Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Festkake i mai - med eplesmør?

#1

Charlie sa for siden:

Har eplesmør - dvs. langtidskokt eplemos med krydder som er kokt så lenge at den er karamellisert. Det smaker veldig godt, og har spart til en spesiell anledning.

Det er lett å finne oppskrifter på eplesmør, langt vanskeligere å finne kaker hvor eplesmør brukes. Trenger tips til hvordan eplesmør kan brukes i en kake som skal festpyntes, og gjerne tåle transport uten for stor risiko. Som utgangspunkt tenker jeg vanlig pisket krem er det mest "opplagte", men lurer på om det er dumt med tanke på transport. Smørkrem? Det kan ikke være ostekake, er spesifikt sagt av mottaker. Finner amerikanske oppskrifter på nett, men de er ganske kjedelige, utseendemessig. :sukk:

Hva passer eplesmaken til? :vetikke:

Min paradegren er egentlig sjokoladekake, så mulig jeg tar meg vann over hodet ved å gå utenfor stien. Da appellerer man til FP. :jupp:


#2

Nextlife sa for siden:

Lag en ostekake, og ha litt kanel i bunnen. Less på med noen friske, spiselige blomster og noen pikekyss eller makroner,, og gjerne litt sølv, eller gullkuler så blir det festpyntet.


#3

Charlie sa for siden:

De vil ikke ha ostekake, det har de sagt. :sukk:


#4

Nextlife sa for siden:

Sorry, jeg leste at de ville ha ostekake. :knegg:

Da ville jeg lagd en nøttebunn med valnøtter og litt kanel i, lagt på eplesmør, så et lag med krem, og pyntet som jeg foreslo over her.


#5

Tjorven sa for siden:

Ingen gode innspill, men eplesmør høres skikkelig godt ut.

Jeg tenker at FP-klassikeren vaniljekake kunne gjøre seg som tilbehør, men den ser kjedelig ut.


#6

Charlie sa for siden:

Høres bra ut. Sølv og gull som pynt var lurt, det blir fort en lysebrun kake. Makroner og sånn overload har jeg lurt litt på. Det er veldig trendy å pynte kake med kake, det kan bli gøy, og er ikke så krevende i siste liten, tror jeg. :ja: Burde nok ha med pønten i en boks, eller no'. Blomster ser jo veldig fint ut, men er ikke helt trygg på det der med spiselig og hvor man får tak i det, har bare pinseliljer i hagen. :knegg:

Har de økologiske blomster? :blafre:


#7

Nextlife sa for siden:

Ja, legg pynten på rett før servering.

Det tryggeste er å plukke blomster selv, gå til en nabo eller i marka om du ikke har selv. De man kjøper er ofte sprøytet, men det fins litt økologsik og usprøyet.
Lett tilgjengelig nå burde være blomster fra frukttrær,, fioler, syrin.
Om du ikke finner tak i er rause mengder sitronmelisse veldig pent i lag med annet dilldall av pynt.


#8

Syrinx sa for siden:

Pynte kake med hvitveis :sjokk:


#9

Charlie sa for siden:

EDIT: sjekket pga Syrinx, står at hvitveis har irriterende plantesaft. :sukk:

Men frukttrær har vi!


#10

Nextlife sa for siden:

Gudoggudoggud, sorry. Jeg redigerer det bort


#11

Tallulah sa for siden:

Hvor i landet er du? Var på cacas i går og de hadde tørkede spiselige blomster. Både hele rødkløver, og ulike mixer med kronblader i forskjellige farger.

Jeg lurer litt på det samme. Har Prosjekt tøm fryser, og to bokser med eplemos dukket opp. Har kakeanledning i morgen.


#12

GinaK sa for siden:

Aner ikke om det passer i men kan det passe å bruke det i wienerbrød/eplepai?


#13

Tallulah sa for siden:

Jeg fant nettopp en oppskrift på pavlova med epler og karamell. Kanskje du kan bruke eplesmør i stedet, litt sånn som man bruker lemon curd på pavlova av og til. Marengs, eplesmør, krem og kanskje noe litt syrlig, avhengig av hvor mye syre det er i eplesmøret. krem.no/hjem/pavlova-med-epler-og-karamellsaus/


#14

IzziCreo sa for siden:

Eplesmør vil nok passe ypperlig til vaniljekaken (du finner oppskriften her inne et sted). Jeg baker den i hvert fall ofte med epler. Men kaken er jo ikke veldig spennende i seg selv utseendemessig altså, så da må du tenke kreativt. Jeg har brukt den som basiskake til så mangt og pyntet den både med smørkrem og fondant.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.