Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Fint, miljøvennlig, slitesterkt gulv til flerbruk?

#1

Normy sa for siden:

Vi har planer om å pusse opp rekkehuset i sommer, og ønsker å legge samme type gulv i hele første etasje. I dag ligger det korklaminat i gangen, parkett i stua, og marmoleum click på kjøkkenet. Alt veldig stygt og nedslitt, til tross for at vi la marmoleumen for bare 10 år siden. Resten var her da vi kjøpte huset for 12 år siden.
Vi ønsker å åpne opp og lage første etasje om til ett rom, så flere ulike gulv er ikke et alternativ lenger.
Det jeg nå lurer på er hvilket type gulv vi skal velge?
Hvilket gulv funker både på kjøkkenet og i entreen, spisestuen og stuen?
Ønsket er et miljøvennlig, lettstelt gulv, i et levende, varmt materiale. Som også tåler en støyt.
Fins det? Hva bør vi i såfall velge?
Hvilke erfaringer og tips har dere?


#2

Luftslottet sa for siden:

Dette høres ut som bambus. Litt dyrt, men pent, svært slitesterk og miljøvennlig.



#4

IzziCreo sa for siden:

Ønsker du levende og slitesterkt så blir det egentlig litt vanskelig. I hvert fall hvis det i tillegg skal være rimelig. Skipsgulv er parkett som tåler mye, men riper synes godt selv der var vår erfaring. Vi valgte Alloc høykvalitetslaminat da vi pusset opp for 9 år siden og det synes virkelig ikke at det er godt brukt i alle disse årene. Drar møbler og kasser rett over gulvene uten å ofre det en tanke. Enkelt å renholde.
Man kan jo legge opp til jevnlig slip av et levende gulv for å holde det fint. Da er det viktig å velge en tykk parkett.
Miljøaspektet kjenner jeg ikke til på produksjon av gulv dessverre.


#5

M&amp;M sa for siden:

Denne produsenten; www.gerflor.no/produkter.html produserer laminatgulv med kork under. Dette skal visstnok være mykere og lunere enn vanlig laminat.

Kjenner ikke til det selv...


#6

Tallulah sa for siden:

Vi la bambus der vi bodde før, og det er by far det nydeligste gulvet i verden. Jeg elsket det virkelig. Men hvor slitesterkt det er er en sannhet med modifikasjoner, miljøvennligheten også. Det er slitesterkt mot bredt trykk, men ikke mot kakk. Noe av det er ekstremt kjemikaliebhandlet, både for å gjøre det hardt, og for å kunne flate ut fibrene og lage parkett og "plank". Så skal man ha bambus bør man gjøre mye research. Det er lett å tenke at bambus er miljøvennlig fordi bambusen vokser så fort, men når man regner inn kjemikaliebruk i fremstillingen og frakten fra østen, så blir regnestykket annerledes.


#7

Madicken sa for siden:

Jeg er veldig fornøyd med vårt askegulv. Det er lyst og fint, gulner ikke på samme måte som for eksempel eik, og tåler "alt".


#8

Normy sa for siden:

Takk for fine tips, alle sammen!
Vi har begynt å lukte på bambus, men det virker ikke som det er så lett å få tak i? Er det noen som har forhandlere å anbefale?


#9

meisje sa for siden:

Ut ifra det du skriver så tenker jeg at gummibelegg eller linoleum belegg er det som er mest slitesterkt.

Ellers er parkett som er lakkert med industrikvalitet lakk veldig slitesterkt.


#10

Tallulah sa for siden:

Hardstuff forhandler bambus. Jeg ville ikke hatt det i entreen altså. Det vil bli veldig hakkete etter en vinter.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.