Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva slags sovepose nå?

#1

millact sa for siden:

Yngste er speider og skal på tur fredag. De kan sove inne i hytte, men noen av dem har planer om å lage gapahuk og sove der.

Hva slags sovepose trenger han nå da? Eldste har en god vinterpose, men den er tung og stor å bære for ham. Han er ikke så stor. Er nok et par plussgrader om natten nå. Det er snakk om en natt. Tenker han sover i ullundertøy.


#2

Retz sa for siden:

Jeg har overnattet i telt med en syntetisk billig-pose som neppe var egnet til frostnetter i høyden. Temperaturen lå like under 0, og jeg holdt greit varmen i Devolds ekspedisjonsull, altså undertøy, tovede sokker og varm lue. Viktig med lue da det er et stort varmetap fra hodet! Varmt «natt-tøy» kan til en viss grad kompensere for en sovepose som ikke har lav nok komforttemperatur.


#3

Input sa for siden:

Jeg hadde brukt sovepose som går ned til noen minus om jeg skulle sovet ute nå. Pluss ullundertøy. Mens 8-åringen er en veldig varm type, så han hadde trengt sovepose for noen plussgrader og sovet i trusa. Derfor blir et slikt spørsmål vanskelig. Men om han ikke er vant til å sove ut og ikke "kjenner seg selv" bør du heller sende med for varm enn for kald pose.


#4

frukt sa for siden:

Tja, hvis det er mulig å sove i hytte kan han vel bare gå der og legge seg om det blir for kaldt så vinterpose burde ikke være nødvendig.


#5

millact sa for siden:

Han har aldri sovet ute på denne årstiden.


#6

millact sa for siden:

Fasiten ble at han bruker søsteren sin Mammut Tyin winterpose. Måtte bruke hennes sekk også for å få plass til den.

Han får ønske seg en vinterpose til bursdagen til høsten.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.