Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Påskerelatert lageaktivitet for 1 voksen og 6 barn?

#1

frukt sa for siden:

Ja, da er det snart tid for nok en vennegruppe, og siden det snart er påske hadde det jo vært kjekt med noe påskerelatert. Tips mottas med takk! :blomster:


#2

tink sa for siden:

Påskekort med glitter og glansbilder! Det forutsetter gjerne at du har en god støvsuger da, men garantert stas for ungene.

Det MÅ jo ikke være så veldig organisert aktivitet heller. Et enkelt brettspill kan ofte være fint dersom leiken går litt trått (eller litt for vilt for seg). Etter en relativt svett pepperkakeseanse for 4 år siden, går vi nå for frilek for husets vennegrupper.


#3

Tjorven sa for siden:

Egentlig tenker jeg at vennegruppe skal være skikkelig lavterskel og at man bare kan ha frilek.

Men hvis man først skal lage noe, så ville jeg gått for denne.


#4

My sa for siden:

Hva med å male på tomme egg? Det er enkelt, det gjorde vi alltid da jeg var barn, og har vel fortsatt ikke blitt utdatert.

Blås ut innholdet (jepp, det er tungt, men stikk inn noe som punkterer plommen først) i ett eller to egg til hver, og la dem male. Evt lag mønster med lim, og rull i glitter, eller lim på noen fargerike fjær, hvis man skal være ekstra avansert. Knyt sytråd rundt en fyrstikk og stikk inn i hullet til oppheng når det er ferdig.

Innholdet i eggene kan du bruke til å lage pannekaker e.l. til middag.


#5

ingling sa for siden:

Jeg har kjøpt sånne påskeaktivitetssett på Panduro, der er det egg (isopor), maling, pensler, lim, fjær og ymse. Mine unger elsker det. Må evt. ha noen ekstra pensler.


#6

frukt sa for siden:

Enig i det, men vi bor trangt og det kan være greit å ha noe i bakhånd.


#7

ingling sa for siden:

Det er jo ikke alle vennegrupper som fungerer med kun frilek, heller. I vår eldstes klasse er det en del konflikter og utestenging, og når disse barna havner på same gruppe kan det være kjekt med en konkret aktivitet. Så det er smart å ha noe i bakhånd, i hvert fall.


#8

Tjorven sa for siden:

Vennegruppene i klassen til minstemann ble særdeles sirlig satt sammen nettopp for at det skulle bli en positiv greie for alle gruppene. Hadde de vært fordelt mer tilfeldig kunne det blitt helt krise.

Dette minnet meg forresten om hvor "inne i det" man er som forelder i barneskolen. Jeg var klassekontakt, og kontaktlærer sendte vennegruppeforslag som jeg responderte på, så pratet vi litt sammen og redigerte igjen. Nå er jeg mor til en elev på ungdomsskolen, og jeg kan navnet på bare halvparten av elevene i klassen. :gal:


#9

Elise sa for siden:

Gule ark og tusjer, klipp ut i eggeform og tegn påskeegg-mønster på.


#10

Elise sa for siden:

Eller mer som dette, med farger.


#11

Blå sa for siden:

Min yngste laget for mange år siden i en lignende sammenheng en liten boks av bunnen av en melkekartong, den ble malt i fine påskefarger og så kom den hjem med bomull og nysådd karse. Og den er så fin at vi plantet karse i den i mange år etterpå.

Det tar jo litt planleggingstid å ha bunnen til seks melkekartonger. Men kanskje du kan få hjelp av familie.


#12

ingling sa for siden:

Joda, men våre er nok satt sammen litt sånn at de skal blir vant til tilbringe tid sammen også. Det er ikke barn som absolutt ikke tåler hverandre, liksom, men som kanskje leker lite sammen og trenger gode opplevelser sammen for å fungere bedre i klassen. Da er det fint med en aktivitet heller en "fri lek". Det er heller ikke alltid barna liker å leke det samme, så å organisere dem litt er lurt i noen tilfeller.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.