Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

En hel and. Hva lager jeg?

#1

Floksa sa for siden:

Jeg har en hel (moskus) and. Den er tint. Og skal bli middag i dag. Jeg har fem til i frysen. Ingen i familien har noen sinne smakt and.
Hva faen gjør jeg med fjærkreet?!?



#3

Nenne sa for siden:

Helsteker på samme måte som kalkun. Noen vil ha appelsinsaus, andre lager and på tradisjonelt dansk vis med svisker og epler inni og med rødkål og brun saus til. Noen bruker kjøttet til mer kinesisk inspirert mat. Du har alle muligheter!


#4

Pelen sa for siden:

Godt!


#5

Tjorven sa for siden:

Litt usikker på hvor mye arbeid det krever, men Crispy Duck er skikkelig godt.


#6

nokon sa for siden:

Skulle og foreslå Crispy Duck. Det er litt jobb, men ikkje meir enn at vi har laga det to gonger utan å bli skremde av arbeidsmengda. Ein del av retten er forretten, suppa, som du koker på innmaten.

Dersom du skal lage pannekakene til servering sjølv, er det litt tidkrevande, men dei pleier har i fryseren på velassorterte asiatiske butikkar.


#7

Floksa sa for siden:

Hehe. Ingen forrett. Ingen innkokt kraft.
Kan jeg dele den, krydre (med hva?!? ) og steke ovn?
Jeg synes hele fuglen er ekkel :flau: De er skikkelig urenslige når de lever.


#8

Tallulah sa for siden:

Selvfølgelig, det er en fugl. Du kan behandle den som en kylling. Den kan lett bli tørr, så det er lurt å dynke den underveis. Du kan gni den inn med det krydderet du liker. Jamie Oliver har en enkel crispy duck-oppskrift, men om du ikke ønsker å følge den kan du la deg inspirere av kryddrene han bruker. Five spice (en krydderblanding som består av stjerneanis, fennikel, kanel, nellik og sichuanpepper), fersk ingefær, soyasaus og litt honning f.eks.


#9

Neket sa for siden:

Åh. Crispy duck er kanskje det beste jeg vet. :hjerter:


#10

Floksa sa for siden:

Takk!! Dette hjalp masse!

Men jævelen er full ab fjærstubber. Kan jeg flå den? Vi var ikke helt heldige med skåldingen da vi slaktet.


#11

Nenne sa for siden:

Du kan kjøpe andefond i en bra Menybutikk og bruke den sammen med kraft fra stekingen, så får du bra saus. Hvis du vil ha helt tradisjonell middag. Jeg synes det er godt med noe søtt ved siden av. Enten rødkål laget med ripssaft/-gele eller bare rett og slett ovnsbakte rotgrønnsaker eller enda enklere sukkererter.

Du bare steker hel i ovnen som kylling eller kalkun. Det er jo verdens enkleste mat.


#12

Tallulah sa for siden:

Jada, du kan flå den. Da ville jeg f.eks. delt den og laget den ala "Glitterchicks parmesankylling" som du finner her inne. Brødrasp og olje vil forhindre kjøttet i å tørke ut, og du kan få en fin stekeskorpe.

Evt. marinere den i det jeg nevnte over, og penslet den med marinaden underveis.

Du må også ta vare på fettet, det er veldig godt å steke poteter i.


#13

-ea- sa for siden:

Jeg laget helstekt and en gang. Vet ikke hva den het (moskus eller...), jeg fant den i butikkdisken. :humre: Ble ikke begeistret, dessverre. Men den ble mye bedre dagen etter, når jeg hadde delt opp kjøttet i småbiter og stekte som restemiddag ilag med diverse grønnsaker.


#14

Pepper Lemon sa for siden:

Det er en tråd om and her, du finner den hvis du søker på juleand.

Jeg serverer ofte helstekt and med potetmos. Appelsinsaus er godt til, bland kraft, appelsinjuice, matfløte og appelsinfileter.


#15

Floksa sa for siden:

Da er andehelvete i ovnen med krydder, litt fløte og kappe av smør på ryggen. Lungene ble jeg ikke kvitt, men de kan vi sikkert skrape ut etterpå.
Når fjær og skinn kom av gikk den fra ekkel and til mat. Så spent på smaken. Og er ikke lenger vettskremt av tanken på at vi har fem til i frysen.
Innmaten resirkuleres som egg. Men nestegang skal jeg ta vare på dem.


#16

Tallulah sa for siden:

Hvordan ble det?


#17

Floksa sa for siden:

Det ble helt greit. Fin smak, men litt seig. Nå har jeg prøvd og har noen tanker om hvordan jeg skal gjøre det neste gang. Minner mer om hare enn kylling. Ungene likte det, så jeg skal prøve meg litt fram.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.