Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Miljøvennlige gassballonger?

#1

Lavender sa for siden:

FAU på vår skole har nektet korpset å selge gassballonger på skolens 17. Mai arrangement. Foreldre virker godt fornøyde med forbudet, men ikke korpset som mister stor inntekt.

Nå ønsker korpset revurdering, det er miljøvennlige ballonger i gummi som nedbrytes like sakte som et eikeblad, med gass av mindre ren kvalitet som ikke sykehus kan bruke og med lodd slik at ballongene ikke går rett til værs.

Jeg tror ikke jeg har sett gummiballong med helium og vekt 17. Mai.

Jeg finner denne artikkelen, men ser også hvem avsender er. Har dere innsikt og gjerne linker?

www.vg.no/i/8wKPRQ


#2

Sol sa for siden:

forskning.no/radioaktivitet-fysikk-ny/helium-produseres-hele-tiden-i-jordas-indre-likevel-frykter-forskere-at-verden-skal-ga-tom/268434

Helium er en begrenset ressurs og selv om det er forskjellig renhet på den som brukes i medisin og den som brukes i ballonger, så kunne fortsatt ballonggassen heller vært brukt innen medisin (laget med riktig renhet).

Ballonger kan jeg ikke så mye om, men det er krevende å holde helium inne i ballonger, nærmest umulig uten en form for folie, tror jeg. Dette skyldes at gassmolekylene er veldig små.


#3

Pøblis sa for siden:

Festligeting ville jeg ikke stolt på et øyeblikk. De lever av å selge gigaballongdekorasjoner. Google forskning om dette istedenfor.


#4

Kaprifol sa for siden:

Korpset vårt konverterte fra ballonger til popcorn. Det ble en kjempesuksess.

Jeg tror ikke ballonger kan bli spesielt miljøvennlig.


#5

Malama sa for siden:

Hos oss er det fau og ikke korpset som arrangerer 17. mai (korpset kunne for all del gjerne trengt inntekten, men da vi er sånn 10-15 foreldrepar totalt er det litt lite til å arangere en hel 17. mai, reelt engasjerer fau så godt som hele skolen , det er nesten ikke et foreldrepar på skolen som ikke får en eller annen oppgave. Liten skole...

Men uansett, vi har satt popcorn på menyen nytt av i år, jeg tror det vil gi bra inntekt. Ballonger har vi ikke tradisjon for, heldigvis.


#6

millact sa for siden:

Korpset her selger sukkerspinn. Veldig populært og gir god inntekt.


#7

Malama sa for siden:

sukkerspinn var et forslag jeg viderebrakte i år. Det er stor inntekt ja. et ble skutt rett ned. Men den som var mot sitter i fau på andre året, så hvem vet neste år? ;)


#8

Syrinx sa for siden:

Sukkerspinn er en stor inntektskilde har jeg hørt, ja.


#9

millact sa for siden:

Korpset tar 50 kr stk. Usikker på de leier eller har kjøpt maskinen. Svært populært.


#10

Lavender sa for siden:

Takk for bidrag. Jeg finner lite ved å Google. Men har funnet at formannskapet i kommunen har vedtatt forbud mot gassballonger, eller får de som allerede har løyve fortsette, det var uklart. Jeg går for fortsatt forbud, men skriver at gummiballonger med lodd kan vurderes neste år, hvis det kan garanteres at heliumen er overskudd og ikke knapp ressurs, det siste tviler jeg mest på.

Popcorn skal jeg foreslå, men sukkerspinn og eventuelt slush maskiner tror jeg ikke korpset kan håndtere forskriftsmessig, det er bakteriebomber. Og godt mulig uønsket av foreldre.


#11

Wix sa for siden:

Popcorn tjener man hvertfall masse penger på på sånne arrangementer.


#12

ming sa for siden:

Popcorn, sukkerspinn og tombola gjør susen her.


#13

Sol sa for siden:

Lavender - les linken i innlegget mitt over. Gulmiballonger vil aldri fungere, gassen siver ut. Helium ER en begrenset ressurs, dessuten.

Korpset ditt har allerede popkorn og slushsalg på 17. mai (om ikke ting er endret siden min tid), så her må nok ballonginntektene erstattes av noe annet.


#14

Lavender sa for siden:

Takk igjen. :). Der står alt og nok om helium og ballonger. Rent og mindre rent helium blir ikke nevnt. Jeg mener korps og kor er godt økonomisk ivaretatt av skole og FAU, de får alt salg og salgsinntekter 17. Mai fra skole arrangementet.


#15

millact sa for siden:

Hos oss har vi løst det ved at korpsets arrangement starter rett før skoletoget og varer til 13-tiden. Skolearrangementet starter i 12-tiden. De fleste er innom begge stedene, fungerer fint. Det er 300 m å gå fra det ene til det andre.


#16

Sol sa for siden:

Helium er helium, et grunnstoff det finnes mye av i universet, men som allikevel er en knapp ressurs for oss på jorda fordi det er en edelgass, dermed finnes den ikke i andre kjemiske forbindelser enn ren heliumgass, samt at den er lett og dermed forsvinner opp i atmosfæren så fort den får muligheten.

Renhet får man i framstilling, så den gasskvaliteten man bruker til ballonger, kunne vært laget til medisinsk kvalitet. At ballonggass ikke er ren nok til å brukes innen medisin er ikke et argument i mine øyne. Jeg leser også dette i artikkelen jeg linker til, sannsynlig fordi prosseseringsbiten er en selvfølge for meg, noe det selvsagt ikke er på generell basis. :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.