Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

3 uker i juni/juli - hvor reise uten barn?

#1

m^2 sa for siden:

Vi har 3.5 ukers barnefri på rad for første gang på ... vel, 17 år, fra midten av juni til begynnelsen av juli.

Vi har vurdert å kjøre til italia og bo i slott eller vingård i toscana eller leie leilighet i Cinque-Terre eller Casperia , eller romstere rundt i sør-frankrike i Bordeaux, dra til island og bare eksistere, St. Lucia har vi sett på uten å helt få godfoten for det vi fant, Thailand er for varmt, cruise i karibien kanskje men de var så korte, dra på fjellet eller til nordnorge men hadde liksom ikke lyst til det heller, eller så kan vi bli hjemme men... :sparke: Vi har vurdert japan (jeg ELSKET Tokyo i fjor og vil tilbake!), og opplevelsestur til østen et sted (jeg hadde en opplevelse for livet i nepal og tibet for mange år siden og vil gjerne gjøre noe tilsvarende), men det må bli en annen gang jeg ikke er så sliten i utgangspunktet.
Vi leser på ving.no lsm og prøver å finne utav det så vi slipper å tenke så mye selv...

Men vi bør dra et sted. Så jeg trenger hjelp til forslag til 3 ukers ferie!!

Vi ønsker oss:

  • litt luksus
  • helst all inclusive, fordi jeg ORKER ikke tenke på å lage mat
  • ikke bytte hotell. Ingen oppstandelse, måtte tenke, pakke, styre. Jeg vil ha alt fiks ferdig
  • det bør være litt alburom, så samboeren min får løpt litt hvertfall uten at det må være på tredemølle
  • jeg behøver ikke strand (hater sand), men vil bo ved havet, snorkle og kunne bade i basseng som jeg bare kan tusle til
  • norske sommertemperaturer holder i massevis. For mye over 30 grader og jeg stryker med glatt
  • det kan godt være andre ting å gjøre der enn å se tanketomt ut i lufta i 3 uker. Men det gjør ikke noe om det er alt som er å gjøre heller. Vi trenger pause.
  • gjerne bungalow-på-stenger-i-havet eller noe.
  • wifi!
  • air-conditioning
  • helst slippe å småfly inn
  • helst ikke "syden"

Hjelp? :jupp:



#3

Candy Darling sa for siden:

Jeg tror du må prioritere listen din. Det er vanskelig å få bungalow på stranden uten sand og risk for 30 grader. Selv all-inclusive kan være begrensende, hvis du ikke vil til et varmt sted.

Men enig med Pamina, du må se i Europa. Og prioritere kyst vs de andre kriteriene. Vestsiden av Frankrike? La Rochelle?


#4

Appelsin sa for siden:

Da ville jeg dratt til Samos, Votsalakia f.eks.


#5

Lavender sa for siden:

Fastlands Hellas, litt nord. Det kan bli varmt, men ellers skal dette innfri det du nevner. Ikke bungalow på påler, men eget basseng er mulig for litt privatliv.

www.apollo.no/reiser/europa/hellas/sivota/hotell/sivota-diamond?productCategoryCode=FlightAndHotel&catalogueItemId=541082&page=priceCalendar&departureAirportCode=OSL&durationGroupCode=7&paxAges=18,18&departureDate=2019-05-20&arrivalAirportCode=PVK&flightPackageCode=OSLPVK11%23OSL%232019-05-20%237%23OSLPVK11


#6

Storm sa for siden:

Høres herlig ut, og jeg har god forståelse for punktene på lista di! :D Vel fortjent at dere kan dra på en sånn lang ferie!

Dere har jo god tid, så dere kan reise langt avgårde. Bungalow-på-stranda forbinder jeg med Stillehavsøyer, men dit må du med småfly, regner jeg med. Du trenger ikke all-inklusive for å ikke lage mat, det holder at det er mange restauranter i nærheten!

Hva med Hawaii?


#7

Tjorven sa for siden:

Mannen og jeg har bodd på hotell med 16-årsgrense. Når vi først hadde fri fra egne unger var fet ubeskrivelig deilig å slippe andres unger også. Kunne det vært noe for dere?

All inclusive innebærer å spise på den samme restauranten hver dag. Jeg ville heller valgt et hotell som lå i et område med mange restauranter, og så kunne dere variere litt. (Jeg lager svært lite mat når jeg er på ferie, men bor slett ikke på all inclusive.)


#8

m^2 sa for siden:

Hvorfor Europa? :gruble:
Og takk for tilbakemeldinger om all inclusive :jupp:


#9

Pamina sa for siden:

Europa fordi bungalow i havet har mer enn 30 grader på den tiden dere har ferie.


#10

m^2 sa for siden:

Ah, ok :)


#11

mkj sa for siden:

Hva med Portugal, antar det er litt friskere der enn ved middelhavet? Begynnog søk etter voksenhotell og se hva du står med for alternativer.


#12

millact sa for siden:

Bilbao og San Sebastian. Topp restauranter, kultur og strender.

Ellers tror jeg jeg hadde reist til Italia.


#13

m^2 sa for siden:

Dette er faktisk skikkelig irriterende! Vi lider litt av beslutningsvegring...

Vi har satt av tid (3.5 uke), vi har penger nok til en helt grei ferie, vi er reisevante og har åpne sinn lsm. At det skal være så vanskelig å bare bestemme seg :gah:

Hadde jeg vært i fullt slag hadde det vært Japan eller Mongolia, uten tvil. Men siden jeg er sliten er til og med tanken på å måtte velge en restaurant til middag som innebærer mer enn å finne meg en stol å sitte på som er veldig nær, nesten utenfor rekkevidde. Det må være enkelt og greit.

Hvor varmt er 31 grader i snittemperatur da? Er det veldig varmt? Dævver man av varmen om man reiser til 30+ steder om sommeren? :gruble:


#14

millact sa for siden:

Ja, det kan bli ganske varmt ved Middelhavet i juli. Vi var i Spania både i fjor og året før. Det blir mye bading og lite annet på dagtid for vår del. Jeg har studert i Orlando og er vant med varme.

Nice? Litt kaldere der om dere drar i juni, men det kan bli varmt der og.


#15

Storm sa for siden:

Det finnes jo en del all inklusive-steder som har flere restauranter (a la carte) i tillegg til buffeten, så man trenger må spise på samme sted hver dag. Hva med halv pensjon, så har dere mulighet til å spise middag på hotellet om dere vil det, men kan også ta lunsj på hotellet og middag ute? Det finnes mange veldig flotte hoteller hos charterselskapene nå. Med privat svømmebasseng eller i hvert fall swim-out, eller hva det kalles, fine treningsrom, spa, yoga etc, det ville du nok like? Med fin leilighet/rom, air con etc, tror jeg 30 grader er til å overleve.


#16

Nooria sa for siden:

Italia inkl. Cinque-Terre skulle jeg definitivt gått for!


#17

Tjorven sa for siden:

Jeg takler varmt vær helt fint om sommeren når jeg har ferie. Jeg sliter først når det nærmer seg 40.


#18

Galathea sa for siden:

Sør-afrika? Der er det jo vinter når vi har sommer, vinter i hermetegn:) Fins helt sikkert steder der som har de fleste av kriteriene på lista. Ellers så fins det jo andre reisemål sør for ekvator som har mye å by på, Argentina, Mauritius, muligens andre steder i sørlige Afrika.


#19

Timar sa for siden:

Jeg skjønner deg. Endelig ferie og så vil man at det skal bli så bra, men det er jo umulig å sjonglere i feriejungelen, og vanskelig å vite om det andre har syntes er topp er det dere blir fornøyd med. Og jo flere steder og hoteller man ser på, jo vanskeligere blir det å velge noe.

Hvis du er så sliten nå, så tror jeg faktisk jeg ville anbefale en helt vanlig charterferie I high-end skiktet. Da vet dere at alt er tilrettelagt og testet, og dere blir ikke overrasket over at avstander er lengre eller hotellet kjipere enn dere hadde trodd. Dere KAN tenke sjæl, men dere må ikke.

Et eksempel: Vi reiste rundt på vingårder i Toscana en sommer, men tenkte ikke på at vingård = ofte lang avstand til nærmeste sentrum = man må være kjørbar for å komme seg hjem fra middag på restaurant. Så det ble litt færre romantiske middager med god vin enn vi hadde sett for oss. Og alle stedene var booket før vi dro, så vi rakk ikke å lære av våre feil heller. :rolleyes:

Hvis det er sånn at ferie framover kan bli mer gjennomførbart, så kan dere heller planlegge den eksotiske ferien til neste sommer, når dere har litt overskudd?

www.apollo.no/hotell/sok-hotell/sokeresultat?M%26%23229;ltider=

Vet ikke om den linken funker, men Apollo har ihvertfall en hotellvelger der du kan legge inn kriteriene dine. Jeg satt igjen med seks alternativer da jeg la på krav om 16-års grense.

[b][/b]


#20

Bokormen sa for siden:

Noe a la dette kunne jeg godt tenkt meg, i alle fall. :)


#21

vixen sa for siden:

Hva med madeira eller azorene?


#22

mkj sa for siden:

Voksenhotell på en kanariøy? Hvis du uansett ikke har tenkt å gjøre så mye mer enn å slappe av, så tror jeg det er noe mindre glovarmt der. Blir gjerne 30, men sjelden 40.


#23

Pøblis sa for siden:

Jeg har en gang for lenge siden vært på luksus-all-inclusive i Karibien. Der var det flere restauranter å velge mellom, slik at vi kunne spise ulike ting og ikke bare buffet hver dag. Sandals har ulike luksusresorts i Karibien. Koster litt, men har det aller meste - inklusive sånne bungalower på påler.

www.sandals.com

Jeg har en venninne som var på luksusresort med all-inclusive og eget svømmebasseng på Kreta sist sommer. Det var visst bra, men alt for høy nyrik-russer-faktor.



#25

Pamina sa for siden:

Beste maten jeg har fått på noe all inclusive hotell er dette på Tenerife - varmt, men alltid vinddrag i lufta og god aircondition på rommene. Nær stranda og gode restauranter i nærheten skulle du etter hvert få lyst på noe annet enn hotellmat.


#26

Anda sa for siden:

Garda- eller Comosjøen i Italia. Fjell, sjø, vind, god mat, masse å gjøre om overskudd skulle komme.


#27

m^2 sa for siden:

Nå hadde vi neeesten bestemt oss for et hus i toscana, med gangdistanse til en middelalderlandsby og til vin- og olivengård, og eget basseng og grei kjøredistanse til badeby, også leste jeg de siste innleggene her og en PM jeg fikk også er jeg ubestemt igjen :knegg:

Jaja, jeg har nå lagt inn en opsjon i toscana på huset der, så kan jeg tenke noen dager til!

Vi kikket på cruise også, men de ble så korte i varighet...


#28

Timar sa for siden:

Avbefaler! Har vært der to ganger med barn, og det har vært supert, men aldri i verden om jeg hadde tilbrakt et sekund der hvis jeg reiste uten barn. Men det var kort vei til alt, så et hotell i det området, uten en trillion hylende småunger ved bassenget og i frokosten, burde absolutt være et alternativ.


#29

Storm sa for siden:

Cruise i Karibien tenkte jeg akkurat at jeg skulle foreslå. Det finnes vel 10 dagers? Og så ta 10 dager, fem før og fem etter, i Florida?


#30

Carpe Diem sa for siden:

San Sebastian :nikker:


#31

Palmen sa for siden:

San Sebastian er et godt forslag!


#32

millact sa for siden:

Vi får ta en FP tur dit!

Jeg ser for meg en tur dit om høsten når yngste er eldre. Foreløpig tror jeg ikke det hadde vært då mye for en på 10.


#33

My sa for siden:

Det du har på gang der er omtrent det jeg skulle foreslå. Synes dere bare skal gå for det. Høres fantastisk ut! Så kan dere ta dagsturer til flotte byer som Firenze og Siena om dere har overskudd til det.


#34

Isolde sa for siden:

Samos er en del kaldere enn andre steder i Hellas. Mer vind. Rhodos synes jeg også har en dle vind og derfor kaldere. Sist var vi på et hotell som hadde vanlig all inclusive, men om mam bodde på to forskjellige deler av hotellet fikk man mulighet til å spise i luksus resturanten. Der var det mye roligere og servering med bordene hver dsg. Passet oss som reiste med en med autisme perfekt.

Når vi var i Votsalakia på samos spiste vi stort sett på samme resturant hver dag fordi den rett og slett var best. Var der midt på sommeren og det var lite folk i «byen». Den uken var det faktisk varmere hjemme enn der.


#35

Carpe Diem sa for siden:

Det hadde vært noe ja!:digger:

Enig i det, ikke så innholdsrikt sted for barn som for voksne :)


#36

GinaK sa for siden:

Enig i at jeg ville prøvd å skygge unna hotell med familiestyr når jeg selv endelig skulle reise uten. :cool:
Synes Toscanaplanen høres helt supert ut. :)


#37

Storm sa for siden:

Jeg likte meg veldig godt i San Sebastian, men tror kanskje 2-3 uker ville vært i lengste laget? :gruble: Kommer an på hotellet selvfølgelig.


#38

Timar sa for siden:

Jeg ville tatt huset du har sett på i Toscana! Så lenge det oppfyller kravene deres, så blir dere fornøyde. Og så er det så innmari digg å slippe å tenke på sånt når man har bok annet å tenke på. Det blir lettere å glede seg til ferie også, når man vet hva man gleder seg til! 😊


#39

My sa for siden:

Elsker Toscana :hjerter:


#40

Pelen sa for siden:

Jeg vet ikke om det er det dere er ute etter, men dere kan ta to ukers cruise etter hverandre i Karibien. En vestlig og en østlig med samme skip i samme lugar.


#41

m^2 sa for siden:

Hm, kan man?! Det må jeg sjekke!

Eller er jeg fortatt ubestemt :knegg:


#42

millact sa for siden:

Det høres spennende ut. Cruise i Karibien er en av mine aller beste ferier.


#43

m^2 sa for siden:

Det ble Toscana, denne gangen :jupp:
Takk for tips og råd!


#44

millact sa for siden:

Det blir nok veldig fint!


#45

Storm sa for siden:

Så herlig! :hjerter:


#46

Tjorven sa for siden:

Toscana i gangavstand til et lite sentrum med restauranter høres vidunderlig ut.


#47

rajraj sa for siden:

Jeg har Perivolas hotell på Santorini Hellas høyt på listen. En suite med eget svømmebasseng, fantastisk utsikt og skikkelig luksusfølelse. Santorini er en en litt dyrene øy enn de omkringliggende, men den er fantastisk vakker og i Oia - byen der dette hotellet ligger - er det mange virkelig gode restauranter. Det er også gode muligheter for utflukter rundt omkring på øya eller til de andre øyene i Kykladene.


#48

rajraj sa for siden:

Ser nå at du allerde har booket. Toscana er også helt fantastisk!


#49

m^2 sa for siden:

Vi endte med nesten 3 uker i toscana og noen dager i roma på tampen!
Et helt nydelig hus med basseng, kjøkken og helt rolig innerst i trange deilige veier gjennom noen olivenlunder. gjennom SiToscana som flere foreslo og fysøren så fint det er her :hjerter: og kjempegod oppfølging!

Får ikke lagt inn bilder men her


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.