frukt sa for siden:
Jeg har lovet å bake en ostekake til en konfirmasjon, og vil gjerne ha din beste oppskrift. :vilha:
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
frukt sa for siden:
Jeg har lovet å bake en ostekake til en konfirmasjon, og vil gjerne ha din beste oppskrift. :vilha:
oslo78 sa for siden:
meny.no/oppskrifter/Kaker/Is--og-ostekaker/Ostekake-med-sitrongele/
Denne synes jeg er best!!
Myria sa for siden:
Min klare favoritt er ostekaken fra Gastronomisk Institutt, den er virkelig kremet og god. Uansett om du ender på en bakt ostekake som denne eller en med gelatin anbefaler jeg at du bruker ekte frukt/bær i eller til, kjøpegelé er rett og slett ganske tamt og uinteressant (etter min mening da).
15 Kornmo-kjeks
75 g sukker
½ ts kanel
8 ss smør, smeltet
700 g kremost naturell
150 g sukker
frøene fra 1 vaniljestang
2-3 ss sitronsaft
4 egg
5 dl lettrømme
7 ss sukker
frøene fra 1 vaniljestang
Kjør kjeks, sukker og kanel sammen i en food prosessor. Bland inn smør. Trykk ned i bunnen av en 26 cm springform og stek ved 175 grader i 10 min. Bland ost, sukker, vaniljestangfrø, og sitronsaft sammen i en food prosessor. Tilsett deretter ett egg om gangen til det blir en fin ostemasse. Fordel røren på bunnen. Stekes i ovn ved 120 grader i 30-60 min, avhengig av ovn. Den er ferdig når den har konsistens som karamellpudding (lett dissen).
Visp rømme, sukker og vaniljestang forsiktig sammen. Fordeles på ostemassen og stekes videre ved 120 grader i 3-5 min. Avkjøl og server med bringebærcoulis.
Engasjert sa for siden:
Jeg har fått mange gode tilbakemeldinger på ostekaken jeg lager. Jeg bruker ananas- og mandarinost.
Magica sa for siden:
Jeg også bruker ananas-og mandarinost. Ellers rimelig lik den engasjert lenker til.
mkj sa for siden:
Den typen som Myria lager er best synes jeg, men også mektigst. De andre er litt lettere/friskere. Alt smaker godt, men holder en knapp på den bakte
Hyacinth sa for siden:
frutimian.no/2013/08/16/stekt-ostekake-med-blabaer/
Jeg har tenkt å lage denne neste gang. Har ikke prøvd den, men den ser ut som slik ostekake jeg elsker.
løve70 sa for siden:
Den som Myria anbefaler er en garantert suksess :) Ellers er jeg også glad i ostekake med blåbær og hvit sjokolade..
Novla sa for siden:
Jeg må innrømme jeg synes de standardostekakene med gelélokk er litt kjedelige :sparke:, men om de du skal bake for er åpne for noe bittelitt annerledes er denne veldig god:
framinkjokkenbenk.blogspot.com/2014/06/peantt-og-jordbrostekake-med-peanttknekk.html
Nenne sa for siden:
Jeg lager en med bringebær og hvit sjokolade og den er alltid en suksess.
Hyacinth sa for siden:
Hvor lenge på forhånd kan jeg lage en bakt ostekake? Det er til en konfirmasjon. Aller helst ville jeg kun laget kaker som kan fryses.
Erica sa for siden:
Jeg tenker en bakt ostekake med hell kan lages lenger i forveien enn en fromasjostekake. Jeg ville tro at 2-3 dager går fint ihvertfall.
Hyacinth sa for siden:
Jepp, jeg hadde bare håpet på enda lenger :knegg:
veobra sa for siden:
Jeg lager en som er ganske lik denne. Den er frisk og god. Jeg bruker kornmo, ikke så søt som mye annet. Og litt kanel i bunnen, et lite hint.
Che sa for siden:
Jeg lager på slump, men ser at oppskriften er lik den fra Meny, men at jeg bytter ut rømme med vaniljekesam.
Ellers så har jeg laget en variant av denne som og var veldig god
www.detsoteliv.no/oppskrift/lemon-meringue-cheesecake-ostekake-med-sitronkrem-og-marengs
Erica sa for siden:
Jeg så på en eller annen oppskriftsside på nett at redaktøren skrev at 4-5 dager skulle gå fint, det var også en bakt ostekake.
Hyacinth sa for siden:
Jeg satser på at tre iallfall er bra, da. :)
Har lest at man kan fryse ostekaker, men tar ikke sjansen på det til konfirmasjon
Syrinx sa for siden:
Jeg har laget slik vanlig fromasjostekake, men byttet ut rømmen med yogurt (vanilje og noen ganger skogsbær eller jordbær) og brukt jordbærgele. Den kaken blir veldig god.
Gelelokk har jeg aldri på ostekaken.
Ellers henger jeg meg på og foreslår den fra Gastronomisk institutt.
Isolde sa for siden:
Denne er supergod: trinesmatblogg.no/recipe/ostekake-med-pasjonsfrukt-og-jordbaersaus/
Synes det er litt vanskelig å få nok juice ut av pasjonsfruktene da.
frukt sa for siden:
Tusen takk for oppskrifter og tips! :blomster:
Geitrams sa for siden:
Denne har jeg laget mange ganger, den er helt nydelig og den beste ostekaken jeg vet :jupp: Den bør lages dagen før den skal serveres. Holder sikkert 3-4 dager, her forsvinner den på maks 3 dager og da er den enda veldig god.
frukt sa for siden:
Kanskje jeg skal prøve meg på den da. :)
Hyacinth sa for siden:
Laget den i går. Skal serveres i min sønns konfirmasjon i morgen :)
frukt sa for siden:
Ble den bra? Må ta en titt på kakepynte-tråden din tror jeg. Pynting er ikke det jeg pleier å legge mest sjel i. :knegg:
Nenne sa for siden:
Hvit sjokolade og bringebær-ostekake
Ingredienser
450 g kremost
75 g sukker
3 store egg
2 spiseskjeer sitronsaft
1 1/teskje vaniljesukker
1/4 teskje salt
2 beger rømme eller creme fraische
230g hvit sjokolade, smeltes i vannbad
140g bringebærsyltetøy uten steiner, varmes om nødvendig litt
20o g havrekjeks/digestivekjeks. Gjerne med sjokolade
50 g smeltet smør
1 teskje smeltet smør
Skavet hvit sjokolade
Fremgangsmåte
Forvarm ovnen til 175 grader. Lag kjeks/smørblandingen og spre den i bunnen av springformen.
Bland ost og sukker i en bolle, ha i ett og ett egg av gangen. Bland inn sitronsaft, vaniljesukker, salt og rør sammen. Ha i creme fraische og bland godt. Ha til slutt i den hvite sjokoladen.
Hell røren over i springformen. Pynt med (det varmede) syltetøyet. Start i midten og sprute en tynn stripe i en spiral helt ut til kanten. Ca. 1 cm mellom ringene.
Ta en tynnbladet kniv og trekk linjer fra midten til kantene og del kaken i fire. Ikke skjær for dypt. Tørk av kniven mellom hver gang. Ta kniven og dra den gjennom røra fra kanten inn til midten mellom linjene du allerede har laget.
Dekk formen utvendig med aluminiumsfolie og sett formen i ovnen i et vannbad og stek i 45 minutter. Skru av ovnen og la kaken stå i en time til mens ovnen kjøles ned. IKKE ÅPN OPP DØREN! Sett kaken kaldt over natten.
Pynt med jordbær eller bringebær nær midten. Du kan ta på smør langs kanene og dekke kantene med tynne strimler av sjokolade, men det er ikke nødvendig.
frukt sa for siden:
Takk for oppskrift! Kan den lages med melkefri hvit sjokolade tro? Det har jeg mengder av i skapet nemlig.
Hyacinth sa for siden:
Jeg kan dessverre ikke hjelpe deg med pynt. :haha:
Men den stekte ostekaken ble god!
Den jeg har laget i dag er ikke stekt. Jeg liker de stekte best.
Synes også den stekte var langt enklere enn den ustekte. Bare pass på å ha stor nok beholder i food processoren, for et kilo med ingredienser tar litt plass.
frukt sa for siden:
Men 900 g kremost, det blir gruelig dyrt. Ihvertfall hvis man skal ha den laktosefri. :dåne:
frukt sa for siden:
Skjønte det på innleggene dine. :knegg:
Hyacinth sa for siden:
Ja, jeg sendte mannen i butikken. Jeg ville antakelig vært for gjerrig. :knegg:
Jeg kjøpte riktignok ikke laktosefri ost. Den laktoseintolerante gjesten måtte ta til takke med andre kaker og spise laktasetabletter. :sparke:
frukt sa for siden:
Jeg får lage Nenne sin heller for den gjør mindre vondt i lommeboken. :fnise:
Hyacinth sa for siden:
:knegg:
Hyacinth sa for siden:
Tror egentlig den blir omtrent like dyr. Den har halve mengden kremost, men to bokser creme fraiche og mye hvit sjokolade. Men den ser veldig god ut!
Nenne sa for siden:
Det tror jeg går helt fint!
frukt sa for siden:
Hvit sjokolade har jeg skapet fullt av. :knegg:
frukt sa for siden:
Jeg tror jeg prøver det.
Filifjonka sa for siden:
Jeg har nettopp laget den Hyacinth la ut, men med bringebær istedet for blåbær. Veldig god kake! Men jeg foretrekker egentlig å ikke ha bær i selve kaken, syns fort det ser litt ufriskt ut etter steking og kanskje spesielt med blåbær når fargen sprer seg i ostemassen. Så neste gang blir det friske bær ved siden av hvit kake. :)
Geitrams sa for siden:
Ja, men for meg er det en festkake, og det lager jeg ikke ofte. Så da koster jeg gjerne på litt ekstra i ingredienser :jupp:
frukt sa for siden:
Hvor stor skal formen være?
Nenne sa for siden:
24-26 cm
frukt sa for siden:
Takk!
Kaken ble vellykket, og veldig god. Jeg brukte glutenfrie kjeks, melkefri sjokolade og resten av meieriproduktene var laktosefrie.
Nenne sa for siden:
Så bra da! Kjekt at dn funker også for dem med allergier m.m.
frukt sa for siden:
Jeg brukte litt ekstra smør til bunnen for den virket litt vel smulete. Men ja, den ble veldig bra. :jupp:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.