Jeg har en grill med gass. Den der «hetten» jeg setter på gass flasken er jo klin umulig å få på innimellom.
Jeg er opplært at den alltid skal av etter endt grilling selv om det går an å skru av gass tilførsel.
Hva gjør du? Tar du den av eller skrur du den bare på off?
Vi tar den av vi også.
Jeg tror det er litt teknikk å få til dette med gasskoblingen også - for mannen sliter veldig med å få festet den, men jeg opplever aldri at det er et problem. (og mannen følte alltid behov for å dobbeltsjekke tidligere, for "jeg kunne da umulig ha fått festet den så lett" :knegg: )
Vi setter på off hvis den skal brukes igjen den nærmeste tiden, og tar den av hvis vi reiser bort. Det verste som kan skje er at den lekker litt, og det lukter du fort.
Jeg kobler av og setter flasken hvor det er garantert skygge. Synes ikke det er så styr å ta av og på. Vi har hatt mange forskjellige koblinger men stort sett gjelder det bare å få et ekstra puff på den ringen som skal ned.
Jeg tar den helt av og synes ikke den er vanskelig å få på igjen. Det er bare snakk om å finne rett teknikk. Det holder ikke å sette den på off. Jeg har også en bekjent som hadde en forferdelig ulykke med en gassgrill. Det er ikke helt klart hva som skjedde, men gasstanken eksploderte pga en en lekkasje og det var ikke grilling involvert. Noen rykter sa at hun sto ved siden av grillen og røykte, men jeg vet ikke om det stemmer. Hun fikk alvorlige brannskader i ansikt og på overkroppen, har hatt mange operasjoner og mye vondt, og er fortsatt sterkt preget av dette både mtp arr og brannskader, men også mentalt.
Dette minner meg forresten på at jeg må kjøpe ny gasslange. Den skal skiftes annethvert år, så vidt jeg vet.
Vi bruker gass hele sommeren inne og skrur ikke på off før sesongen er over. Da tas hetta av. Den er ikke vanskelig. Bare stå rett over og husk å løfte låseringen.