Vi har en Siemens oppvaskmaskin som nå bare viser feilmelding E 09. Vi har googlet og funnet ut at det betyr at det er noe feil med varmeelementet. Vi har prøvd ta ut kontakten og prøve på nytt, men det hjelper ikke. Jeg ringte kundeservice som sa at de kunne sende reparatør, men vedkommende ville ikke uttale seg om dette var en feil som vanligvis kunne fikses eller ikke. Prisen for reparatør er 1349 kroner (før moms, vil jeg tro). Jeg har tidligere fått reparatører til å se på både vaskemaskin og stekeovn, men i begge tilfellene var det ingenting de kunne gjøre, og jeg er ergo lei av å kaste tusenlapper ut vinduet.
Så jeg lurer på om noen av dere har kjennskap til denne feilmeldingen og har forslag til hva si kan gjøre selv? Vi har sett YouTube-videoer hvor folk skrur ut og reparerer selve varmeelementet selv, men det er langt over vår tekniske kapasitet, så det utgår. Og hvis det ikke er noe vi kan gjøre selv, bør vi bare rett og slett kjøpe ny oppvaskmaskin? Er det i det hele tatt noen vits i å prøve reparasjon? Han som prøvde å fikse stekeovnen vår, sa rett ut at det var så dyrt å reparere hvitevarer, at med mindre det var snakk om garantireparasjon, så var det penger ut vinduet ...
Jeg hadde ikke sovet godt med et hjemmereparert varmeelement i hus. Jeg liker ikke engang mine egne, friske, men gamle hvitevarer. Gamle hvitevarer er visstnok en av de vanligste brannårsakene.
Jeg kvier meg også for å fikse ting selv, så jeg tviler vel på at det vil skje. Dessverre ingen reklamasjonssak, den er eldre enn som så. Jeg tror vi har hatt den i sju år.
Prisen er med mva. De kan ikke oppgi pris til privatpersoner uten mva.
Jeg ville kjørt den til verkstedet og fått en vurdering. Men jeg reparerte en sju år gammel komfyr for 5000kr. Etter 3 mnd røk det en ny del med tilsvarende pris. Så nå, to år etter har jeg fortsatt komfyr med bare to plater.
Når varmeelementet på vår oppvaskmaskin røk innenfor garantien valgte produsenten å bare sende oss en ny. Så vet ikke om det tyder på at det koster mye å reparere.
Kjøre til verksted? Kjenner at det er enda mer uaktuelt enn å få reparatør hit. Jeg husker nå også at vi i tillegg til vaskemaskin og stekeovn også har hatt reparatører til å fikse kjøleskapet. Men uten hell. Men der hadde vi to dager (!) igjen av garantitiden, så da fikk vi ny. Men vi har altså aldri opplevd at noen har klart å reparerere hvitevarene våre. Så jeg tror nok det heller mot at vi må kjøpe ny. :sukk:
Ja? Puttet maskinen i bilen og kjørt til lokalt hvitevareverksted. De gir et prisoverslag. Og leverer den til gjenvinning om det ikke er aktuelt å reparere. Ut må den jo uansett.
Vi hadde fått reparatør hjem. Ikke forsøkt å fikse selv.
Vi har to Siemens oppvaskmaskiner vi har reparert to ganger etter de var 5 år. Det var ikke den feilmeldingen vet jeg. De var 8-9 år gamle da vi gjorde og og de går som en klokke ennå. 10 år nå. Jeg synes man skal strekke seg for å reparere eksisterende hvitevarer, men jeg er helt enig i det at det er vanskelig når man ikke vet hva man må ut med og kanskje også risikere å måtte kjøpe nytt uansett.
Men noe man kan huske litt på er at det er såpass store rabatter/tilbud på nye varer i dag at de 1400,- for vurdering av reparasjon er greit i det store og hele. Jeg synes generelt at servicefolkene har blitt langt mer opptatt av at ting skal repareres enn å si at "det er bare å kjøpe nytt". Vi forbrukere må bli flinkere til det, men jeg har selv følt på frustrasjonen. Jeg synes det bør større føringer til på dette, at det skapes flere arbeidsplasser til reparasjon av hva det måtte være og at alt slikt er svært lett tilgjengelig.
Ja, det er mye som er verdt å reparere. Vi fikset selv vaskemaskinen i fjor ved hjelp av youtube og en ny sensor til 250 kroner. Tenkte det var en såpass liten utgift at det var verdt det selv om det skulle vise seg at det ikke funket. Og den går fortsatt fint nesten et år etterpå.
Jeg har da aldri hatt folk til å koble til noen av hvitevarene noengang. Og jeg har byttet noen opp oppvaskemaskiner og vaskemaskiner gjennom årene. Det har alltid vært støpsel på plass der de skulle stå, da.
Det er ikke støpselet man er bekymret for med oppvaskmaskinen, det er tilkobling til vann og avløp. Det er fort gjort å ikke koble på vannet riktig og da har man plutselig en vannlekkasje som kan komme ganske langt før man oppdager den. Vann kan gjøre stor skade hvis det får ligge og godgjøre seg lenge eller om det kommer store nok mengder.
Dersom man får en vannskade på kjøkkenet må sannsynligvis store deler av kjøkkeninnredning og gulv rives og man må ha tørkemaskiner gående noen uker. Det blir fort dyrt og er ikke sikkert at det er dekket av forsikring om man ikke har fått rørlegger til å koble til.
Å koble på en oppvaskmaskin er å skru fast en vannslange til en kran, på linje med å sette i stand hageslangen. Og føre avløpslagen ned i avløpet. Akkurat som på en vaskemaskin. Vis man greier å montere en vannspreder har man også kapasitet til å sette inn en oppvask/vaskemaskin. Men det fordrer jo at strøm og vann/avløp er på plass.
Det er fint nok det (og jeg er i teorien enig med deg), men hvis forsikringen du har setter krav til at en fagperson har installert den så er du ute og kjøre om det skulle begynne å lekke og du får en diger vannskade.
De aller fleste klarer det veldig fint selv. Selv jeg skulle klart det. Men det er greit å sjekke med forsikringsselskapet sitt først. Det er store muligheter for at de ikke er enige, og dermed krever at en rørlegger skal innstallere den om de skal betale ut noe som helst i en evt forsikringssak. Innmari kjipt om noe skjer, og du har gnidd på de 1500,- det kosta sist jeg sjekket.
Vis jeg ikke fikk skru til en mutter av forsikringsselskapet mitt tror jeg faktisk jeg hadde bytta forsikringsselskap. Det høres helt skrudd ut å kreve. Helt greit at vi ikke kan legge opp rør og strøm selv, det er en helt annen greie. Men å montere en oppvaskmaskin er lettere enn å sette opp en iPhone.
Tipper forsikringsselskapene som krever rørlegger for montering tar med i regnskapet at kostnaden for og konsekvensene av vannlekkasjene og skadene som kan oppstå hvis oppvaskmaskinen blir montert feil, er hakket større enn kostnaden for skadene om man ikke setter opp iPhonen riktig.
Vi tenkte vel og lenge, mens vi vasket for hånd i to måneder. Vi bestemte oss for reparatør, selv om vi har dårlig erfaring med det fra tidligere. Men reparatøren kunne fikse varmeelementet for 2800 kroner inkludert deler og oppmøte, så vi slo til. Er glad for at det lønte seg å tenke litt miljøvennlig.
Jeg har en oppvaskmaskin som er omtrent 9 år gammel, den vil ikke ta inn vann. Den skrur seg på, men ingenting skjer. Jeg har ringt service og sendt dem mail, men hører ingenting fra noen servicetekniker. I mellomtiden lurer jeg litt på om jeg blir nødt til å kjøpe ny. Det kan jeg jo gjøre, men det føles litt rart å skifte ut en maskin som ser helt fin ut og som er pent brukt. Miljøaspektet er også viktig for meg. Jeg får ikke "tatt en Floksa" og stappet maskinen i bilen og kjørt den til service, så får kanskje bare vente til en serviceperson ringer meg.
Vår oppførte seg på samme måte, nektet å starte og ta inn vann. Da viste det seg at den bare trengte en ekstra dult på døra for at sensoren skulle akseptere at døren var lukket.
Men: Det gikk ikke lenge før det var noe annet som streiket. Den stoppet midt i den verste damp-perioden og sto og dampet ned kjøkkenet vårt fram til noen oppdaget det.. Da forsvant den ut. Mannen har forresten reparert noe i den før, jeg tror det var varmeelementet, faktisk, men denne gangen var det ikke særlig fristende å prøve å fikse, siden konsekvensen av feil var så store.
Han koblet den til selv. Det kom to sterke karer å leverte den og tok med seg den gamle.
Jeg har fått reparert min Miele fra 2007 et par ganger. Det har kostet noen tusen, men den går i alle fall og jeg har sluppet å forholde meg til å kjøpe ny og få den montert... Krysser fingrene for at den får flere gode år.