Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Fangbånd til bunad

#1

Anne sa for siden:

Er på jakt etter lengde :)

Tips?

Forkleet mitt er 98 cm langt


#2

Fløyel sa for siden:

Når jeg blar i bunadsleksikonet og ser på bunader med fangband så varierer det veldig fra type bånd og bunad. På Kvam bunaden fra Hardanger så er det 2 varianter, det ene er ca 5-7 cm kortere enn forkleet, båndet med støler ligger jevnt med kanten på forkleet. Brudepyntet Kvam bunad har fangbandet jevnt med nederste del av hardangersømstykket på forkle.

Mens andre, litt fyldigere damer har fangbandet "krøpet" opp 15 cm fordi det skal over magen. Sørfjord bunaden har fangbandet 10-12 cm fra forklekanten.

Konklusjonen min... Sånn det ser ut og etter å ha bladd 20 sider med Hardangerbunader fra ulike områder med fangband, så ser jeg ikke noen fasit.


#3

Hondacrv sa for siden:

Eg har Hardangerbunad som er laga i Hardanger. Der er båndene ca ti cm kortere enn forkleet.


#4

Anne sa for siden:

Takk for svar begge to. Endte også på at ca 10 cm kortere enn forkle må være greit.

Noen som her montert sine selv? Jeg tenker ha på vliselin først for å samle alle tråder, deretter sort stoff likt som forkle på baksiden og ha på fløyel kantbånd likt som på bringeduk.
Og har fått to æresmynter av mannen min til å legge i som lodd ;)


#5

Anne sa for siden:

Jeg har også Hardangerbunad, men vinterbunad. Ikke alle som bruker fangbånd til den, men jeg tror jeg vil de øy selv om jeg har sølvbelte. Må se når de er ferdige ;)


#6

Elisabet sa for siden:

På Hardangerbunaden min har jeg fangbånd montert på sølvbelte. For da tenker du på de broderte båndene som henger ned? Mine er ca. 10cm. over kanten på skjørtet.


#7

Hondacrv sa for siden:

Mamma monterer mitt. Eg har ikkje evner i den retning. Eg ville hatt bånd, det er veldig dekorativt på den bunaden som er ganske mørk elles.


#8

Anne sa for siden:

Hvordan er de montert Elisabet? Bilde?

Ja syns også den blir fin med bånd på den mørke stakken :)


#9

Elisabet sa for siden:

Har sendt deg et bilde på messenger der datteren min har på min bunad. Der henger beltet. har beltet hjemme og kan evnt. ta nærbilder av det oppe på baksiden om du vil se hvordan moren min har montert det. Det er litt plundrete å ta ut og inn på den måten hun har montert det. Men vi har stoffbelte under og ikke skinn. Har du skinnrem på sølvbeltet ditt? For da vet jeg ikke hvordan du skal få montert båndene.


#10

Anne sa for siden:

Ja er i skinn. Men tenkte lage en feste anordning på forkleet isteden. Sånn at jeg kan veksle mellom å bruke de og ikke. :)
Finner nok en løsning

Takk for bildet!


#11

Hondacrv sa for siden:

Eg har sånn borrelåsløysing. Men den held ikkje, så det blir sikkerhetsnåler i tillegg.


#12

Anne sa for siden:

Ja vil helst ikke miste de :) så får sikre!

Takk for gode svar alle sammen!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.