Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva fikk barnet ditt til konfirmasjonen som det har satt stor pris på i ettertid?

#1

Tallulah sa for siden:

Fikk barnet ditt noe til konfirmasjonen som kanskje ikke var helt forventet, eller som kanskje ikke var noe det ønsket seg bevisst, men som har vist seg å være en stor hit i ettertid?

Hiawata får blant annet en veldig praktisk reisesekk fra Osprey, som det både går an å trille og bære, og som har en avtagbar dagstursekk. Søsteren min lurer litt på å gi ham en primus. Han er ikke akkurat villmarkens sønn, men vil nok kunne sette pris på en fersk pannekake stekt i skogen.

Men trenger andre tips!


#2

Bayone sa for siden:

Jentungen fikk et stort Rørospledd i konfirmasjonsgave for tre år siden. Det har hun brukt utrolig mye og er er veldig glad i.


#3

liefje sa for siden:

Sønnen min fikk klokke.


#4

Frøy sa for siden:

Det glitret mest i øynene til guttungen når han åpnet gaven med gullring i fra oldemor og den altfor, altfor dyre klokken fra bestemor og bestefar.


#5

IzziCreo sa for siden:

Eldste fikk vakkert Harry Potter boksett :hjerter:


#6

Blå sa for siden:

Lillesøster fikk koffert som hun ble veldig glad for.


#7

Anne C sa for siden:

Eldste fikk stort sett bare penger, men mamma hadde også ordnet et krus med typiske dialektord fra stedet hun kommer fra. Det kruset bruker ungen hver dag, ingen andre får lov til å bruke det. Han er kjempeglad i det kruset av en eller annen grunn. (Han er veldig opptatt av hvor han "kommer fra", så det kan godt ha noe med det å gjøre.)


#8

Skilpadda sa for siden:

Poden fikk vel i grunnen bare penger. Men til jul da han var femten fikk han også et supert ullpledd som han ble kjempeglad for. De har noen ordentlig kule fra Rørospledd som ser nesten strikket ut i strukturen: tinyurl.com/yxcev29d


#9

tink sa for siden:

Nå fikk gutten vår mest penger, fordi han ønsket seg det til en gaming PC. Denne ble "komponert" og bestilt i går ettermiddag med litt assistanse fra min datafetter. Av gaver fikk han pc-mus av en kompis og et brettspill fra en av gjestene som har greie på sånt. Ja, også kjøpte vi en nett-forsterker som han fikk mens vi holdt tale, slik at det er bedre dekning i underetasjen.


#10

Tjorven sa for siden:

Jeg fikk primus til min konfirmasjon. Den er fremdeles ubrukt.


#11

Tallulah sa for siden:

:knegg:


#12

My sa for siden:

Jeg kan ikke svare for egne barn, de er ikke konfirmerte enda. Men kan si at det eneste jeg har igjen etter min egen konfirmasjon er en veldig fin turkniv fra Helle, som jeg fikk av noen venner av foreldrene mine. Det er så lenge siden :knirk: at folk syntes det var en underlig ting å gi kniv til ei jente, men den har jeg brukt utrolig mye, og den brukes fortsatt jevnlig på tur.


#13

LilleT sa for siden:

Våre tre fikk reiser (sammen med giver) fra svigerforeldrene mine. Det er opplevelser som har gitt dem alle gode minner.

Moren min hadde laget minnealbum med bilder og mye tekst til dem alle tre. Det ligger mye tid og kjærlighet i de albumene. Datteren satt senest i forrige uke og bladde i sitt som hun fikk for to år siden.



#15

Tussa sa for siden:

Eg ga min guttekonfirmant sølje til herrebunad med lovnad om bunad når han er utvokst. Det var ikkje særlig populært og vi var enige om at om han framleis sa nei når han fyller 25 så skulle han få ei lita gave då men i sum milevis frå prisen av bunad. No, to år etter, gler han seg veldig til å få bunad og er skikkelig flau over å ha vore så negativ :knegg:


#16

Polyanna sa for siden:

Vi ga min nevø et telt (jeg er fadderen hans, så litt dyr gave), litt ut fra samme tankegang som dere med primusen. Den ble han IKKE glad for :hehehe: (noe vi aldri hørte noe om da, men vi ler mye av det nå, 10 år etterpå), og det var nesten så han ikke ville si til noen at han hadde fått noe så teit. Nå, ti år etter, er teltet nesten brukt opp, ikke på fjellturer, riktignok, men på utallige festivaler, og han gir entusiastisk uttrykk for hvor glad han er for det teltet. :hjerter:

Broren min kjøpte båt for pengene han fikk, den brukes fortsatt, 40 år etterpå. :hjerter:

Min eldste fikk penger nok til å kjøpe racersykkel, DET er han glad for, det!


#17

Polyanna sa for siden:

:hjerter:


#18

Bloppy sa for siden:

Ting jeg tenker kan være smart er koffert, en god kniv, klokke, BSU konto, medlemskap i OBOS etc. Ting som konfirmanten kanskje ikke umiddelbart synes er så stas, men som hos de fleste vil være lurt å ha senere.


#19

Maverick sa for siden:

Tror jeg heller hadde gått for hengekøye (som kan brukes både på tur og i parken lissom) enn primus?

Men jeg kan nada om konf, da. :blond:


#20

Polyanna sa for siden:

Ja, hengekøye er jo en strålende ide!!

Og nå kom jeg på at jeg må hjelpe brødrene til konfirmanten med å finne gave! :dåne:

#skriverpålisten


#21

apan sa for siden:

Vi har gitt to jenter pene, litt elegante, kniver. Jeg vet ikke om de har blitt glade for det, men vi har fått mye positiv respons på det fra andre.


#22

Sol sa for siden:

Jeg har også 04 barn, så jeg kan ikke svare på deres vegne, men broren min husker fortsatt hvem han fikk mansjettknapper av til konfirmasjonen og de brukes mye. Det samme sier han om en fin tollekniv han fikk. Nevøen min, som ble konfirmert i fjor, fikk masjettknapper av oss, og de er allerede i bruk.


#23

Fløyel sa for siden:

Mini fikk Douchebag, den brukes flittig. Han fikk også PS4, den brukes daglig.

Frøkna fikk bunad med tilbehør, brukes minst 1 gang i året.
Hun fikk også en diamantring som hun bruker hver dag.


#24

Candy Darling sa for siden:

Båt. :knegg: Not helping, jeg vet. Men du, så rørende glad han ble.


#25

My sa for siden:

Husker forresten godt gledeshylet til min niese da hun pakket opp sin Macbook Air fra foreldrene. Hun hadde egentlig tenkt til å kjøpe en for pengene hun fikk, og hadde ikke ventet å få noe annet fra foreldrene enn selskapet, så det kom fullstendig uventet. Hvor stor pris hun har satt på den i ettertid vet jeg ikke da, men antar ganske stor. Selv om det er noe som går ut på dato etter en stund.


#26

Tallulah sa for siden:

Ååååh! så bra! :rørt:

Hiawata får jo en reise av oss, som han vet om, men hengekøye er en veldig god plan. Han elsker å henge, og de vi har er veldig tunge, og ikke noe å ta med på tur noe som helst sted. Den ene er på verandaen, og den andre trenger et nytt sommerhus. :nemlig:


#27

Fløyel sa for siden:

Man kan ha hengekøye inne også. Google hengekøye inne, mange fine ideer.


#28

Tallulah sa for siden:

Ja, jeg vil egentlig ha en hengekøye på stua, men sliter litt med hvordan jeg skal henge den opp. Hiawata kan ha hengekøye under senga si, over sofaen. :knegg:


#29

Polyanna sa for siden:

Så hyggelig med historier om takknemlige barn!


#30

IzziCreo sa for siden:

Eldste fikk penger av sin morfar til å kjøpe dyr, god bue til instrumentet sitt, og det har hun glede av hver eneste dag :hjerter:


#31

Unicorn sa for siden:

Min fikk smykke med stjernetegnet sitt på. Ikke noe han hadde ønsket seg, men han ble veldig glad for det. Han fikk det av min bror, som fortsatt bruker sitt som han fikk til konfirmasjonen for snart 20 år siden.


#32

millact sa for siden:

Godt tips! Det tror jeg min hadde syntes var helt fantastisk.


#33

Java sa for siden:

Min eldste fikk en bruksting (kult merke) hun virkelig ønsket seg. Ikke typisk konfirmasjonsgave, men av den verdien giver hadde tenkt å gi. Hun ble hoppende glad og tingen er i bruk fremdeles, tre år etter. Den har ikke varig verdi, men gleden da hun pakket opp er varig.

Så tips fra meg kan være en ting som er virkelig ønsket, men ikke spesifikt til konfirmasjon.


#34

Pebbles sa for siden:

Eldstemann fikk bare penger, akkurat som han ønsket seg.

Men jeg selv fikk hjemmesydd bunad fra mine besteforeldre. Jeg ønsket meg absolutt ikke den bunaden, men jeg har vært så glad for den siden!


#35

-ea- sa for siden:

Vet ei som fikk verktøysett; skrumaskin med tilbehør. Første reaksjon var hæ? og så lå det i dvale inntil hybel- og studietid. Nå er det "brukt opp" og var visst en nyttig ting likevel.


#36

Strå sa for siden:

De to yngste fikk fotballtur til Liverpool av Broder'n, den turen mimrer de om ennå, hhv åtte og ti år etter. Ikke spesielt praktisk da. Selv fikk jeg kamera i 1978, det brukte jeg mye til det ble ødelagt i 1992. Tok selfie med det, noe unga har hatt glede av.


#37

millact sa for siden:

Av min far og kone fikk jeg et lekkert perlekjede. Det kjøpte han på en av sine mange business turer til Indonesia på 80-tallet. Det har jeg brukt mye, og det var en selvfølge å bruke det i bisettelsen hans. I min nåværende jobb har vi flere kunder i Indonesia. Jeg forbinder kjedet med min far.


#38

Carrera sa for siden:

Mine to sitter vel igjen med det de kjøpte selv for pengene de fikk, som de beste gavene. Eldste et speilreflekskamera, og yngste en solid stasjonær pc som fungerer optimalt til alt han trenger.

I tillegg så kommer bunaden til eldste. Den var ikke en gave i den forstand, men en ting vi valgte å gi henne. Jeg overtok min mors bunad for mange år siden, som hun selv hadde sydd. Jeg ønsket at denne skulle gå videre til min datter, så da hun konfirmerte seg så falt det seg helt naturlig at tiden var kommet. Den setter hun stor pris på. Og enda mer nå, siden mormor (min mor), gikk bort nå i påsken <3


#39

Einhyrningur sa for siden:

Vår fikk pulsklokke, veldig fornøyd enda.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.