Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hadde du giddet lese en politikerblogg jevnlig?

#1

LaBanga sa for siden:

Blogging i Norge virker å mest handle om mote, sminke, interiør, mat, hage og familie. Hvertfall de bloggene som har mye besøk og de bloggerne som tjener penger på bloggingen sin.

Jeg har prøvd å lete litt etter gode politikerblogger, men det virker ikke som om de er spesielt mye lest. Men kanskje det er noen politikerblogger som er populære som jeg ikke har oppdaget? (Tips meg gjerne)

Men altså: Hvis du skulle interessere deg for å lese en politikerblogg, hva ville du helst at den handlet om?
Kun politiske saker, noe à la leserinnlegg som man leser i avisene? Eller ville du at en politiker skrev om hvordan dagene hennes/hans var? Hvordan de kombinerer sitt vanlige liv/jobb/familie og politikk (de fleste politikere er jo tross alt ikke heltidspolitikere). Eller ville du at bloggen skulle handle om hvordan en politiker analyserer politikerlivet, hvordan en samhandler med både egne partikolleger, samarbeidspartier eller motstandere?

Og hvorfor er det ingen som har laget «poltikerfrue»-bloggen? :humre:?

Eller er egentlig blogger helt ut, og politikere kan bare holde på på Facebook og sånt, og la Sofie Elise og andre rosabloggere få ha bloggsfæren i fred?


#2

007 sa for siden:

Ingen har giddet å lage «Politikerfrue»-bloggen fordi fruetittelen er urteit. Get a life, og ikke definer deg som noens kone. (Ikke til deg altså, men sånn generelt.)

Og nei, jeg hadde ikke giddet å lese en politikerblogg så sant jeg ikke selv hadde vært politisk aktiv og helst i samme parti. Jeg leser heller ikke politikerstatuser på FB, jeg ønsker en mer nøytral fremstilling av saker som opptar meg.


#3

-ea- sa for siden:

Enig med 007 i første del.
Jeg tror blogg er blitt ødelagt av alle såfielise-greiene, så jeg tror ikke det fenger folk? Jeg er litt over middels politisk interessert, men tror ikke jeg kom til å lese en blogg. Det var liksom valgkampen 2013 man holdt på med det.

Vet ikke hva som er løsningen for valg 2021, men skal finne det ut innen da.


#4

LaBanga sa for siden:

:knegg: Alle «frue»-blogger er jo teite, nettopp fordi de definerer seg som ens kone, tenker jeg. Om det er fotballfrue, komikerfrue eller fiskerfrue-blogger. Eller mammaen til noen-blogg. Men allikevel så får disse bloggerne masse lesere da...

I utlandet, f.eks USA så har faktisk politiske bloggere slått an, eller andre som blogger om «seriøse» temaer, mens her i Norge må det enten handle som skjønnhet eller spesielle hobbier for at det skal slå an virker det som.


#5

Polyanna sa for siden:

Den måtte vært morsom og skarpsindig og ok å lese også om jeg var uenig. Det er veldig få politikere som klarer det.

Jeg syns de som skriver bakpå Morgenbladet ofte er ganske er ok.

Jeg hadde aldri å orke en blogg full av valgparoler og programerklæringer og gøyal uthenging av andre partier. :skremt:


#6

Neket sa for siden:

Nei, det tror jeg ikke. Men jeg leser ingen andre blogger heller.


#7

My sa for siden:

Dette.

#8

amo sa for siden:

Haha, jeg kom plutselig på at jeg har registrert en frue-blogg for mange år siden. Aldri brukt da. :knegg:
Jeg er ikke så lojal mot blogger, bytter alt etter hva som opptar meg.


#9

Milfrid sa for siden:

Det finnes politikerblogger. Jeg vet i alle fall om en, datter til mann til ei venninne av meg.

www.margrethagerup.no/

Jeg kan ikke si om den er bra eller ei. Jeg leser ikke blogger. Heller ikke politikerblogger


#10

Candy Darling sa for siden:

Klarer meg lenge med podcasts. Leser ikke blogger.


#11

Pegasus sa for siden:

Leser ingen blogger. Så nei. Det hadde jeg ikke giddet.


#12

Blondie sa for siden:

Jeg klarer ikke å følge blogger, uansett hvor interessert jeg er. Blir for tungvint.

Gode politiske røster med humoristisk snert hadde jeg helt sikkert fulgt med på, uavhengig av parti. Podcast er nok det beste formatet for meg også.


#13

Inagh sa for siden:

Jeg leser ikke blogger av noe slag, så en politikerblogg ville nok heller ikke fattet min interesse er jeg redd.


#14

frukt sa for siden:

Nei, leser ikke blogger fast.


#15

Adrienne sa for siden:

Jeg følger et par politikere på insta, det får holde. En blogg hadde jeg aldri i livet giddet å lese, selv ikke for en politiker jeg liker og er enig med det meste.


#16

Blå sa for siden:

Nei.

Jeg leser ingen blogger, men hører mye på podcast. Men også der foretrekker jeg de podcastene som er kommenterende, og hører egentlig ikke på noen av de rene politikerpodcastene.


#17

Nenne sa for siden:

Dette.

Dog hvis jeg skulle ha lest en blog så ville det ha vært noe politisk og ikke noe om mote, skjønnhet eller sminke i hvert fall. Man behøver da ikke bevisst dra på seg komplekser på sine gamle dager heller. ;)


#18

Harriet Vane sa for siden:

Ikke bruk tid på det. Bruk heller tid på Insta. Insta kan gjøres morsomt og skarpsindig. Og for Guds skyld: Vær der hvor reiseregningene sier du er!


#19

Pappalille sa for siden:

:humre:


#20

Strå sa for siden:

Jeg leste Heidi Nordby Lunde (Vampus) og Fredrik Mellem sine blogger jevnlig før, og andre politiske blogger og hadde sikkert fortsatt med det, dersom hodet var anderledes. Jeg drev også å diskuterte i kommentarfeltet. Mellem driver vel ikke slik lenger, og Lunde blogger sjeldent. Men nå fikk jeg jaggu meg lyst til å ta opp lesehobbyen igjen.


#21

LaBanga sa for siden:

Ja, podkaster er vel mer i tiden nå enn blogger. Men litt høyere terskel kanskje rent teknisk å lage podkast enn å skrive en blogg?


#22

Tallulah sa for siden:

Jeg er usikker. Jeg tror bloggmediet er i voldsom utvikling nå, og det kan være at det forsvinner helt, eller blir ovrtatt av mer seriøse aktører. :vetikke:

For egen del kunne jeg nok stukket innom en politikerblogg i ny og ne, men det hadde vært viktig for meg at jeg ikke følte bloggen var valgkamp. Ikke at det skal være sminke og privatliv altså, men at sakene ikke er skrevet som polariserte innlegg i en politisk debatt, men kanskje viser noe av hvorfor politikeren brenner for ditt og datt, litt mer personlig. Også tror jeg bloggkollektiv kan fenge mer, at én politiker blir for ensformig. Trenger ikke være politikere fra samme parti en gang, kanskje heller ikke, faktisk.


#23

Millen sa for siden:

Dette.


#24

Blondie sa for siden:

Det er ikke så mye kunnskap om lyd en trenger å ha for å få en podcast til å fungere. En god opptaker med retningsstyrt lyd og et rom uten gjenklang og forstyrrende lyder. Dessuten er det greit å ta en runde på uvaner som kremting, harking og "eeeeh"-varianter i egen tale.

Det finnes mange gode eksempler, lytt til hva du legger merke til av positive og negative ting når du selv er forbruker.


#25

him sa for siden:

Hadde leste justisministerfrue bloggen, definitivt :humre: Ellers, leser ikke blogger så mediet blir utenfor mitt nedslagsfelt.

Driver mye med mediaorientering for tiden.


#26

Karamell sa for siden:

Nei, jeg leser ingen blogger. Instagram er det mediet hvor jeg følger flest mer eller mindre offentlige personer.


#27

Input sa for siden:

Jeg leste mange før, men ikke nå lenger. Jeg avbefaler insta og mener at Twitter er stedet man ønsker å være for å følge politikere.


#28

zinatara sa for siden:

Nei, jeg er egentlig bare innom matblogger. Av innhold jeg bruker tid på, så er vel podcaster, Reddit og YouTube jeg bruker mest. Men skal innrømme at jeg ikke følger mange politikere i sosiale medier i det hele tatt.


#29

-ea- sa for siden:

Dette.
Men for det bruk har vi allerede Nordnorsk debatt, som opprinnelig er leserinnleggsidene i Nordlys men bare en brøkdel av dette havner i avisa.



#31

Malama sa for siden:

Jeg hadde heller lest en blogg enn å hhøre på en podcast, jeg er nemlig gammeldags og hører ikke podcasts og det er dels en teknisk/paktisk terskel å komme over. Jeg hører jo ikke på noe sånt. Ikke på noe annet enn radioen egentlig. Og ikke så mye det heller.
Men jeg leser mye på nett, det passer meg bedre.

SÅ ja, jeg kunne lest politiske blogger, gjerne ala det Tallulah skisserer.


#32

Tallulah sa for siden:

Det er jo ganske vanlig, spesielt i utlandet, å ha en blogg sammen med en podcast. I bloggen kan man ofte gå mer i dybden på et tema enn i podcasten, ha gjesteskribenter etc.


#33

Strå sa for siden:

Jeg ville aldri hørt på en podcast, jeg klarer ikke konsentrere meg om lydbøker og radio.


#34

Pøblis sa for siden:

Mitt høyeste ønske er at noen seriøse folk faktisk klarte å heve stemmen over alt det sykelig selvopptatta influencer-fjaset som er der ute.
Jeg synes også kombinasjonen podkast/blogg ville vært noe. Jeg synes også et bloggkollektiv hadde vært kult - gjerne med ulike stemmer og ulike ståsteder.

Og som et generelt råd nå før kommunevalget til alle som skal drive valgkamp. Snakk om det du selv/partiet ditt brenner for - IKKE hvor teite og dumme de andre er. :nemlig:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.