Har eplesmør - dvs. langtidskokt eplemos med krydder som er kokt så lenge at den er karamellisert. Det smaker veldig godt, og har spart til en spesiell anledning.
Det er lett å finne oppskrifter på eplesmør, langt vanskeligere å finne kaker hvor eplesmør brukes. Trenger tips til hvordan eplesmør kan brukes i en kake som skal festpyntes, og gjerne tåle transport uten for stor risiko. Som utgangspunkt tenker jeg vanlig pisket krem er det mest "opplagte", men lurer på om det er dumt med tanke på transport. Smørkrem? Det kan ikke være ostekake, er spesifikt sagt av mottaker. Finner amerikanske oppskrifter på nett, men de er ganske kjedelige, utseendemessig. :sukk:
Hva passer eplesmaken til? :vetikke:
Min paradegren er egentlig sjokoladekake, så mulig jeg tar meg vann over hodet ved å gå utenfor stien. Da appellerer man til FP. :jupp:
Lag en ostekake, og ha litt kanel i bunnen. Less på med noen friske, spiselige blomster og noen pikekyss eller makroner,, og gjerne litt sølv, eller gullkuler så blir det festpyntet.
Høres bra ut. Sølv og gull som pynt var lurt, det blir fort en lysebrun kake. Makroner og sånn overload har jeg lurt litt på. Det er veldig trendy å pynte kake med kake, det kan bli gøy, og er ikke så krevende i siste liten, tror jeg. :ja: Burde nok ha med pønten i en boks, eller no'. Blomster ser jo veldig fint ut, men er ikke helt trygg på det der med spiselig og hvor man får tak i det, har bare pinseliljer i hagen. :knegg:
Det tryggeste er å plukke blomster selv, gå til en nabo eller i marka om du ikke har selv. De man kjøper er ofte sprøytet, men det fins litt økologsik og usprøyet.
Lett tilgjengelig nå burde være blomster fra frukttrær,, fioler, syrin.
Om du ikke finner tak i er rause mengder sitronmelisse veldig pent i lag med annet dilldall av pynt.
Hvor i landet er du? Var på cacas i går og de hadde tørkede spiselige blomster. Både hele rødkløver, og ulike mixer med kronblader i forskjellige farger.
Jeg lurer litt på det samme. Har Prosjekt tøm fryser, og to bokser med eplemos dukket opp. Har kakeanledning i morgen.
Jeg fant nettopp en oppskrift på pavlova med epler og karamell. Kanskje du kan bruke eplesmør i stedet, litt sånn som man bruker lemon curd på pavlova av og til. Marengs, eplesmør, krem og kanskje noe litt syrlig, avhengig av hvor mye syre det er i eplesmøret. krem.no/hjem/pavlova-med-epler-og-karamellsaus/
Eplesmør vil nok passe ypperlig til vaniljekaken (du finner oppskriften her inne et sted). Jeg baker den i hvert fall ofte med epler. Men kaken er jo ikke veldig spennende i seg selv utseendemessig altså, så da må du tenke kreativt. Jeg har brukt den som basiskake til så mangt og pyntet den både med smørkrem og fondant.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.