Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Vakreste stedet i Norge - hvor er det?

#1

Fløyel sa for siden:

Og hvorfor?

En liten avsporing fra Studiested-tråden. Jeg har reist mye, men ikke i Norge, aldri vært lengre nord enn Bodø, vært i Trondheim, Stavanger og Bergen, av de store byene. Kristiansand i Sabeltann-årene til ungene, men ellers er det sørgelig lite jeg har sett av eget land.

Så hvis man skulle sette opp en bucketlist, hvordan skulle den ha sett ut?


#2

Hannah sa for siden:

Hardanger i fruktblomstringen er veldig flott syns jeg.


#3

frukt sa for siden:

Ryfylke og Jæren er noen av de fineste plassene jeg vet om.


#4

Fløyel sa for siden:

Det høres og ser vakkert ut, montro om det lukter like friskt som det ser ut. :hjerter:


#5

Fløyel sa for siden:

Hvorfor? Hva gjør disse stedene vakre?


#6

frukt sa for siden:

Ryfylke har fjell, fjorder og bjørkeskog. Jæren har et åpent, bølgende landskap og fantastiske strender.


#7

Fersken sa for siden:

Jeg synes alt ved kysten er vakkert. Om det er typiske sørlandsbyer ved kysten (som f.eks Mandal), dype fjorder som Sognefjorden og Geiranger, byggverk som Altanterhavsveien eller et fiskevær i Lofoten, er like magiske og vakre på hver sin måte.


#8

polarjenta sa for siden:

Jeg pleier alltid å anbefale Vesterålen, masse vakre plasser, og liksåfint som Lofoten.


#9

007 sa for siden:

Jeg synes Tromsø er en vakker by. Jeg har bare vært der om vinteren, men ut fra bilder er Tromsø nydelig om sommeren også.

Ellers synes jeg (selvsagt) Bergen i sol er nydelig. Vandreturen fra Ulriken til Fløyen er fantastisk.

Hardangerfjorden, om man kjører fra Odda til Eidfjord og deretter opp Måbødalen og over Hardangervidda, er også flott. Alle bør kjøre Bergen- Oslo før de dør. Hardanger ene veien og Voss, Lærdal og Hemsedal andre veien.

Men øverst på min topp 10-liste er Jotunheimen og Rondane i høstsol.


#10

star sa for siden:

Lofoten og Vesterålen.


#11

Input sa for siden:

Oslo! Fordi det har t-bane, blokker, bygårder, skog, gamle hus, Deichmanske hovedbibliotek, Blindern, Y-blokka, grafitti, Tøyen, badeplassen i Akerselva ved Nydalen, Sognsvann, havet, parker med akebakker, Frognerbadet og Bymuseene. Og tusen andre vakre ting.


#12

Erica sa for siden:

Jeg er veldig glad i naturen på sunnmøre. Stolte bratte fjell og fjord<3


#13

Fløyel sa for siden:

Og de fineste dialektene. :hjerter:


#14

007 sa for siden:

Den fineste dialekten er alle variantene av sognemål. Og vossamål. :elsker:


#15

Niobe sa for siden:

Strendene her på Jæren. Jeg ser mye flotte fjell og kule landskap, men det er alltid strendene som gjør det for meg. Spesielt Hellestø, Bore og Orre. Hver gang jeg ser dem tenker jeg at det nesten er ufattelig at vi har så vakre strender. Og takker for at klimaet sørger for at de ikke «brukes opp».


#16

Pøblis sa for siden:

Turen over Valdresflye er fantastisk! Jotunheimen er praktfull, og fjordene på Vestlandet, Hardanger, Sognefjorden, -tur/retur Bergen som 007 anbefaler er magisk, rett og slett.
Og Møre og Romsdal! :hjerter: Å kjøre via lom og Skjåk til Geiranger, og turen videre drefs til Trollstigen og til Åndalsnes - eller til Ålesund. Fantastisk natur med ville fosser og bratte fjell og fjorder og hav og både Ålesund og Kristiansund er nydelige byer. (Har ikke vært i Molde) Altanterhavsveien er en opplevelse.

Flere andre har anbefalt Rogaland - det støtter jeg fullt ut. Jeg vil anbefale en skikkelig roadtrip!

Jeg bar på Svalbard akkurat på denne tiden for ett år siden. Det var også helt magisk og en helt spesiell opplevelse.


#17

Lavender sa for siden:

Midnattssol på øyene ytterst i Midt Norge, eller nesten midnattssol. Vakkert på høsten også. Det er mye myr og lyng, som sammen med havet lukter spesielt. Havet er krystallklart og fult av koraller. Havørn er vanlig. Men alt oppleves best med båt eller kajakk.


#18

Lille meg sa for siden:

Jeg syns Tromsø sentrum - eller Tromsøya for å være mer presis - er svært lite vakker. Det er områdene rundt som kan ha en viss interesse. Og så syns jeg store deler av Sør-Troms - hvor jeg er vokst opp - har utrolig vakker natur. Jeg husker jeg ble sjokkert over hvor lite pen jeg syns Tromsø var. Ja, og hvor utrolig fantastisk jeg syns Bergen var - på tross av regnet. :knegg:

Og så syns jeg Carl Berners plass er overraskende flott i de få ukene hvor kirsebærtrærne blomstrer.


#19

Hondacrv sa for siden:

Hardanger og rosendal. Kanskje særlig rosendal med fjella, baroniet, og sjøen. Og så kjører du via strandebarm til Norheimsund, pg i strandebarm går veien heilt nedi fjøra, og på oppsida av veien er det gamle hus med vakre store rosebusker foran. Nydelig.


#20

My sa for siden:

Mine to favoritter er Svalbard, særlig rundt Ny-Ålesund, og yttersida av Senja. På grunn av naturen.


#21

LaBanga sa for siden:

Føler jo at jeg bor på det vakreste stedet, Sørlandskysten. Mye pga været som sommeren da, men også naturen.

Men det er jo utrolig mange vakre steder i Norge, spesielt når været viser seg fra sin beste side. Har vært svært heldig med været når jeg har reist i Nord-Norge, og må jo si at Senja-turen jeg hadde med den beste FP-guiden, var en stor høydare. Hvite strender, høye fjell, vakre fjorder og genuine fiskevær. Må absolutt sees og besøkes før det blir så kommers som det har blitt i Lofoten.


#22

Matilda sa for siden:

Det vakreste stedet er hjemme, så klart.

:hjerter: :knegg:


#23

him sa for siden:

Nå måtte jeg tenke meg lenge om - har vært mye i Norge og det er mye flotte landskap. Vil si Senja. Den har "alt", Nasjonalpark, turistvei, gulldass, skog, fjell, utsikt, hvalsafari, hvite strender, turer i alle typer vanskelighetsgrad, hyggelige folk og flotte og spesielle steder. Varieret er kanskje stikkordet.


#24

My sa for siden:

:highfive:


#25

Inagh sa for siden:

Øyrekka utover Frohavet i Trøndelag er aldeles fantastisk. :hjerter:


#26

Bloppy sa for siden:

Vi har kjørt kysten fra Oslo til Trondheim. Og over endel fjelloverganger. Jeg klarer ikke å avgjøre hvor det er vakrest. Vi hadde så mange fantastiske opplevelser på de turene. Men jeg må jo si, at turen fra Dalsnibba, ned til Geiranger og båt ut til Hellesylt og videre til Ålesund i nydelig sommersol var en høydare. Skikkelig postkortmoment all the way.


#27

Appelsin sa for siden:

Jeg er fryktelig glad i en veldig stor del av de to nordligst fylkene på Vestlandet. Jeg får ofte klump i halsen av å gå eller kjøre i det landskapet med fjell og fjorder, som jeg synes er så utrolig dramatisk og vakkert.


#28

Pegasus sa for siden:

Lofoten. Og da spesielt Vest-Lofoten. Naturen er helt fantastisk. Jeg elsker nordlyset på vinteren, midnattsol på sommeren. Høststormer, og strømmen som går. Ut og se på dønningene på yttersida dagen etter en storm. Jeg elsker at "alt" er enten grønt eller blått, det er noen helt spesielle farger i Lofoten. Liker at folk kommer uanmeldt på besøk. Og har du ikke kaffen klar, så setter de den på selv.

Men ville jeg bodd der igjen? Nei, aldri i livet. :knegg:


#29

gnuri sa for siden:

Helgelandskysten :hjerter:


#30

venla sa for siden:

Topp 3 steder jeg har vært:
Lofoten - Nusfjord
Kjerringøy
Ålesund

Mange fine steder langs kysten!


#31

-ea- sa for siden:

Skal det være en bucketlist, så bør man ha vært litt nordpå også.

Kirkenes for eksempel. Med innlagt kjøretur langs russergrensa ut til Grense Jakobselv.

Vardø for eksempel. En tur på festningen. Heksemonumentet. Kjør gjerne ut til Hamningberg også, fantastisk landskap.

Tromsø, selvsagt.

Lofoten, Vesterålen, Senja, muligens i omvendt rekkefølge.

Og så videre sørover.


#32

Apple sa for siden:

Støtter Niobe fullt ut! Husker fortsatt skuffelsen for 20 år siden da jeg endelig skulle få se Oslos flotteste badested, Huk...
År


#33

Kaija sa for siden:

Mye vakkert på Sunnmøre, og så er den lille plassen Bugøynes i Sør-Varanger absolutt verdt et besøk. Og Jomfruland i hvitveisblomstringa.


#34

Madicken sa for siden:

Hardanger i blomstring og Lofoten eller deromkring badet i sol. :elsker:


#35

Candy Darling sa for siden:

Altså, det mest pittoreske stedet jeg har vært, må være Loen. Stupbratte fjell ned i grønne fjorder, inn mot Lovatnet og isbreen. Det ser ut som en karikatur av norsk natur, så vakkert at man nesten ikke kan ta det inn over seg. (Og utrolig morsomt å klatre Via Ferrata, fabelaktige fjellturer - for dem som liker sånt.)


#36

Lille meg sa for siden:

Vi tok toget fra Stockholm til Narvik et år. Mil etter mil etter mil med kjedelig skog ble på slutten byttet ut med stupbratte fjellsider og utsikt mot hav. Det var en opplevelse jeg er glad jeg har fått med meg!


#37

-ea- sa for siden:

Ofotbanen, altså. : pekeropp:
Står på lista mi over turer i "nærområdet", takk for påminnelsen.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.