Viltgryte:
500 gr reinskav
200 gr sopp , gjerne kantarell
1 stk. rødløk
1 ts fenikkelfrø
3 ss TineSmør
3 dl TINE Matfløte
3 ss TINE Crème Fraîche
2 dl kraft , gjerne viltkraft
1 ss Dijon sennep
1 ts salt
0,8 ts nykvernet pepper
20 stk. tranebær , eller tyttebær
100 gr bacon , kan sløyfes
Potetpure:
1 kg mandelpoteter
4 ss TineSmør
3 dl TINE Matfløte
1 ts salt
0,5 ts hvit pepper
Slik gjør du
Viltgryte:
Surr reiskav, renset sopp, fenikkel og rødløk i skiver i smør. Kommer det ut mye væske lar du det dampe bort.
Ha i fløte, kraft, sennep og Crème Fraîche.
Smak til med salt og pepper. Rør forsiktig inn tranebær eller tyttebær.
Sprøstek bacon i biter og vend det i.
Potetpuré:
Kok skrelte poteter i vann til de er møre. Damp dem tørre og mos dem, gjerne gjennom sikt.
Pisk inn smør og fløte og smak til med salt og pepper.
Det er viktig å lage puréen raskt etter at potetene er kokt ellers kan den lett bli klumpete.
Server gjerne med klippet gressløk over.
Hørtes deilig ut!! Synes reinskav er utrolig godt, men har fått litt skrekken etter å fått servert kjøtt med mye "trevler" i gang. Noen tips om hvilken leverandør som er best?
Jeg har skjært bort trevlene på de fleste merkene jeg har prøvd.
Bortsett fra den pakken jeg kjøpte på Spar sist. Skal sjekke hva den heter. Hadde ikke prøvd denne tidligere. Den var veldig god!
Nei, det blir mer "juks" med kjøttdeig, men smaken blir nesten den samme synes jeg. :)
Dessuten kan man bruke elgkjøttdeig, men det har jeg aldri prøvd.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.