Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Gluten- og melkefri kake til konfimasjon

#1

tinkadott sa for siden:

En i selskapet er nettopp startet på gluten og melkefri diett. Hva i all verden kan jeg lage som gjør at denne personen finner noe som kan spises på kakebordet i konfimasjonen, uten gele liksom....


#2

frukt sa for siden:

Det aller meste egentlig. Men det er ikke alle kaker som blir like bra når de lages melkefrie. En av favorittene mine er nøttebunn med bringebærkrem. Kremen lager jeg av bringebær, melis, kokosmelk og gelatin. Hva slags kake hadde vedkommende likt da?


#3

millact sa for siden:

Regal sin sjokoladekake. Suksessterte.#5

isola sa for siden:

Suksessterte med blå melange og havrefløte i kremen. Bunnen er gluten- og melkefri fra før. Kremen kan bli litt tynnere enn originalen, og trenger kanskje en klype salt siden smøret er usaltet.


#6

annemede sa for siden:

Pavlova. :nemlig:


#7

kamp sa for siden:

En god kake er faktisk ganske enkel.. en pose Toro langpanne sjokolade kakemiks og 1/2 liter Fanta. Blandes sammen og stekes i langpanne.


#8

Pesten sa for siden:

Stemmer også for sjokoladekake. Toro sin langpanne er glutenfri og storebror sin favoritt. Lager en god sjokoladesmørkrem til


#9

Tallulah sa for siden:

Jeg syns ofte gluten- og melkefrie kaker kan bli litt tørre, så jeg foretrekker å bake noe som har noe mer i seg enn kakedeig, spesielt om det er til voksne.

Eplekake, for eksempel. Det er kjempelett å lage med glutenfri melblanding, og f.eks. raps-kokos-smøret fra Berit Nordstrand. Jeg skal også bake Pavlova, og har nettopp smakt på Oatly sin vaniljesaus som er god. Tenker å bare tykne den opp litt. Det er eller ikke vanskelig å lage melkefri vaniljesaus fra bunnen heller, om man vil det.

Denne er også veldig god.


#10

millact sa for siden:

Men er den melkefri? Trodde det kun var Regal sin som var begge deler.


#11

Karamell sa for siden:

Laget pavlova i dag. Nydelig! :hjerter: Laget den uten jordbær og kiwi slik at jeg selv kan spise den. :allergisk:


#12

Tallulah sa for siden:

Hva brukte du til krem?#14

Tallulah sa for siden:

Ja, kjenner til den, men jeg syns den kan bli litt kvalm med kokosmelka. Skal prøve med Oatly vaniljesaus nå, og tykne den og kanskje tilsette litt mer vanilje. Alpro liker jeg ikke heller særlig godt.


#15

My sa for siden:

Det er ikke melk i Toro sjokoladekake nei.


#16

Bayone sa for siden:

Det finnes mange erstatninger for fløte nå. Bl.a har det kommet en ny serie fra Synnøve som heter Gryr og finnes i de fleste dagligvarebutikker. Den kan brukes på pavlova :)#18

Tallulah sa for siden:

Ja, fløtealternativer basert på plantefett har eksistert lenge. Jeg er ikke så begeistret for dem. Jeg liker best melkeerstatninger basert på nøtter eller havre. Men det er bare meg altså, jeg er utrolig kresen på fett. :knegg: Dessverre er fløteerstatninger ofte fullherdet plantefett, og det syns jeg er ganske ekkelt. Samme med vegansk ost. :sparke: Men vet at mange syns det funker bra! :jupp:


#19

tinkadott sa for siden:

Takk alle sammen! Jeg tror jeg lager en pavlova. Det tror jeg faller i smak. Og så får jeg se om jeg finner den gryr kremen.


#20

frukt sa for siden:

Obs har den her i byen.


#21

Bayone sa for siden:

De har den på den Remaen nærmest deg.


#22

tinkadott sa for siden:

Takk! Der er jeg omtrent hver dag så da får jeg plukke med meg den :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.