er alt for sent for meg å så nå. Skal så i helgen, har kjøpt inn en del men husker ikke hva jeg har kjøpt. Tomat og snackagurk skal jeg iallfall ha. Har et lite drivhus, på tredje sommeren nå. Det er så gøy!


#13

Lhi-My sa for siden:

Jeg har sådd tomater, grønnkål og knutekål, og har planer om å så diverse blomster og andre grønnsaker snart. Her kan vi ikke plante ut før i slutten av mai, så det er ingen vits å så veldig tidlig.

Jeg fikk en pose med diverse blomsterløk av en venninne i går. Det er et par georgineknoller, iris og anemoner. Disse kan vel bare settes i potter med jord nå? Jeg har liten erfaring med løk og knoller.

Drivhus står høyt på ønskelisten her også, jeg har stående gamle vinduer i garasjen, så det mangler bare å få gjort det.


#14

Millen sa for siden:

Har ikke sådd noe ennå, men har da noe forskjellig. Gleder meg til hagemesse neste helg. :hyper:


#15

Magica sa for siden:

Jeg har sådd blomster litt tidlig med vilje for jeg kan plante det tidlig ut her på kysten. Tror jeg. :) så kommer det kanskje litt tidlig. Vi skal være borte nesten 1 måned i sommer så jeg er avhengig av vannehjelp i drivhuset og bør vel ikke overdrive mengden... (gjør det sikkert likevel).


#16

Hulda sa for siden:

Jeg «bruker» søsteren min, så jeg må egentlig også begrense meg. Men klarer jeg det...? Nope. :knegg:
Hun er sjåkkert over mengde blomster ute og inne. :D
Det skjønner jeg godt hun er, hun har ingen :dåne: planter.


#17

Albertine sa for siden:

:glis:Jeg har fått meg drivhus. :glis: Det fulgte med et vanlig hus også, altså, men det er drivhuset som er best. :glis: Nå får jeg ikke overta det før 31. mai, men jeg kan sikkert gjøre mye morsomt inntil da og bare putte det inn? Eller? Hva kan jeg så nå?


#18

GinaK sa for siden:

Jeg har ikke plass til drivhus men vurderer å kjøpe drivhushylle.
De har rimelige på Claes Olsson og Bauhaus.
Noen som har tips til sånne hyller og hvilke som funker best.


#19

Matilda sa for siden:

Jeg flytter ikke ut alt i drivhuset før i slutten av mai uansett, så det må da bli perfekt! Chili og paprika er litt seint å så om du vil ha frukt på dem, men det meste annet hadde jeg bare kjørt på med nå. Så gøy!


#20

Malama sa for siden:

Åhh, det var jo greit at det fulgte med et vanlig hus, men så kjekt da

Du kan gjøre mye gøy nå og sette inn når du overtar ja.


#21

Pelen sa for siden:

Har der plantet noen løk i år? Nå er jo også perfekt tid for å plante planter, men det er ikke alltid så enkelt å finne det man trenger på hagesentrene.

Vi va noen naboer som møttes i går på vår hytte og den ene som er veldig flink på hage hadde forberedt litt informasjon om løker og frøsanking. Hun hadde med blomster og vi sanket frø og la i kaffefilter der vi skrev på hva det var. Så er det bare å så i slutten av mars.


#22

veobra sa for siden:

Jeg har tatt inn frø fra akeleie. Så skal jeg forsøke samle noe ringblomst. Det var er godt tips å legge frø i kaffefilter. Jeg pleier lage kremmerhus av matpapir.

Jeg ønsker løk som kommer igjen. Jeg har noen som kommer igjen og noen som bare har kommet en gang. Noen som vet hva jeg skal se etter hvis jeg ønsker løk som kommer igjen år etter år?


#23

Pelen sa for siden:

Jeg skal se om jeg finner liljer. Påske og krokus kommer jo tilbake. Små villtulipaner kommer angivelig bedre tilbake enn vanlige tulipaner. I tillegg så får de ikke så store "stygge" blader som står igjen til neste år. Allium med 20 i pakken har jeg notert meg også. Man trenger ikke å kjøpe de store med bare noen få i.


#24

Floksa sa for siden:

jeg har endelig fått bed utenfor inngangsdøren. Så nå skal jeg bestille løk. Bor i Mordor (H7) så tenkte å starte med noen hardføre. Snøklokker, perleblomster, hardfør krokus og noen tulipaner. Blir veldig spennende. Når er det optimalt å sette løkene?


#25

Pelen sa for siden:

Sett løken nå. Men lan sette den tidligere og senere også, men jo lenger man venter jo dårligere er som regel løken som blir solgt.

Er det noen som har tips på bra haugesider på Facebook?


#26

Matilda sa for siden:

Jeg har bestilt løk hos Garden Living for ei stund sida, men de er ikke klare for utsending ennå. Mulig jeg legger inn en bestilling til et sted, jeg har noen nye bed som trenger litt liv til våren.

I sommer har jeg hatt litt begrensa entusiasme for hagearbeid (i den grad man kan være det med 100-ish krukker, 11 pallekarmer og så langt fire ulike bed). Det er ganske mange burder som jeg burde ha tatt tak i, mye blei sådd for seint til at det blir den helt store høsten, epletrær burde vannes og hekk burde klippes. Det fine er jo at det kommer en ny sjanse neste år!


#27

Malama sa for siden:

Vel, jeg sådde ringblomster i vår. Som ikke kom opp en eneste en. Før i dag. Nå står en ringblomst og blomstrer. Og jeg ser det innimellom ugresset kommet til å komme flere.

Bedre sent enn aldri.

Skal se om jeg får tak i noe løk og sette ned ha, lyst til det men hjorten spiser mye så det spørs om f. Eks tulipaner får stå.


#28

Galathea sa for siden:

Nydelige høstdager i Trøndelag nå, satte løker av scilla, snøklokker og tulipaner i går, noe av det kjekkeste jeg gjør i hagen, koser meg med å glede meg til våren allerede :)

Høstfargene har begynt å komme, og fikk dekorert utepottene litt med rognebær, lønneblad og noen fine sopper.


#29

Malama sa for siden:

Hagen 2019 har vært relativt begrederlig. Plommene fikk ikke blomster. Rips ble det en del av, og en del henger der enda, sykt mye klegg der når jeg skulle plukke. Jordbær plantet i god kompostjord ga innmari mye blader og en del bær som druknet nedimellom og råtnet bort mens vi ar på ferie. Sukkerertene kom ikke opp, og jordbærene burde hatt hele pallekarmen, de står for tett nå, så sukkererter må et annet sted neste år og jordbærene spres mer.
ringblomser, jeg sådde i vår, kom EN nå i september....

Så, jeg får komme meg et sted og kjøpe noe løk og sette ned i håp om glede neste vår. Og planlegge for mer overskudd og bedre planlegging neste vår.


#30

Magica sa for siden:

jeg tok opp poteter og gulrøtter i helgen. Har fått til mye i år, og har tomater fremdeles i drivhuset. :)


#31

Polyanna sa for siden:

Her har hagen vært CRAZY i år! Vill blomstring, masse, masse frukt (250 kilo epler! :dåne: ) og generelt veldig frodig. Og det spruter i vei fortsatt.


#32

Malama sa for siden:

Vi fikk et par epletrær i gave i sommer så kanskje vi også får kilovis med epler om noen år

Manglen på suksess i hagen i sommer hos oss skyldes i stor grad MEG og derav er skuffelsen på et vis enda større. Jeg håper å få gjort det bedre neste år


#33

Polyanna sa for siden:

Jeg har gjort lite i år, bortsett fra å knipe roser, men har 1) lettstelt hage og 2) dårlig syn, så jeg ser ikke ugress. :knegg:


#34

Matilda sa for siden:

Slapt hageår her, jeg har vært kjempesliten hele sommeren og gjort et absolutt minimum. Jeg fikk ikke gjødsla bra nok tidlig på sommeren, så det blei ikke noe av verken gresskar eller melon, gulrøttene blei sådd seint og begynner så vidt å nå spiselig størrelse nå, det var ikke all verdens tomater, men en god del chili. Vi har fått kjørt på grus og lagt steinkant i kjøkkenhagen, satt opp tre nye pallekarmer og bygd to lange kassebed, så det er jo noe. I tillegg har mannen bygd om en støttemur i en skråning. Etter skolestart har jeg knapt nok vært i hagen, jeg har brukt en dag på å stelle og ta inn pelargonier, det er alt. Godt det snart er høstferie, så man får vaska og rydda bort krukker.

Til våren skal vi fjerne et råttent gjerde og erstatte deler av det med hekk, samt grave ut et staudebed, fjerne ei råtten sandkasse og antakelig et huskestativ som har sett bedre dager. Ellers bare plante til - det et jo det som er kos. Får huske å gjødsle, da. :knegg:


#35

Madicken sa for siden:

Enormt med epler her også i år, som nå er høstet og klare til å leveres til pressing. Stas å ha eplejuice fra egen hage! :stolt:


#36

Blondie sa for siden:

Jeg fikk først hage i juli og den jeg overtok er mest preget av plen. Fikk gleden av noen villbringebær som står mot et friområde, da. Nå gleder jeg meg til å planlegge våren. Noen som vet om steder/grupper jeg kan bytte løk?


#37

Floksa sa for siden:

I år fikk vi for første gang grønnsaker. Blomkål, brokkoli, masse grønnkål, poteter, sukkererter, chilli, paprika og litt tomater. Det fikk litt for langt ut i sesongen før jeg løste tomatgåten (knipe MYE) så det ble mye blomster og småtomater. Har laget opplegg for ekstra lys i drivhuset, tidsstyrt. Så jeg gleder meg massivt til neste års sesong.
Har plantet en stikkelsbærbusk, er spent på om den overlever.
Nye bed foran huset har fått roser. De er jeg også veldig spent på om overlever (jeg bor på H7/H8).
Har kjøpt løker som skal i bedene foran huset. Snøklokker og perleblomster. Krokus og tulipaner.
Til våren har jeg også 15 studiepoeng i økologisk planteproduksjon. Kan ikke nekte dor at jeg gleder meg ENORMT til å ta fatt på vårsemesteret.


#38

Magica sa for siden:

Jeg hadde bondebønner i år, det var braksuksess og jeg skal ha mange flere neste år. Og så har jeg hatt brokkoli men den blomstret masse i stedet for å lage spise-brokkolier. Jeg har også fått en ny stikkelsbærbusk. :) :) :)


#39

allium sa for siden:

Jeg har hatt stangbønner i to år nå, dobbelt så mange i år som i fjor og planlegger enda flere neste år. Masse mat på liten plass, og godt smaker det også.


#40

veobra sa for siden:

Jeg har hatt mye ringblonst. De kom ganske tidlig og blomstrer fortsatt. Jeg skal plukke inn frø til neste år.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.