Min go-to-oppskrift er pasta. Chili, løk, hvitløk som stekes mykt og blankt. Ha delte cherrytomater oppi og krydre med basilikum, salt og pepper. Blandes med pasta og serves. Lettvint og greit.
Ellers har jeg brukt de riskakene som ble kalt kinamatriskaker og ble lagt ut i forrige sånn tråd her inne.
Vegetarlasagne: Hakk opp løk, hvitløk og det du måtte ha av litt slitne grønnsaker i kjøleskapet. Blomkål, brokkoli, sukkererter, gulrot, andre rotgrønnsaker funker fint. Surr i olje, ha på 1 eller 2 bokser knuste tomater og la det koke litt. Krydre med salt, pepper og oregano. Sausen legges lagvis med pastaplater og hvit bechamelsaus, stekes etter anvisning på pastaplatene. Server med salat. Rester er fine å fryse i porsjonstørrelser, kan bli mange middager av en stor form.
Det er også fint å erstatte kyllingfilet i ferdigsauser a la tikka masala med linser og/eller kikerter fra boks, det er superraskt og lettvint. Eller skjære opp en blomkål og steke i panne som erstatning for kylling.
Jeg har noen ganger søkt på oppskrifter basert på hville grønnsaker jef har i kjøleskapet. Fant bl.a. en supergod oppskrift på ovnsbakt aubergine med tomat og fetaost i påsken. Nam!
Vi har som mål å ha to vegetardager og to fiskedager i uka. Det går mye i hjemmelagede supper (blomkål, tomat osv), kikertcurry, pasta med grønnsaker, grønnsaksgratenger og liknende. Vi jobber stadig med å utvide sortementet.
Jeg har gjort stor suksess med Gardeners Pie (vegetarversjonen av Sheperds pai)
Kutt og fres de grønnsakene du ønsker, jeg bruker som oftest løk, gulrøtter, selleri, squash og sopp. Det kan også være godt med erter og eller grønne bønner. Tilsett hakkede tomater og litt balsamico og salt og pepper.
Lag potetstappe
Ta først grønnsaksausen i en ildfast form, potetstappen over og et lag med ost på toppen. Stek i ovn i ca 15 min.
Vi brukte veldig mye blomkål som erstatning for kylling før, men nå tåler ikke mannen blomkål mer. Vi bruker paneer, og det er ganske lett å lage selv og smaker veldig digg.
Denne likte jeg og den ene ungen. De to resterende familiemedlemmene er svært skeptiske til bønner og linser, så deres mening teller ikke. Haha. desireeandersen.no/kremete-pastagrateng-vegetar/
Storesøster ønsket seg en gryterett med løk og sopp i går så da diktet jeg opp en som faktisk ble veldig god, så jeg deler. :D
Rødløk
Gulrot
Brokkoli
Stangselleri
Champignon
skåret opp og frest i olivenolje.
Så tilsatte jeg to spiseskjeer mel, litt buljong, sojasaus, balsamico og rødvin og rørte det litt ut, fylte på med vann til grønnsakene var nesten dekket og lot det putre til risen var ferdig.
Enkelt og faktisk veldig godt.
Grønnsakene kan sikkert varieres. Men mye champignon var et suksesskriterium hos oss.
Vi har spist mye kjøttfritt de siste ukene. Størst suksess hos oss har vært å bytte ut kjøttdeig med linser i både taco og pasta med dolmio-glass. Sistnevnte var det ingen av ungene som reagerte på overhodet.
Vi har brukt meatish (kjøttdeigerstatning) i lasagne, men ser det finnes vannvittig mye oppskrifter som sikkert har bedre løsninger enn det. Men det funket bra. Synes ikke meatish-"kjøttdeigen" er spes god i seg selv, så det må være nok som skjuler den for at det skal funke.
Wok uten kjøtt er veldig lettvint, der har vi ikke hatt oppi noe annet.
Til helgen har vi tenkt å prøve oss på vegisterkakene som ble linket til i en annen tråd.
Vi skal ha superenkel, men deilig, middag i dag:
Hvitløk og hakket chili freses i olje, ha oppi grovraspet squash (beregner en pr. voksen, men man kan bruke mindre om man vil ha større andel pasta). Fres på sterk varme til squashen har krympet godt, ha i et par rause skjeer crème fraiche og S&P og kok opp. Job done. :) Serveres med pasta (liker spagetti best til dette) og gjerne litt parmesan.
Vi har spist pizza i dag, lett å lage vegetarisk. To ulike varianter. En med ananas, paprika, mais og fetaost, en med jalapenos, rødløk, mais, fetaost og chili. :jupp:
Vi spiser en del fisk, men har i de siste spist svært lite kjøtt. Ting vi ofte spiser er supper i alle slags varianter. Har man grønnsaker eller bønner og krydder tilgjengelig, er det jo bare å kutte, koke og stavmikse. Ellers lager vi ulike indiske vegetarretter. Det er også enkelt og godt.
Vi spiste vegisterkaker fra veganmisjonen i dag. Jeg liker ikke ingefær, og de smakte veldig ingefær. Men jeg tror de egentlig var gode. Klarte fint å spise et par stk, men hvis vi skal prøve de en annen gang må det bli en annen krydderblanding. Ungen spiste stort sett poteter og saus.
Jeg har prøvd flere av oppskriftene på vegetarbloggen.no, for eksempel curry av kikerter og mais, daal, gryte med søtpoteter, spinat og kikerter ... Pleier å skrive inn noen av de ingrediensene jeg ønsker å bruke i søkefeltet for å få opp aktuelle oppskrifter.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.