Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kjøttfri mandag - oppskrifter og inspirasjon

#1

Blondie sa for siden:

Jeg husker vagt at vi hadde en slik tråd på forumet, men den siste jeg fant var fra 2013.

Jeg vil igang nå, minst en kjøttfri middag i uka. Klarer stort sett å innfri, men har lyst på mer inspirasjon. Hva er dine neste oppskrifter?#3

amylin sa for siden:

Min go-to-oppskrift er pasta. Chili, løk, hvitløk som stekes mykt og blankt. Ha delte cherrytomater oppi og krydre med basilikum, salt og pepper. Blandes med pasta og serves. Lettvint og greit.

Ellers har jeg brukt de riskakene som ble kalt kinamatriskaker og ble lagt ut i forrige sånn tråd her inne.


#4

Heilo sa for siden:

Vegetarlasagne: Hakk opp løk, hvitløk og det du måtte ha av litt slitne grønnsaker i kjøleskapet. Blomkål, brokkoli, sukkererter, gulrot, andre rotgrønnsaker funker fint. Surr i olje, ha på 1 eller 2 bokser knuste tomater og la det koke litt. Krydre med salt, pepper og oregano. Sausen legges lagvis med pastaplater og hvit bechamelsaus, stekes etter anvisning på pastaplatene. Server med salat. Rester er fine å fryse i porsjonstørrelser, kan bli mange middager av en stor form.


#5

Heilo sa for siden:

Det er også fint å erstatte kyllingfilet i ferdigsauser a la tikka masala med linser og/eller kikerter fra boks, det er superraskt og lettvint. Eller skjære opp en blomkål og steke i panne som erstatning for kylling.


#6

Heilo sa for siden:

Jeg har noen ganger søkt på oppskrifter basert på hville grønnsaker jef har i kjøleskapet. Fant bl.a. en supergod oppskrift på ovnsbakt aubergine med tomat og fetaost i påsken. Nam!


#7

Geitrams sa for siden:

Vi har som mål å ha to vegetardager og to fiskedager i uka. Det går mye i hjemmelagede supper (blomkål, tomat osv), kikertcurry, pasta med grønnsaker, grønnsaksgratenger og liknende. Vi jobber stadig med å utvide sortementet.


#8

Blå sa for siden:

Jeg har gjort stor suksess med Gardeners Pie (vegetarversjonen av Sheperds pai)

Kutt og fres de grønnsakene du ønsker, jeg bruker som oftest løk, gulrøtter, selleri, squash og sopp. Det kan også være godt med erter og eller grønne bønner. Tilsett hakkede tomater og litt balsamico og salt og pepper.

Lag potetstappe

Ta først grønnsaksausen i en ildfast form, potetstappen over og et lag med ost på toppen. Stek i ovn i ca 15 min.#10

Input sa for siden:

Vi brukte veldig mye blomkål som erstatning for kylling før, men nå tåler ikke mannen blomkål mer. Vi bruker paneer, og det er ganske lett å lage selv og smaker veldig digg.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.