Forum for diskusjoner av nyheter og artikler. Husk å lenke til aktuell artikkel i første innlegg, så meddebattantene får mulighet til å sette seg inn i temaet.
Det har forekommet. Men det var før jeg oppdaget at det ikke var ost. Jeg får litt amerikanske vibber av dette. De har jo en del slike "its just as good as.."- produkter.
Ja, i grunn, med full intensjon.
Spiser bare Vita Hjertego' Gul ost. Der er 97,7% av melkefettet erstattet med raps- og solsikkeolje, og det synes jeg er glimrende.
Den inneholder jo litt melk da, og ikke billig palmeolje, men dog.
Jeg har kjøpt noe "jukse-ost" uten å være klar over det. Det var mannen som gjorde meg klar over dette, og jeg merket jo fort at den er ikke så god til hverken pizza eller andre ting. :nemlig: De jeg har prøvd er XP revet ost og First Price revet ost.
Nå fikk jeg så SINNSYKT lyst på dollypizza. :leppe:
Det har nok hendt at vi har brukt det, som somregel bruker jeg bare tines pizzaost pakker. De står det jo pizzaost på, så jeg antar de er safe? :sparke:
Jeg har aldri prøvd jukseost og kjøper svært sjelden ferdig revet ost. Vi har alltid en eller annen vanlig gulost i hus, og den bruker jeg både til pålegg, pizza, sauser og gratinering. Jeg spiser ikke på Dolly heller etter at det ble kjent at de bruker den osten. Akkurat det er ikke noe tap siden jeg syns de har vond pizza og elendlig service her i byen iallefall.
Dollys har vi sluttet å kjøpe pga fakeost, så vidt jeg vet bruker Peppes ennå ordentligost, men detter er jo et kostnadsspørsmål for disse kjedene. :rolleyes:
Siden jeg forutinntatt mener at etterligninger, lettprodukter osv. er møkk, har jeg ikke prøvd latesomost selv. Men jeg lurte barna til å prøve. De har fått god matoppdragelse og rynket på nesen og lurte fælt på hvorfor jeg hadde kjøpt slik vond ost. Det er barna sine det som kan å gjøre en mor glad. :D
Jeg ble lurt helt i starten da dette kom og trodde det var en slags First price-ost eller noe sånt, men da dette dukket opp som tema, ble jeg nøyere på å lese på pakningen og sikre meg at det virkelig var ost jeg fikk tak i.
Nei, jeg liker at ting er det de gir seg ut for å være. Kjøper andre typer ferdigrevet ost.
Men jeg syns saken er litt overdrevet. Så vidt jeg vet er det ikke noe usunt eller galt med denne osten? Plantefett er vel ikke noe verre enn fjøsfett, egentlig? (Iset: Ikke svar! :knegg: )
Jeg synes forsåvidt det er greitt med jukseprodukter på markedet så lenge det går klart frem at det ikke er "ekte vare". Når jeg skal kjøpe ost vil jeg ha ost, ikke noe som ligner. Jeg vil ikke bli lurt.
Jeg kjøper ikke slike produkter, mest av prinsipp. Når intensjonen er å lage noe som er så likt som mulig et annet produkt blir resultatet gjerne at det må tilsettes massevis av kjemikalier for å få riktige egenskaper og smak. Det har jeg lite sans for.
Jeg gjorde det helt til en eller annen sa til meg at det var juks. Syntes det var så lettvint med ferdig revet ost til pizzaen, men når jeg fikk høre det ikke var skikkelig ost så var det frem med rivjernet og Norvegiaen igjen.
Rivjern? :skremt: Snakk om å leve i middelalderen. Jeg er forelsket i min food processor, den tar alt, både nøtter, sjokolade, ost, gulrøtter ... Aldri om jeg frivillig bruker et rivjern!
Fy, tenk å få ungene til å prøve. Oppofrende som jeg er prøvde jeg i det minste selv. (Har ingenting med at jeg aldri i livet hadde fått Mazungen til å prøve noe slikt).
Det gjør min food-processor også, men akkurat å rive litt ost til pizzaen er det like kjapt å bruke rivjernet til syns jeg. Det er Vesla sin jobb det. ;)
Skal vedde for at jeg har fler fiskeboller enn deg. Jeg er så svak i armene at jeg får angst hver gang noen ber meg løfte noe. :knegg: Det tar jo tid å sette opp food-processoren også da. Min står i et skap og må tas ut, settes opp med riktige deler og vaskes opp etterpå.
signerer..
Men jeg ante faktisk ikke at slike revet- produkter var laget av oljer. Jeg kjøper den ikke fordi jeg synes det smaker gummi. Da skjønner jeg hvorfor. :eek:
Tror nok jeg har mest. :knegg:
Min står i skapet, ferdigmontert til enhver tid. Bare tar den ut og stikker kontakten i. Etterpå går alle delene rett i oppvaskmaskinen. :)
Ja, jeg river alltid gulrøtter til middagen på rivjern, for jeg liker best den formen de får da også. :kresen:
Men til gulrotkake rives de alltid i matmølla, blir like godt fordet. Kjeks til ostekake går også i den, og jeg knuser nøtter og sjokolade i den. Kunne ikke falt meg inn å stresse mer enn nødvendig (les: bruke mer muskler enn nødvendig).
Nei, vi bruker det ikke. Men hvis noen finner en variant som er helt melkefri, vil jeg gjerne ha beskjed. I mellomtiden bruker vi vanlig ost til noen og soyaost til andre her i huset.