Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Påskemeny og "må-ha" i godisskapet

#1

Fløyel sa for siden:

Vi skal feire hjemmepåske for 1. gang på 20 år, så nå ser jeg på hva jeg skal fylle skapene med. Hva vi skal ha på menyen de ulike påskedagene.

Hva er deres påskemattradisjoner?

Jeg MÅ ha Anton Berg fugleegg og Nidar Kolibri-egg, det er uansett hvor jeg er og for meg starter påsken når disse varene er i butikken.


#2

gnuri sa for siden:

Jeg synes lammelår hører påsken til. Og gjerne også fenalår.


#3

Nenne sa for siden:

Lam, kalkun og andebryst blir det i år tror jeg.

Påskemarsipan og diverse sjokolade fra Lindt blir det også.


#4

allium sa for siden:

Anthon Berg mandelegg. Appelsiner.


#5

millact sa for siden:

Anthon Berg mandelegg hører med. Lammestek må vi ha en dag og egg til frokost.


#6

kamp sa for siden:

Lammelår, helst på grillen


#7

Fløyel sa for siden:

Hva serverer dere til lammelår?


#8

GinaK sa for siden:

Er ikke så glad i lam så lurer på å prøve helstekt kylling og rotgrønnsaker. Ser det selges svært rimelig på Rema.

Av godis er jeg kjedelig så spiser det samme uansett. Paprikapotetgull og løsvekt lakrisfisk, fruktfisk og sure tær. pluss melkesjokoladeplate med dajm.
Jeg baker sikkert en kake eller to.

Følger med for tips til middagsretter.



#10

millact sa for siden:

God saus, poteter og diverse grønnsaker.


#11

Tallulah sa for siden:

Vi har egentlig ikke noe påskemeny. Jeg blir litt dårlig av lammekjøtt (fettet, tror jeg), så jeg har sluttet å lage lammelår. Og gutta mine er veldig lite glad i appelsinbaserte desserter. Jeg ELSKER appelsin og sjokolade, de er mer "meh" til det.

Jeg lagde noen veldig morsomme kaninrundstykker for et par år siden, som jeg naila. De sprakk opp og så ut som gærne zombiekaniner. Vurderer å shoppe tradisjonen med hot cross buns, kanskje det kan falle i smak. Hvertfall om vi dropper appelsinen og sukatene.

Ellers er vi for velfylte påskeegg fylt av de mest kunstige godsaker som finnes, søtt, salt surt og i masse artificial colors. :knegg: Også litt deilig sjokolade fra Pascal eller Sætre i tillegg.


#12

frukt sa for siden:

Har ingen tradisjoner ... Men nå skal jeg være alene hjemme og skrive bachelor så jef bør uansett ikke ha for mye snop og snacks liggende for d blir det bare kjedespising. :knegg:


#13

Taien sa for siden:

Vi har også hjemmepåske og jeg gleder meg vilt!!
På menyen står lammelår (med fløtegratinerte poteter og grønnsaker), pinnekjøtt, ribbe og diverse grillmat som lammekoteletter osv.
Av godis er det "more the merrier". Jeg gleder meg til late fager på terrassen, tur til byen med gutta, en kinotur, påskekrim på tv, masse kos og fri! :hjerter:


#14

Blondie sa for siden:

Jeg har også hjemmepåske, men planlegger ikke noe utover lammestek på langfredag. Snop i egget til barnet på påskeaften, ellers kanskje litt ekstra sjokolade til helligdagene. :kjedelig:


#15

007 sa for siden:

Vi spiser nesten ikke godis, så det eneste ekstra i påsken er litt til påskeegget til ungene.

Ellers har vi få mattradisjoner i påsken. Vi pleier ha pinnekjøtt en dag, og ofte kalkunbryst.


#16

millact sa for siden:

Vi er nok på tur, dagstur, ved sjøen og griller sikkert pølser. Har med sjokolade på tur, men det er nok mest barna som spiser godteri.


#17

Dragen sa for siden:

Jeg er skikkelig gjerrig, så min tradisjon er å kjøpe både påskegodteri og lammelår til halv pris etter påske.

Påskeegg med smågodt til ungene på påskeaften, ellers har jeg lovet tolvåringen is hver dag.

Jeg vurderer å kjøpe inn Drageegg.


#18

gnuri sa for siden:

Medgjerrig- men nå koster lammelåret 58 kr kiloen på Kiwi og Rema, så jeg tviler kanskje på om det blir noe særlig billigere etter påske. Bare et tips :nikker:


#19

ingling sa for siden:

Klart Dragen må ha Drageegg. :nemlig:

Vi har ikke egentlig noen faste tradisjoner i påsken, utover at barna selvsagt får påskeegg. Mannen kjøper seg vel kanskje noe godteri han også. Litt ekstra gode middager og kanskje litt ekstra god vin blir det vel, men ellers er det ikke noe vi ha.


#20

Ru sa for siden:

Jeg må ha sjokoladeegg fra Anton Berg.

I år blir det pinnekjøtt, ellers har vi ofte småmat fra Hallingdal eller lammelår i løpet av påsken.
Det pleier å bli en del godteri i omløp, påskeegg-jakt er en viktig del av påsken. :nemlig:

(I år har jeg ikke spist godteri i hele fasten, så nå har jeg kommet til det punktet der jeg drømmer om hva jeg skal stappe i meg neste fredag. :skratte: )


#21

Malama sa for siden:

Ingen faste tradisjoner, mamma invitere oss på middag da, tidvis har det vært lammelår, røkt eller vanlig. Men ellers har jeg ikke for tradisjon å lage lam nei. Med mindre vi har rester av pinnekjøtt i fryseren fra jul, det er jeg vokst opp med at vi hadde en dag i påska, tørka nok til påske også, mine foreldre trker et fenalår til påske også.

Godteri i massevis, kvikklunsj og smågodt og salt og søtt. Påskeegg, drageegg, ja. Det meste.

Vi lager god mat, men ikke noe fast meny. Ettersom det ikke er så aktuelt med skiturer denne påska tar vi det litt ettersom hva vi likevel finner på.


#22

My sa for siden:

Billige grillpølser stekt over et bål med dårlig fyr ved skiløypa ett eller annet sted, sotet utenpå og kalde inni. :nemlig:

Som hos Malama bruker svigermor å tilberede noe pinnekjøtt som er til overs etter jula, en av dagene. Ellers ingen spesielle middagstradisjoner.

Kvikklunsj, melkesjokolade og smågodt. Egg til frokost.

Ingenting av dette i år da, vi reiser på ferie. Spiser sikkert mye ute.


#23

veobra sa for siden:

Vi kan rekke å lage middager som tar litt tid. Både lammelår og helstekt kylling står på planen.

Vi må ha egg kokt med diverse som gir farge til skallet. Rødløk gir fin farge.

Jeg har lyst til å lage kake med masse deilig sjokoladekrem.


#24

Strutsen sa for siden:

Jeg klarer meg hele påsken så lenge jeg har Anton Berg fugleegg. Ikke så nøye med mat. :skuffet:

Og jeg har hamstret (altfor mange!) poser med fugleegg på Nille, ettersom det var 40% rabatt. :hyper:


#25

Fløyel sa for siden:

:lykkelig: På vei til Nille! Takk for supert tips! :heia:


#26

Addison sa for siden:

Ingen fast meny fra år til år, men det blir pinnekjøtt, sheperd's pie, lammestek og en sushimiddag. Samt en dag spiser vi sikkert ute. Kanskje det blir grilling? Været bestemmer litt der. :knegg:


#27

Novla sa for siden:

Ikke så mange faste mattradisjoner i påska, men vi MÅ ha bacalao på påskeaften, og gjerne lam i en eller annen form. Og så må vi ha eggesalat til frokostrundstykkene. :)


#28

Fløyel sa for siden:

Mange gode tips og jeg er skrubbsulten.
Nennes rundstykker og eggesalat fløy opp på 1. plass på frokoster i påsken.


#29

liefje sa for siden:

I år skal vi reise langt bort, men jeg har proppet i meg en hel pose med sånne kolibriegg (heter det vel?) med gul marsipan inni og sjokolade med strøssel utenpå. De er himmelsk gode.

De årene vi har vært hjemme, er det tradisjon med lammelår en av dagene og (tyske) hvite asparges med skinker, egg, hollandaise og gode poteter en annen dag. Ut over dette har jeg ofte bakt en gulrotkake som holder seg bra i kjøleskapet og hatt rikelig med sjokoladeegg (helst Lindt). I tillegg har vi ofte invitert til en deilig brunsj med eggeretter (eggesalat, fylte egg etc.), hjemmelaget kjøttpudding, deilige rundstykker osv. en av dagene. Det har som oftest vært bypåske for oss, så da er det jo koselig å være litt sosial.

Holdt på å glemme verdens beste påskedessert: Ekstra god vanileis med bær, pisket krem og eggelikør på. NAM!!


#30

Floksa sa for siden:

Gilde grillpølser og kvikklunsj!
Også har vi som regel sauelår en dag. Og påskeegg da.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.