Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Konditor-spørsmål: Enkel, men imponerende kakepynt?

#1

Hyacinth sa for siden:

Jeg skal lage ostekake (konfirmasjon) til en god venninne. Jeg har lyst å pynte kaken, gjerne med konfirmantens navn, for eksempel. Hvor vanskelig er det å skrive navnet i sjokolade og la det stivne? Og vil det været solid nok? Vil det knekke under transport? Må det monteres rett før spising?

Er det andre ting jeg kan gjøre for å pynte opp en kake med litt kjedelig utseende? Kaken er helt hvit i seg selv. Den skal leveres dagen før eller samme dag, det vet jeg ikke ennå. Jeg har ikke kaketransportfat, til det baker jeg altfor sjelden.

Jeg har en boks med spiselig gullstøv, kan det brukes til noe?

Smeltet sukkerpynt utgår med høye kneløft. Det er bare grisete.

Noe annet jeg må tenke på?


#2

Niobe sa for siden:

Jeg skriver ofte navn med smeltet sjokolade. La den kjøles en stund, ellers flyter skriften lett ut. Det tåler ganske mye, bare å løfte over på kaken når det stivner. Jeg sprøyter ut på bakepapir.


#3

Trixie sa for siden:

Addwise selger blomsterstrø.
Vet ikke hvor du bor?


#4

Hyacinth sa for siden:

I Stavanger, men har aldri hørt om Addwise.

Men vil ikke pynten misfarge kaken? Er jeg nødt å be venninnen min legge pynten på før servering?


#5

Hyacinth sa for siden:

Takk!

Blir kaken brun der pynten plasseres?

Når er det jeg skal kjøle den en stund? :domm:


#6

Hyacinth sa for siden:

Vil gullstøvelen mitt se ekkelt ut om jeg sikter det på her hjemme?


#7

Trixie sa for siden:

Vet ikke. Nordiske hjem selger på nett, ring å hør.


#8

zinatara sa for siden:

Jeg fant en sammenhengende font, skrev ut i ønsket størrelse, la bakepapir oppå og skrev med smeltet sjokolade flere ganger til jeg fikk noen jeg var fornøyd med. Syns det ble nokså bra. La det på samme dag, men noen timer før vi skulle dit.


#9

Hyacinth sa for siden:

Nydelig kake!

Jeg ser for meg at ostekake vil misfarges lettere enn en marsipankake, men vet egentlig ikke. Og så hadde jeg tenkt å la pynten stå, altså oppreist.

Makroner var fint. Kanskje det hadde vært noe?


#10

Hyacinth sa for siden:

Eller pikekyss? Det farger vel ikke av?


#11

Isolde sa for siden:

Jeg synes bær og frukt er finest på ostekake. Pasjonsfrukt delt i båter, blåbær, jordbær. Spiselige blomster er fint innimellom.


#12

Hyacinth sa for siden:

Ja, det er fint, og det høres definitivt enklest ut.

Jeg har tenkt på stemorsblomster, men de er fra Plantasjen og sikkert sprøytet.


#13

Isolde sa for siden:

De er nok det. Jeg har brukt rødkløver og jordbærblomster fra hagen. Engkarse kan også brukes.


#14

Che sa for siden:

Vet ikke om gelelokk utgår med høye kneløft, eller om det kan være aktuelt - i såfall vil jo gelelokk være veldig flott om du enten pynter med frukt eller makroner - eller begge deler.


#15

Nextlife sa for siden:

Gullstøv blir nesten penere når det får satt seg på kaka noen timer.

Jeg synes det er kjempepent med en litt uorganisert haug med pynt, f. eks 3-4 makroner, noen pikekyss, bitt bær og gjerne noen av de bittesmå smartiesene i lag med. En kvart eller to med sitronmelisse gir prikken over ien. Om du vil lesse på litt mer, ei bær her og der, samme med pikekyss, så blir det superfint.



#17

Hyacinth sa for siden:

Takk for supre tips, alle sammen! :)


#18

Noba sa for siden:

Nå er dette sjokoladekake så passer kanskje ikke til en ostekake, men denne pynten brukte jeg til min datters konfirmasjon. Veldig enkelt, men så fint ut da. Rips, bringebær, smørbukkkuler, toffeefee og sitronmelisse. På ostekaka kanskje bare bær og sitronmelisse.


#19

Hyacinth sa for siden:

Flott kake!

I grunnen kan jeg pynte med hva som helst så lenge den hvite kaka ikke blir ekkel i fargen. Skal ikke ha gelélokk. Har aldri laget det noensinne, ikke smakt det heller. Og det er enklere å bake uten.

Skal levere lørdag kveld, fikk jeg beskjed om nå. Kaken skal nok spises søndag ettermiddag.


#20

m^2 sa for siden:

Jeg lagde en sånn sjokoladekant til en ostekake til lillegutts konfirmasjon, det var ikke så vanskelig som man skulle trodd!
Jeg brukte lamineringsplast som jeg trødde gjennom lamineringsmaskina en runde for å få det stift nok (og vasket, da), men det finnes sikkert andre metoder også. Men uansett, smeltet sjokolade, krummeluret det på plasten i passe høyde med en skje eller noe, satte plasten (som jeg hadde målt til i høyde og lengde) rundt sjokoladekaka, og lot det stå i kjøleskapet til det ble kalt. Også ble det sånn-ish. Min kant var endel tettere og litt mer "krummelurete". Også dynget jeg pp på toppen med blåbær, bringebær, jordbær, bjørnebær og mynteblader så fromasjen ble dekket under det.

Et sånt "sjokoladegitter" kan pyntes med glitter også :jupp: Strø det på plasten før du sprer utover sjokoladen.

[img]https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSl2Tc-84vs_6YZoZ_h7P4_4Q45bqTbqeAr5s3NsWkVhvYk1DXM[/img]


#21

Hyacinth sa for siden:

Wow! Det var virkelig imponerende!


#22

m^2 sa for siden:

Men ikke vanskelig :nemlig: (smelt sjokolade, drøss det utover på lamineringsplast, sett den opp rundt kaka, sett i kjøleskap, presto. Skjærer det seg kan man ta det bort igjen :jupp: )


#23

Hyacinth sa for siden:

Jeg har sett det på TV. Så egentlig ikke vanskelig ut. Hadde en periode der vi så det meste av kokkeprogrammer som fantes på TV. :knegg:


#24

Charlie sa for siden:

Kunne brukt overheadark. Hvis noen vet hva det er, lenger.... :knegg:

Det med en dynge med godteri på kaka blir aldri helt feil. :vilha:

Har laget en variant med det sjokoladekrumelurgreia. Først varme lys kokesjokolade i vannbad, drisle og klatte det på et bakepapir på et brett. Deretter mørk sjokolade - over den lyse. Evt gli gjennom med gaffel, slikkepott (gjerne ulike redskap som gir ulike spor) for å få flere forbindelseslinjer i sjokoladen. La det stivne bittelitt, ha på masse kakekrymmel i ønsket farge. La stivne. Brekke av store biter, de kan stikkes litt ned i kremen. Gir litt høyde og kan gi litt farge, avhengig av krymmel.


#25

Hyacinth sa for siden:

Jeg tenkte overhead-ark straks jeg leste det, Charlie. Hilsen lærer. :knegg:


#26

Hyacinth sa for siden:

Høres kult ut med det sjokoladegreiene, forresten!

Jeg er bare helt nødt å tenke på om pynten farger av. Den skal stå et døgn med pynt. Har lyst på makroner, men tror de farger av.


#27

Nextlife sa for siden:

Dypp enden du skal ha ned mot kaken i hvit sjokolade, så farger den ikke av.


#28

My sa for siden:

Kan man pynte suksesskake også med makroner, pasjonsfrukt, bær og dill? Bare litt sånn på ene siden? Eller hører det ikke hjemme med sånt der?

(Sorry for trådkupping)


#29

Nextlife sa for siden:

Det kan man helt fint gjøre. Det er jo en perfekt krem å sette alt mulig på siden den har så lite fuktighet. Også blir det veldig pent.


#30

Skilpadda sa for siden:

Jeg synes støvel som kakepynt høres litt ekkelt ut uansett når du skal ha den på. :knegg:


#31

Hyacinth sa for siden:

:haha:

Skjønte nada før jeg leste det på ny. :knegg:


#32

Polyanna sa for siden:

Jeg er veldig lite flink til å få ting til å se pent ut, og har for eksempel grusom håndskrift. Alt sånt "se, så lekre ostekremblomster du lager med en sprøyte!" blir til "nailed ut"-bilder for meg. :knegg: )

Da barna var små, så lagde jeg med stort hell "prinsessekake" ved å klippe ut en sjablong av en disneyprinsesse (printet ut fra sånne tegnesider), legge oppå kaka, og drysse melis rundt. Kanskje det funker med gullstøv også? Måtte være forsiktig når sjablongen skulle av, bare.


#33

Hyacinth sa for siden:

Ikke dumt, det der! :)


#34

Nextlife sa for siden:

Jeg anbefaler forresten å ta kaken ut på trappa å ha på gullstøv. Det er så fint og det danser foran øynene lenge etterpå innendørs, og legger seg overalt. :knegg:


#35

Hyacinth sa for siden:

Det har jeg erfart. :knegg:


#36

Hyacinth sa for siden:

Jeez. Smeltet sjokolade. I en gryte. Den svei seg. :mumle:


#37

My sa for siden:

Vannbad Hyacinth!


#38

Hyacinth sa for siden:

Ja... men det tar sånn tid... :sparke:

Tok mikroen nå til slutt. Men sjokoladen (som ikke var spesielt rennende i det hele tatt) flyter utover. Det er INGENTING imponerende med den pynten! :haha: (Jfr overskriften)

Jeg gir opp.

Har kjøpt blåbær og bringebær.


#39

Michelle sa for siden:

Du kan også pynte med ei rose på kaken:)


#40

Hyacinth sa for siden:

Kanskje det må bli roser, ja.

Vel. Hadde faktisk tenkt å bruke den utflytende skriften jeg fikk til til slutt. Men så rullet bakepapiret seg plutselig sammen mens det tørket, så alt ble gris og klint utover. Da jeg skrapte det av med skje og spiste det :sparke: , så var det svidde klumper i sjokoladen.


#41

millact sa for siden:

I USA er det vanlig å ha på en boks hermetiske bær, f.eks kirsebær.


#42

Che sa for siden:

Bare bær er og flott, altså!!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.