Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Vinduene ble ti ganger verre etter vask, hvordan redde dem?

#1

Divine sa for siden:

Mannen har vasket vinduer, med svært lite suksess. :mumle: De ser skikkelig grønnjævlige ut. Jeg regner med at det er såperester og eller vannflekker. Mannen fikk i oppgave å google metoder for å rette opp i dette, men han påstår at det bare står at det er vanskelig å bli kvitt. Jeg finner 1001 ulike metoder for vindusvask på nett, men ingen som ser ut til å være spesifikt rettet mot å fjerne slike flekker/striper. Har dere noe tips?


#2

Timar sa for siden:

Hva med å bare vaske dem på nytt? :vetikke:


#3

Ine sa for siden:

Er meget godt fornøyd med en vindusvaskstøvsuger fra karcher kjøpt på enklere liv som suger opp vannet på vinduene. Men hjelper vel ikke deg i dag.


#4

Divine sa for siden:

Det høres jo opplagt ut, men han har prøvd og det virker som om merkene sitter som støpt. Så derfor trenger vi en metode som garantert fjerner disse flekkene.


#5

Libra sa for siden:

Hva har han vasket med i utgangspunktet?


#6

Divine sa for siden:

Han sprayet på JIF Universal, vasket med fibrofiberklut og tørket med tørkerull. Jeg tror problemet kan være at han gjordet det i sola, for han sa at JIF-en tørket før han rakk å vaske den av.


#7

Libra sa for siden:

Dere kan kanskje forsøke det jeg alltid bruker. Salmiakk og noen dråper zalo i godt varmt vann.


#8

Blondie sa for siden:

Jeg bruker alltid nylonvask i vannet når jeg vasker vinduene, tar det meste av flekker.


#9

Hondacrv sa for siden:

Eg og. Og aldri i sola, og tørker til det er heilt tørt med oppvaskhåndle.


#10

Syrinx sa for siden:

Nylonvask og så kan du pusse over med avispapir etterpå.


#11

Divine sa for siden:

Hva vasker du med da? Klut? Og tørker du av med noe etterpå?


#12

Che sa for siden:

Startet på vårrengjøring, Divine? :blafre:

Om vinduene er vasket i solskinn, så kan det være årsaken. Jeg lærte i Mexico å bruke avispapir til å pusse vinduer. Kanskje det kan være noe? (Avispapir funker, altså) vask over med vann (sikkert med noe i) og gnukk i vei....


#13

Tjorven sa for siden:

Det er godt å høre at jeg ikke er en eneste som sliter med vårvasken. :knegg:


#14

millact sa for siden:

Jeg og.


#15

Libra sa for siden:

Bruker klut ja. Ikke no spesiell klut, kjøkkenklut, microfiberklut, klut av oppklippet t-skjorte. Drar over med nal etter at jeg har vasket.

Blandingen salmiakk og zalo funker utrolig godt på det meste.


#16

Divine sa for siden:

Skjærtorsdag og stengte butikker i morgen og jeg har verken nylonvask eller nal. :sukk:

Og mamma kommer på fredag. Hun kunne sikkert ha reddet vinduene, men jeg er nå tross alt snart femti år og burde klare dette uten mammas hjelp.


#17

Divine sa for siden:

Jeg lærte å vaske vinduer på Mallorca. Der brukte de eddikvann og avispapir. Det brukte den metoden alltid etter dette, men nå har jeg ingen aviser. Dessuten leste jeg at nymotens trykksverte ikke funker bra nok, så man anbefaler ikke å vaske med aviser lenger.


#18

Divine sa for siden:

Og vårrengjøring ... jeg hater å være hjemme i dagslys. Alt virker skittent og/eller slitt. :sukk: Jeg ønsker å ta opp lån og bare få noen til å totalrenovere.


#19

Ine sa for siden:

Mulig de har den på plantasjen? Den karcher-greia? Var med sprayflaske med påfestet mopp, man vasker med den først, og den andre maskina suger opp alt vannet, så å si ingen striper, helt fantastisk og enkelt, 3 ganger raskere enn med nal. 699.

Plantasjen er åpen i påska.


#20

Divine sa for siden:

Jeg tror ikke jeg ønsker å kjøpe en dyr maskin til dette, om jeg kan unngå det. Det må da finnes en annen løsning.


#21

Nera sa for siden:

Jeg vasker vinduer med Zalovann, våt klut og deretter tørr klut. I den grad jeg i det hele tatt gidder.

Jeg synes Zalo etterlater minst produktrester av alt jeg har prøvd.


#22

millact sa for siden:

Finn en søndagsåpen Kiwi.


#23

Timar sa for siden:

Den Karchergreia var vi, og den revolusjonerer ikke vindusvasken, altså. Bare drar bort vannet. Jeg syns faktisk nal og et håndkle til å tørke karm og nal funker like bra.


#24

Fersken sa for siden:

Har du Salmiakk og zalo, så bruker du det. Vaske godt med et eller annen type klut og så tørker du over med en tørr klut eller tørkehåndkle som ikke loer.



#26

Timar sa for siden:

Jeg prøvde å google, og finner heller ikke noe info om at sollys på såpe skal gi permanente flekker, så en ny, grundig vask burde funke? Irriterende, dog..


#27

Kirsebær sa for siden:

Ute: Vasker over vinduet med veldig våt klut med varmt vann og bittelitt zalo, skraper med nal og tørker med noe tørt der det trengs.

Inne: veldig varmt vann, litt våt microfiberklut (veldig godt vridd opp, slik at den bare såvidt er fuktig). Og tørr microfiberklut etterpå hvis det trengs. Ikke noe vaskemiddel.


#28

Divine sa for siden:

Ok, dumt spørsmål. Må det være Zalo, eller mener dere generelt alle oppvaskmidler?


#29

veobra sa for siden:

Jeg ville brukt den oppvasksåpa jeg hadde.

Kan de ha nal på en bensinstasjon?


#30

Tjorven sa for siden:

Vi kjøpte splitter ny leilighet for 9 måneder siden, og tror ikke dette er noen bærekraftig løsning i lengden dessverre. :sukk:



#32

Magica sa for siden:

Tror jeg hadde gått for vindusspyleveske (til bil ja), ta en klut og vask godt. Du kan f.eks sprute det på vinduet med en vanlig sprayflaske og gni utover med kluten. Bruk nal, eller bare tørr og ren microfiberklut til å tørke av.


#33

Carrera sa for siden:

Pust med magen... For det føste: vinduene er ikke tapt. De er bare skjoldet. Mest trolig pga at de er vasket i solen. Det ødelegger ikke vindene, og det lar seg fikse med rett vask.

Og for det andre...hva er poenget med å slite seg ut å å vaske vinduene slik at de er plettfrie? For hvor lenge varer det? 2 min, spør du meg... Vær og vind, og så mye mye mer skitner til vinduene.

Vi vasker med vindusvaskeren fra Karcher. Og bruker da enten vaskemiddel fra dem, eller vindusvask fra Jif. Begge er supre og etterlater ikke rester. Men skjolder blir det åkke som. Mye pga at været avgjør. Hvem går vel ut i plaskregn og vasker vinduer? Og her så er det enten dårlig vær, sol eller for kaldt liksom...

Og så går det på teknikk. Å vaske vinder er en kunst. Jo større de er, jo verre er det, og er det sprosser så er det enda verre.

Jeg har prøvd å være petimeter, men har heldigvis greid å legge det fra meg. For det går på helsa løs å aldri være fornøyd. Jeg gjør så godt jeg kan, og så får det bli som det blir. Ei regnskur, og det ser like jævlig ut åkke som.


#34

Divine sa for siden:

Jeg er IKKE petimeter, langt i fra. Så når jeg sier at vinduene ble ille, ja, da BLE de ille. Eller, for å være mer presis, så er det vel ett vindu vi sliter med. Et svært et i stua. De andre tror jeg ble rene og pene uten skjemmende striper.


#35

-ea- sa for siden:

De andre ble ikke vasket i sollys...?
Vask på nytt, når det ikke er direkte solskinn på vinduet, så skal du se det ordner seg.


#36

allium sa for siden:

Beste løsningen jeg har prøvd er å bruke to mikrofiberkluter, en våt til å vaske vinduet og en tørr til å tørke nalen etter hvert drag. Ingen såpe. Bruk nalen vannrett.

Kärcher-vaskeren var bare plunder og ga ikke noe bedre resultat.


#37

Magica sa for siden:

Jeg elsker min kercher-vasker!


#38

cora sa for siden:

Jeg bruker litt salmiakk og litt oppvasksåpe, og det blir bra.


#39

Isolde sa for siden:

Jeg elsker mitt Enjo vaskesett. Sprayer på kaldt vann, vasker over med kluten og snur og drar nalen. Perfekt hver gang. Ingen sjanse for å få rester av såper eller andre remedier.


#40

Bloppy sa for siden:

Jeg har gamle vinduer med faste sprosser. De er et helvete å vaske. Inne bruker jeg kun vann og microfiberkluter. En våt først som jeg gnikker av flekker med. Tørker over med den andre etterpå. Ute vasker jeg med såpevann først. Deretter samme prosedyre som inne. Lir veldig bra resultat.

Om dere har vedovn eller peis med litt rester av aske, så er det aller best. Fukt avispapir eller vanlig tørkepapir og dypp i aske. Gni det inn og tørk av. Det er absolutt det beste å bruke.


#41

Frøken Fjong sa for siden:

Varmt vann med zalo og eddik i og microklut. Deretter tørke over med tørr microklut. Funker alltid! Men vask aldri i sola - da blir det skjoldete.


#42

Noba sa for siden:

Jeg hater å vaske vinduer, så jeg bruker mannen til det. :knegg: Han er mye flinkere enn meg, får det blankt og fint. Tror han bruker Jif universal (ikke sprayflaske, det er ikke «lov» her i huset, men det flytende man blander i vannet). Vasker over først med våt klut (eller en nal med «mopp» på - noe som fulgte med det Jif vaskesettet), så drar han over med nal og bruker tørr klut i hjørner og ved behov. Mamma har alltid brukt to bøtter, først vaske av skitt med såpevann (hun sverger nok til grønnsåpe, jeg ville valgt oppvaskmiddel), så vaske over med salmiakkvann og tilslutt tørke med en tørr klut. Hun har hadde en hel bunke kluter bare til det formålet.


#43

Garbella sa for siden:

Jeg bruker glassklut, en lilla greie fra matbutikken. Lunkent vann og litt såpe. Vask først med våt klut, skyll kluten og vri den nesten tørr og dra over en gang til. Ingen nal, ikke tørke over med noe. Blir ingen striper eller skjolder.


#44

Ine sa for siden:

Hvordan gikk det?


#45

Bokormen sa for siden:

Har dere mikrofiberkluter? Vaske med kaldt vann, ev bruke nal, og pusse over med tørr klut burde redde mye.


#46

Madicken sa for siden:

Mens jeg elsker min! Jeg er så begeistret at jeg har spontan-vasket vinduer for folk på besøk, bare for å dele det fantastiske! :danse:


#47

Snippa sa for siden:

Jeg synes kärcher-vaskeren er noe shit.


#48

Galathea sa for siden:

Enig, det gjør jeg også. Men mannen liker den, og vinduene blir fine når han bruker den. Han er mye høyere enn meg, jeg lurer på om det har noe å gjøre med vinkelen han holder den nalen/oppsugeren på.


#49

Obelix sa for siden:

Jeg elsker min. Den gjølr at jeg faktisk pusser vinduer med ujevne mellomrom også


#50

Madicken sa for siden:

Det virker som om FP-ere har et enten/eller-forhold til Kärcher-vaskeren. Burde man hatt en poll, basert på brukerens høyde? :hmm:


#51

Pappalille sa for siden:

Jeg elsker min kärcher. 165 cm høy. :nemlig:


#52

Malama sa for siden:

Jeg er 167 og elsker den, og mannen bruker den nok mer enn meg, han er noen c mer enn meg men ikke så mange.


#53

Neket sa for siden:

Pappa elsker sin kärcher. Jeg har spurt om jeg kan få låne den, men det får jeg visst bare lov til under oppsyn. :humre: Litt usikker på hva han tror jeg skal bruke den til.


#54

Pappalille sa for siden:

Nå lo jeg godt her. :humre:


#55

m^2 sa for siden:

Hvis oppsynet innebærer at han gjør jobben for deg hadde jeg taket ja til det, altså :cool:


#56

Divine sa for siden:

Jo, takk. Mannen vasket på nytt med Zalo og salmiakk, og da ble det riktig så pent. Vasket med klut og tørket av med et kjøkkenhåndkle.

Mamma har for øvrig en Kärcher, men hun angrer på kjøpet. Bare herk, sier hun.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.