Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bærbusker

#1

Fløyel sa for siden:

Jeg planlegger ny hage og vil ha bærbusker, men kan ingenting om det. Eneste jeg vet er at jeg vil ha solbær og rips. Det er gode sol- og jordforhold på tomten.

Spørsmål til dere kloke damer/menn:

  • Hvor mange busker bør man ha hvis man skal drive matauk som å lage saft og syltetøy? Kun til egen husholdning.

Vil også ha rabarbra, vokser de såpass raskt så man kan plante en liten plante?

Vurderer også drivhus til tomater og agurk (savner smaken av bestefars tomater). Krever det mye stell og pass? Hvis man f.eks reiser på ferie 3 uker om sommeren?


#2

Dali sa for siden:

Foreldrene mine har en av hver. De vokser godt og gir rikelig med bær. De har stikkelsbær også.

Vi derimot, har 2 + 1, og det gir minimalt. Grønne fingre gikk visst ikke i arv. :humre:


#3

Luftslottet sa for siden:

Man kommer veldig langt med en rips og en solbær, særlig om man husker å beskjære dem et og annet år og slenge på en neve hønsegjødsel om våren. Stikkelsbær skal det litt mer til før monner, er min erfaring.

Sjekk om du kan finne noen frilandstomater til solveggen før du kjøper drivhus. Norderås busk er en god type som du nok får kjøpt på Felleskjøpet (de Haes gartneri). Tomater overlever ikke 3 uker alene uten vann, med mindre de står under åpen himmel og det regner noe.


#4

Fløyel sa for siden:

Takk for gode svar. Har Googlet og lest litt om drivhus, kanskje litt ambisiøst å starte med ja. Takk for tips Luftslottet om Felleskjøpet.

Jeg drømmer om å ha bugnende rips og solbærbusker som i bestemors hage. Hos bestemor og bestefar kunne jeg spise meg mett i hagen om sommeren. Krispe sukkererter og gulrøtter, smakfulle tomater. :hjerter:
Men mine fingre er heller ikke spesielt grønne, men jeg håper å kunne lære.

Nå har vi fått oss en tomt som jeg håper å kunne dyrke litt mat i, så jeg får forske litt på det. Frukttrær skal jeg ikke ha.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.