Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Har du laget gelé eller ostekake med agar agar i stedet for gelatin?

#1

Tallulah sa for siden:

Jeg tenkte å lage krem.no sin mango-ostekake, og vil gjerne lage den så både selskapets vegetarianer og muslim kan spise den, men ikke på bekostning av de 43 andre i selskapet som spiser svin og kjøtt. Det finnes nemlig mange andre kaker på kakebordet som er uten gelatin og svin.

Så h orden oppfører agar agar seg? Kan det fryses? Har det smak? Farge? Er det lett å bruke?


#2

mina sa for siden:

Jeg har bare brukt agar agar i jobbsammenheng for mange år siden, var ikke klar over at det gikk an å få tak i til matlaging også.

Mulig jeg husker feil/blander med noe annet, men jeg tror jeg husker at jeg ikke likte lukta da jeg kokte agar, men det kan jo hende det er stor forskjell på agar til matlaging og dyrking av bakterier? :vetikke:


#3

Pegasus sa for siden:

Har laget gele av det tidligere. Lett å bruke. Den smakte ikke annet enn den smaken vi tilsatte, og var blank. Geleen ble litt kornete i konsistensen, ikke glatt som vi er vant til med gelatin.


#4

Hondacrv sa for siden:

Må du ha noe slikt i da? Eller spiser veganeren verken fløte eller rømme? Er det gelatin i vanlig gelé?


#5

polarjenta sa for siden:

Veganere spiser verken fløte eller rømme.



#7

Tallulah sa for siden:

Vegetarianer, ikke veganer. Vegetarianeren spiser fløte og rømme, men ikke gelatin. Oppskriften skal ha både gelélokk og gelatin i ostemassen. Gelatin (ja, det er gelatin i gelé) er laget av svin eller andre dyr. Det spiser verken veganere eller vegetarianere.


#8

Adrienne sa for siden:

Piano sine ferdiggeleer er uten gelatin, og kan smeltes om og brukes som lokk. Da har du i hvertfall lokket på plass. Og så kan du prøve andre stivelser enn gelatin i selve kaken?


#9

Toffskij sa for siden:

Her er en blogg som lovpriser agar agar i ostekaker, med diverse oppskrifter. Jeg har ikke prøvd, men det ser jo troverdig ut.


#10

polarjenta sa for siden:

Jeg vet det, altså, jeg svarte bare på veganerspørsmålet. For jeg hadde ikke lest hi så nøye at jeg husket om det var snakk om veganer eller vegetarianer.


#11

Tallulah sa for siden:

Takk, det er en mulighet. Dessverre kommer den bare i jordbær- og bringebærsmak, og jeg skal lage en mango-ostekake. Hadde håpet å kunne lage noe som hadde naturlig smak. :humre: Jeg er dog redd for agar agaren gjør geléen for "hard", og lite elastisk. Mer som asiatiske gelekaker (de bruker ofte agar agar), enn myk og lett gelé.

Ja, jeg fant den, og det var den som fikk jeg til å tenke at jeg skulle prøve. Dessverre syns jeg ofte bloggere som skriver om mat som er fri for ett eller annet, ikke alltid har et realistisk syn på hva "smaker helt likt!" faktisk betyr. :knegg:

Det er mulig vegetarianeren og muslimen må finne seg i at én av kakene ikke er for dem altså (og det er ingen av dem som vil bli fornærmet, det er bare jeg som gjerne vil tilpasse).


#12

Miss Norway sa for siden:

Jeg hadde ikke tatt sjansen på å tilpasse en kake der en «forbudt» ingrediens uten fullgodt alternativ er en så sentral ingrediens. Hilsen en av de 43 som hadde satt pris på ekte vare, for den høres nemlig veldig god og annerledes ut! :nam:


#13

Tallulah sa for siden:

Ja, jeg har nok landet der jeg også. :knegg: Eggealergikeren, nøtteallergikeren, glutenallergikeren og melkeallergikeren kan jo ikke spise alt på kakebordet de heller, så da er det egentlig ikke noe problem at veggisen og muslimen heller ikke kan få helt fritt spillerom.

Det er denne kaka, og pakistansk mango er in season! :hyper: krem.no/hjem/tropisk-ostekake-med-mango-og-pasjonsfrukt/


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.