Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Viltgryte!

#1

Nessie sa for siden:

Dette var vår søndagsmiddag idag
Anbefales!

4 porsjoner

Viltgryte:
500 gr reinskav
200 gr sopp , gjerne kantarell
1 stk. rødløk
1 ts fenikkelfrø
3 ss TineSmør
3 dl TINE Matfløte
3 ss TINE Crème Fraîche
2 dl kraft , gjerne viltkraft
1 ss Dijon sennep
1 ts salt
0,8 ts nykvernet pepper
20 stk. tranebær , eller tyttebær
100 gr bacon , kan sløyfes

Potetpure:
1 kg mandelpoteter
4 ss TineSmør
3 dl TINE Matfløte
1 ts salt
0,5 ts hvit pepper

Slik gjør du

Viltgryte:
Surr reiskav, renset sopp, fenikkel og rødløk i skiver i smør. Kommer det ut mye væske lar du det dampe bort.
Ha i fløte, kraft, sennep og Crème Fraîche.
Smak til med salt og pepper. Rør forsiktig inn tranebær eller tyttebær.
Sprøstek bacon i biter og vend det i.

Potetpuré:
Kok skrelte poteter i vann til de er møre. Damp dem tørre og mos dem, gjerne gjennom sikt.
Pisk inn smør og fløte og smak til med salt og pepper.
Det er viktig å lage puréen raskt etter at potetene er kokt ellers kan den lett bli klumpete.
Server gjerne med klippet gressløk over.

www.tine.no/page?id=28&key=21583&cat=747


#2

Camomilla sa for siden:

Oi, den hørtes god ut.

Skal lagres ja.


#3

Magica sa for siden:

Høres nydelig ut! Jeg kan også virkelig anbefale å bruke Snøfrisk ost i viltgryte. Og einebær!


#4

Nessie sa for siden:

Vi hadde rester dagen etter, og gubben var oppriktig lei seg over at det ikke var mer :)
Går fint an med feks mandelpoteter ved siden av og.


#5

Pelen sa for siden:

Og her var jo enda mer som fryseren (og sikkert vi) blir glade over! Takk for tips!


#6

Tilden sa for siden:

Hørtes deilig ut!! Synes reinskav er utrolig godt, men har fått litt skrekken etter å fått servert kjøtt med mye "trevler" i gang. Noen tips om hvilken leverandør som er best?


#7

Tilden sa for siden:

Lurer og lyster fortsatt!


#8

Dixie Diner sa for siden:

Det er derfor jeg oftest bruker kjøttdeig, jeg fikk også skrekken etter trevlete Rema-finnbiff en gang. :skremt:


#9

Nessie sa for siden:

Vår hadde ikke trevler :niks:
Kjølpt på mega/prix mener jeg.

Kjøttdeig blir liksom ikke "vilt" gryte da synes jeg ;)


#10

Frost sa for siden:

Jeg har skjært bort trevlene på de fleste merkene jeg har prøvd.
Bortsett fra den pakken jeg kjøpte på Spar sist. Skal sjekke hva den heter. Hadde ikke prøvd denne tidligere. Den var veldig god!


#11

Dixie Diner sa for siden:

Nei, det blir mer "juks" med kjøttdeig, men smaken blir nesten den samme synes jeg. :)
Dessuten kan man bruke elgkjøttdeig, men det har jeg aldri prøvd.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.