Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Knuse disse jævla sosialistene

#1

Java sa for siden:

Javel, det er hit vi har kommet i Norge. Finansministeren kan si i en festtale at de jævla sosialistene skal knuses. Hvor ble det av anstendigheten i det politiske Norge?


#2

Tallulah sa for siden:

Den forsvant med «Morna Jens».


#3

Pappalille sa for siden:

Øh ... O.o Hva skal man si til sånt, da?



#5

Matilda sa for siden:

:blinke:


#6

Blondie sa for siden:

Det verste er jo at det ikke er overraskende. Hun er en underlig blanding av ganske seriøs (hvertfall målt mot resten av partiet) og rablende fæl i festtaler. Tipper rådgiverne hennes føler de får for lite betalt.

Vi kan ikke ha statsråder som snakker sånn om store velgergrupper. :sukk:

Og når det er sagt, jeg tar det som en føkkings kompliment at hun vil knuse meg. :glis:


#7

Canisa sa for siden:

Hun synes kanskje hun har fått lite oppmerksomhet i det siste ... :gal:


#8

Michelle sa for siden:

Siv Jensen har nettopp lagt lista for enda en skitten valgkamp. For et forbilde hun er!!!!!
Slik skal ikke vårt lands finansminister opptre:mad:


#9

Teflona sa for siden:

Hun snakker til grunnfjellet, de som har forlatt FrP til fordel for noe lengre mot brunt, som hater AP og som har sosialist som et skjellsord, bare å sjekke hvilket som helst kommentarfelt om hvem disse er. Sammen med utspillet fra Listhaug om kvoteflyktninger, gir det mening om hvem de skal hanke inn. Dessverre.


#10

Java sa for siden:

Det hele er visst blåst ut av proporsjoner og tatt ut av kontekst. Som vanlig. :gal: Alle må jo forstå at hun ikke mente det slik. Det var jo ikke mening at journalister skulle skrive om dette... Det var unnskyldningen sin, det.


#11

Fersken sa for siden:

Og nå har hun også beklaget at noen har reagert på hva hun har sagt. :gal:



#13

Heilo sa for siden:

Erna ville sikkert ikke ha valgt akkurat de ordene...


#14

millact sa for siden:

I år blir det håpløst å stemme. Jeg vet i alle fall hvilke partier som ikke får min stemme.


#15

Java sa for siden:

I år er det kommune og fylkestingsvalg. Jeg håper rikspolitikken ikke overskygger de valgene man må ta i egen kommune. Siv Jensens håpløse utsagn har egentlig ingenting med valget å gjøre, det bør ikke prege det heller. Giske-saken har ingenting å si for om Arbeiderpartiet er styringsdyktige i den enkelte kommune, og de lokale Høyrepolitikerne kan få drakraft av Erna i valget, men må selv ta de lokale avgjørelsene.

I år ønsker jeg meg en valgkamp med fokus på de lokale politikerne, men jeg vet det ikke blir slik.


#16

Maverick sa for siden:

Det fortviler meg at debattene blir preget av slike fordummende og tabloide utsagn. Amerikanske tilstander!


#17

Malama sa for siden:

Lokalvalg, og derfor følger jeg heler med på lokalpolitikken og ser hvem som støtter mine saker her lokalt, det er andre ting som er viktig ved lokalvalg, nemlg de sakene som kan påvirkes lokalt, mens ved stortingsvalg er ikke de tingene som bestemmes lokalt viktig da er det de nasjonale sakene som er klare.

Uansett vet jeg hva jeg ville stemt om det var det ene eller det andre valget, og jensen er langt unna der, selv om frp er langt mer spiselig her lokalt, og enkelte av dem både faglig sterke og fornuftige folk, faktisk. Men noen av dem er.. kikke min type, ja.

Jensen er forbausende faglig fornuftg til tider. Og helt ravende gal i "fest"taler til andre tider. Ikke helt god.


#18

Pøblis sa for siden:

:gal: :hylgrine:

Hva skjedde med å føle litt ansvar når man sitter i en av de aller høyeste posisjonene i landet? Hva skjedde med å stimulere til samhold på tvers? Ikke nok med at de har valgt SL til nestleder - som vel ikke akkurat utmerker seg med sin evne til å forsone og samle til innsats, men ikke før har Sov Jensen stått frem i et portrettintervju hvor hun forteller at hun angrer på "MORNAJENS"-fadesen, så kjører hun på med en ny.

Greit at hun er partileder for FrP - men hun er alltid finansminister for hele landet også - hver eneste gang hun sier noe offentlig.

Det begynner jo å nærmer seg USA-tilstander, hvor den rablende gale presidenten ranter som om mesteparten av innbyggerne i landet han er president for, er farlige fiender. OG det hver eneste dag, nesten. (kanskje på tide å avfølge ham på twitter? :knegg: )


#19

Karamell sa for siden:

Detter er trist retorikk. Ord betyr noe.


#20

Malama sa for siden:

Det ansvaret, den rollen som alltid hele landets finansminister, det har nok Siv aldri følt på. Det håper jeg i alle fall, for hun ha gjort en del som ikke harmonerer med den, så dersom dette er sånn hun oppfører seg når hun føler på det.... Man er ikke bare en provatperson elelr bare en frp leder når man faktisk er finansmniser. Eller annen minister for den del...


#21

gajamor sa for siden:

Og det at gjedda ble kampvotert inn i sentralstyret etter å ha holdt en tale om hvor farlig innvandring er og at han er «klimaskeptiker», det drukner i det hele.


#22

Maverick sa for siden:

Jeg er også fullstendig månebedotten over Sylvis forslag om å - i Oslo - gjøre slik at man får dobbelt straff for forskjellige kriminelle handlinger hvis man bor på et typisk gjengutsatt postnummer.

Altså, what the actual fuck? Hva skjedde med likhet for loven?


#23

Pøblis sa for siden:

Jeg vet. :gal: :hylgrine:


#24

Java sa for siden:

Les denne.

Vi må slutte å la Sylvi styre mediene og hva vi diskuterer. Forslagene hennes er hårreisende, og brukes i en strategi for å nå egne velgere som er skuffet over FrP i regjering. "Bare fortsett å stemme FrP, se på våre fantastiske forslag."

Skulle ikke forundre meg om Sivs "jævla sosialister" er fra samme strategidokument. Nå er de midt i stortingsperioden og har råd til å være uspiselige for mange, samtidig som de tilfredsstiller egne velgere.


#25

Maverick sa for siden:

Klart det brukes strategisk, men det går faktisk ikke an å ikke reagere på sånt heller. Gutta på Holmlia fortjener å oppleve at det ikke stilltiende aksepteres at man kan si hva man vil om dem.


#26

Toffskij sa for siden:

Jeg er rasende over det straffeforslaget!


#27

Tallulah sa for siden:

Det straffeforslaget er toppen av idioti. For det første ser man jo at straffer ikke akkurat virker skremmende, og det vil bare øke avstanden til samfunnet enda mer for dem som føler seg utstøtt. I tillegg stemte Frp i mot et forslag som kunne gi gjengmedlemmer strengere straff, så dette er jo bare retorisk frieri til de brune kreftene i samfunnet.


#28

Malama sa for siden:

Det er bak mål, rett og slett. Og skremmende


#29

Einhyrningur sa for siden:

Jeg vil faktisk ikke leve i et slikt samfunn som dette. Jeg nekter.


#30

Pøblis sa for siden:

Jeg er enig med Einhyringur. :hylgrine:

HVa med å prøve å gjøre frontene litt mindre steile?
Kumbayah.


#31

Esme sa for siden:

Jeg har lav kunnskap om jus, men kan man i det hele tatt vedta lover som skiller på postnummer/kjønn/alder/etnisitet i straffeutmåling?

Altså, er det i det hele tatt mulig?


#32

Input sa for siden:

Sylvi foreslo også at kvinner med asylsøkerstatus kun skal ha rett på 3 måneder permisjon. Jeg jobber med disse kvinnene, og synes forslaget er så horribelt at jeg ikke har ord for det. Og hvor skal disse 3 måneder gamle babyene være mens mødrene er på norskkurs?


#33

Divine sa for siden:

«De har vel en far», sa hun lett himlende på tv.


#34

Candy Darling sa for siden:

Nei, det kan jeg ikke tenke meg, det er et absurd forslag.

Riktignok skiller man på støtteordninger etter postnummer, og størrelse på forelegg etter inntekt, men strafferett er da noe helt annet?


#35

Candy Darling sa for siden:

Jeg tror de gjør alt de kan for å vinne tilbake de verste bomhaterne. Jeg prøver virkelig å behandle FrP som et hvilket som helst annet parti jeg er sterkt uenig med, men de gjør det ikke enkelt. :gal:


#36

Tallulah sa for siden:

Og er det kriminalitet begått innen et postnummer, eller begått av noen fra et postnummer. Altså, for å båssette skikkelig; vil Preben fra Røa få strengere straff om han reiser til Mortensrud for å selge hasj enn Mohammed fra Søndre Nordstrand som reiser til Ullern og gjør det samme? Eller kan Preben slippe lettere unna, bare fordi han er bor på andre siden av byen?

Det hele er jo koko, samme hvordan man vrir og vender på det.


#37

Polyanna sa for siden:

Jeg tenker vi kan si at de vil at Mohammed skal ha strengere straff enn Preben uansett hvor de bor eller hvor de selger ting. :nemlig:


#38

Maverick sa for siden:

Jeg tipper Preben slipper greit unna i Sylvis forslag. :nemlig:


#39

nokon sa for siden:

Det var min første tanke og.


#40

nokon sa for siden:

Eg synes det er problematisk at ein statsråd kan gå av for å stoppe mistillitsforslag for så å bli innsatt som statsråd igjen, og. Eg skjønner jo at mistilliten blei avverga og dermed ikkje er formalisert. Men likevel strider dette mot korleis eg har forstått parlamentarismen.


#41

Input sa for siden:

Ja, hun er sikkert villig til å gi asylsøkermenn ekstra lang fedrekvote. Og hvordan skal det hjelpe på integrering?

Som sagt, jeg jobber med disse kvinnene. De er allerede i mange tilfeller veldig fortvilet når de blir gravide. Det er ikke slik at en straff av denne typen vil føre til færre svangerskap.


#42

polarjenta sa for siden:

Erna ber oss om å høre på talen.:rolleyes:


#43

polarjenta sa for siden:

En av lokalpolitikerne fra frp her på plassen hevder at Siv ikke uttalte ordet jævla, det er det media og andre som har skapt. Tja, jeg så nå utklipp fra talen, og hun hylte jo ikke akkurat ordet jævla, men det er jo ingen tvil om at hun sa det.


#44

Tallulah sa for siden:

Fnis, jeg så noen mente at det ikke var så ikke fordi hun sa «jævla» med sammen ute tenner. Hvordan i huleste er det bedre, egentlig? :latter:

Jaja, FrP viser sitt sanne jeg, og Høyre dilter med. Jeg syns ikke det er vanskelig å stemme nå, verken lokalt eller nasjonalt.


#45

Pappalille sa for siden:

Det blir lettere og lettere å følge hjertet når jeg stemmer. Denne gjengen skremmer meg, Lista er skikkelig skummel, og Fallimyra er sånn Disney glatt og ekkel. :grøsser:


#46

Anda sa for siden:

EMK art 14 forbyr diskriminering.
lovdata.no/dokument/NL/lov/1999-05-21-30/KAPITTEL_2

Dette vet de jo. Så da får de litt oppmerksomhet før landsmøtet sitt, da.


#47

rine sa for siden:

Jeg blir litt flau over alle sosialistene (og jeg har stemt AP tidligere, og ser ikke bort fra at jeg kommer til å gjøre det igjen, om partiet kommer på rett kjøl noen gang) som griper anledningen med begge hender og har "sosialistjævel" -filter som profilbilde på FB. :flau:

Ja, ord betyr noe, men nettopp derfor er det viktig å spare på kruttet til de virkelig hårreisende utsagnene kommer. Og de kommer det til å komme, Listhaug er tross alt tilbake i manesjen. :snill:
Såpass må man tåle i den settingen et landsmøte tross alt er. Å bruke begreper som "knuse" om politiske motstandere er tross alt ikke særlig kontroversielt eller nytt. Jeg er så luta lei av at absolutt alt skal beklages og at den politiske debatten altfor ofte handler om den politiske debatten.
Odd Magnus Rydje skriver bl. a dette i Dagbladet: "Siv Jensen beklager at hun sa at Frp skal «knuse disse jævla sosialistene.» Det burde hun sluppet", og jeg er enig med han.
Hele kommentaren her: www.dagbladet.no/kultur/disse-jaevla-debattene/71043356


#48

Java sa for siden:

For meg er det ordet jævla som gjør utsagnet helt uspiselig og noe hun selvsagt skulle beklage.

Du kan si at du skal knuse motstanderen, du kan si du skal flå de rike, du kan si du går til kamp mot sosialistene. Alt det der er greit, selv om jeg personlig synes en statsråd burde være mindre vulgær i en tale. Jeg liker det bedre sånn.

Men du sier ikke jævla sosialister. Jeg ville reagert like sterkt om Støre sa han skulle knuse de jævla FrPerne.


#49

rine sa for siden:

Men dama er jo blodharry, da blir det sånn. :nemlig:

Jeg står fremdeles på at man (vi) må velge våre kamper (og en beklagelse fra Frp er alltid en kamp) med omhu.


#50

Maverick sa for siden:

Hva tilfeldige FrP-politikere sier bryr meg midt på ryggen, men jeg forventer og synes man bør kunne kreve en mer verdig oppførsel fra statsråder. Uavhengig av partitilhørighet.


#51

polarjenta sa for siden:

Dette.:jupp:


#52

Java sa for siden:

For meg blir ordet jævla i denne sammenhengen mer enn blodharry. Det er ekstremt lite respektfullt.

Jeg kan derimot være enig i at kamper på velges, og dessverre er det slik at FrP styrer dagsorden med sine utspill. De tilfredsstiller sine egne og skaper et "oss mot dem"-fellesskap.



#54

My sa for siden:

Jeg er litt på lag med rine her. Synes selvsagt uttalelsen er helt på trynet, men den er det den er, helt utilslørt, blodharry, og sånt som Per Sandberg, Martin Schanke og andre i samme kategori også lett kunne ha sagt, uten at jeg hadde tatt det særlig høytidelig. Og det viser ganske tydelig hvem hun er, og er sånn sett ganske nyttig, så jeg nøyer meg med å bare riste oppgitt på hodet. Jeg synes retorikken til Sylvi Listhaug er mye, mye verre. Den er sleip og utspekulert, pen og glatt utenpå, og grotesk inni. Som sagt i en annen kommentar i en avis jeg leste, politikken deres bekymrer meg mye mer. Og jeg er redd for at det å blåse opp slike ting som dette tar fokuset vekk fra nettopp det som er det mest skremmende med FrP. Ikke språket de bruker, men innholdet i det de sier. Og da mener jeg ikke det bokstavelige innholdet i det å "knuse" sosialister, som alle skjønner er sagt i overført betydning.

Gahr Støre eller Solberg ville selvsagt aldri brukt en sånt språk. Men de er heller ikke prisgitt den samme velgermassen, den som setter størst pris på "folkelig" språk og "spade for en spade". Det er viktig for Jensen å vise at hun ikke har forlatt grasrota, og når hun ikke greier å vise det med politikken (for der har hun jo måttet realitetsorientere seg som finansminister) så er det bare språket hun har igjen, der hun kan vise at hun snakker til, og som, Folk Flest. Og det er jo slik Folk Flest (som i de fra Livets harde skole) snakker, og synes det er stas når maktpersoner også snakker sånn, i stedet for pent og diplomatisk politikerspråk med masse fjonge fremmedord.

Hun glemte bare et øyeblikk at hun også er finansminister, der hun var blant sine egne …


#55

Java sa for siden:

Det tror jeg ikke et sekund på. Jeg tror hun visste veldig godt hva hun sa, og veldig godt hva som kom til å bli reaksjonen. Jeg tror vi hopper og danser akkurat slik spinndoktorene har regissert.


#56

Candy Darling sa for siden:

Jeg synes det er veldig lite classy, men jeg blir ikke mer provosert av jævla sosialist enn kapitalistsvin eller velferdsprofitør.


#57

rine sa for siden:

Ja, men så slutt med det, da. Det funker jo mye bedre. :jupp:


#58

My sa for siden:

Nettopp.

#59

Java sa for siden:

Ja, selvsagt kan jeg slutte, men det utgjør neppe store forskjellen. :knegg: Jeg tror ikke at å "tie i hjel" er mulig, men det er en kode som må knekkes. For akkurat nå er det helt klart hvem som leder spillet.


#60

Pøblis sa for siden:

Jeg tror ikke på å tie ii hjel. Jeg tener at vi å SI FRA. Vi må si fra når folk i tilltsposisjoner egger til strid og til økt konflikt og steilere fronter.

"Vi skal knuse de jævla sosialistene" hører ikke noe sted hjemme i en offentlig anledning med pressen til stede - fra landets finansminister. Vi da vel for søren ikke tåle så himla godt at folks opptreden i politikken blir mer og mer ufin og blodharry? Hvor ille må det være før man skal reagere liksom?

HVorfor kan ikke voksne folk bare oppføre seg litt mer respektfullt? (Og hvordan holder Erna ut?)


#61

My sa for siden:

Det bør absolutt sies i fra at oppførsel og språk forventes å være anstendig (burde vel vært sagt fra ved oppstart i jobben), men det bør komme innenfra, fra sjefen i regjeringa, og kan godt kommenteres og kritiseres av journalister også. Men jeg synes det blåses litt ut av proporsjoner, og stiller større og mer urovekkende uttalelser i skyggen, fordi ordet "jævla" ikke blir brukt når slike som Listhaug sier veldig, veldig slemme ting med et søtt smil og en avvæpnende latter. For det bør ikke ties i hjel, og det bør heller ikke overdøves av sjokket over at finansministeren sa "jævla".


#62

Java sa for siden:

Velferdsprofitører synes jeg er noe helt annet, men jeg er enig med deg at kapitalistsvin er i samme gate som jævla sosialist. Jeg kan bare ikke huske at en statsråd, eller fremtredende politiker, har brukt det uttrykket. At jeg ikke husker betyr ikke at det ikke har skjedd, men jeg fant ikke når jeg googlet heller.


#63

Candy Darling sa for siden:

Jeg synes velferdsprofitør er det klart mest provoserende av de uttrykkene, med god margin. Profitør betegner en som skaffer seg uberettiget profitt og har sterke konnotasjoner med krigsprofitører og landssvikere, og brukes bevisst politisk. Man kan være enig eller uenig i hvor mye privat helse man skal bruke, men det er temmelig langt over grensen å kalle ærlige bedrifter for kjeltringer.


#64

Milfrid sa for siden:

Enig. Veldig.


#65

Pøblis sa for siden:

Men nå er det finansministerens knusing av de jævla sosialistene vi diskuterer. Vi kan jo lage en spinn-off med hva som er verst av velferdsprofitør og jævla sosialist. Eller kanskje det mest var den knusingen kombinert med jævla folk reagerte på?

Jeg er for en redelig debatt. Fra begge sider


#66

Candy Darling sa for siden:

Eller så kan vi diskutere det vi vil, hvor vi vil, siden det er et diskusjonsforum for voksne mennesker? :humre:


#67

Pøblis sa for siden:

Neineinei - vi kan ikke la våre indre jævla rabulister ta helt overhånd, heller! :protest:


#68

Blondie sa for siden:

Nå har vel de aller fleste harselert med uttalelsen, har ikke oppfattet at noen er oppriktig krenket. Jeg synes spinoffene er morsomme og lo høyt av Lysbakken som vervet medlemmer i går.


#69

ingling sa for siden:

Altså, det er jo fint at hun bidrar med flere medlemmer til partier på venstresiden, da. SV har fått 250 nye medlemmer siden den uttalelsen. :knegg:

Jeg mener faktisk at det er ganske krenkende, måten hun sier det på, bruken av jævla (og jeg kan fint banne altså) og snakk om knusing. Det er ikke så lenge siden noen faktisk prøvde å knuse sosialister, her i landet. Og jada, jeg vet at hun ikke mener at en fysisk skal gå til angrep eller på noen måte anerkjenner de handlingene, men hun er minister i en høy posisjon i et land der ungdommer ble drept for det de står for. Da må du faktisk tenke deg om når du taler i en setting du vet vil bli omtalt i pressen. Hun sto ikke på en privatfest og rølpet, hun er ikke privatperson i den settingen. Partileder, ja. Men også i en viktig posisjon i norsk regjering.


#70

Einhyrningur sa for siden:

Jeg blir overhode ikke krenket av språkbruken hennes, jeg blir mer fortvilet over at det er slik samfunnet er blitt. Steile fronter og tåpelig ordbruk hvor det er om å gjøre å selge billige poeng framfor politikk.

Jeg tror ikke man kan vente noe annet av SJ, men jeg er likevel for å si ifra. Hun er jo ingen en hund man premierer for god oppførsel, hun er en politiker, folkevalgt. Man forventer jo at hun evner å være nettopp dette.


#71

Tallulah sa for siden:

Altså, isolert sett blir jeg verken krenket eller støtt av uttalelsen hennes, selv om jeg syns den er blodharry, akkurat som ment, tenker jeg. Det jeg syns er problematisk er at hatet mot f.eks. AP i de mørke hjørnene av internett er stor. Mye større enn motstanden Frp opplever. En uttalelse som dette er ment for å egle opp nettopp disse. Den kom ikke fordi hun glemte at hun var hele landets minister, fordi hun glemte at det var presse til stede eller fordi hun mener at hun på Frp-landsmøte ikke har på seg justisministerhatten. Uttalelsen kom for å tilfredstille dem som syns frp har vært for lite frp i regjering. Dem som syns at snowfleiksa fortjener litt bank, så de skjønner hvem som er sjefen. Dem som trenger at noen med ekte makt rettferdiggjør hatet deres. Dette er jo Frp-metoden! Gi til liberalistene med den ene hånda, brungrumset med den andre. Kom med lit sånn halvkvedede unnskyldninger som brungrumset skjønner ikke er ekte, men som venstresida blir tvinget til å godta.


#72

Pappalille sa for siden:

Det tristeste med det utsagnet er hvor kalkulert det er, og at hun, og de, får akkurat den responsen de fant frem ingredienser for. Mitt profilbilde er ikke endret og kommer til å forbli uendret på grunn av dette i alle fall.

Nå skal Jensen og Kallmyr ramle litt med grytelokkene for å få med og ut alle trolla frem til valget, Lista skal snike seg litt rundt og, som tidligere påpekt, smile litt sånn vakkert mens hun står for den virkelig infame politikken.

Erna står på sidelinjen og ville vel ikke sagt det akkurat sånn ...


#73

rine sa for siden:

..,



#75

Polyanna sa for siden:

Knusing har jo vært brukt om politiske motstandere bestandig, uten at jeg syns det er så veldig sympatisk av den grunn. Mest brukt fra venstresiden, da, men Hareide fikk også høre "knus KrF-svina" fra Per Sandberg-leiren i høst.

Men det er annerledes når det kommer fra en statsråd og partileder, enn om fotfolk roper det i en demo.


#76

rine sa for siden:

Se melding under


#77

rine sa for siden:

Jeg quotet egentlig bare Ingling som følte seg krenket av begrepet "knusing".
Og prøvde å lime inn den røde knytteneven, som kanskje også kan oppleves som krenkende og truende, hvis man velger å ta de rette brillene på.


#78

ingling sa for siden:

Jeg føler meg ikke personlig krenket, men det var jo for pokker sosialistiske ungdommer som ble slaktet på Utøya. Da får uttrykket "knuse disse jævla sosialistene" en annen betydning enn hvis det ikke hadde skjedd, mener jeg.

Tallulah forklarte godt noe av det jeg også mener:


#79

rine sa for siden:

A-ha, så det er Utøya, som er grunnen til at det reageres. Joda, hvis man setter all kampretorikk i den båsen, skjønner jeg selvsagt at det kan oppfattes som en slags trussel.


#80

ingling sa for siden:

Ikke "all kamp-retorikk". Knuse sosialister-kampretorikk. Fra en minister i en høy posisjon i et land der mange mennesker ble drept for ideologien sin for åtte år siden. Selvsagt er det ikke en direkte trussel, men hun vet jo at hun har en del grums som lytter til henne. Jeg mener jo ikke at Siv fysisk vil knuse noen som helst eller oppfordre til det, men jeg synes likevel ikke det er greit. Og det finnes jo mange eksempler på helt reelle trusler mot folk i AP og på venstresiden, både før og etter Utøya.


#81

Polyanna sa for siden:

AP er de eneste som faktisk har blitt utsatt for direkte vold på denne måten, og det er alltid relevant.

Samtidig skal vi huske at for FrP-folk, (og KrF-ere) så oppleves det jo ikke sånn - de er de partiene som opplever flest trusler. Og når man står på mottakersiden av trusler, så er det de man ser. Ikke de andre. Trur eg.


#82

ingling sa for siden:

Får de flere trusler enn folk andre partier, altså? Jeg er selvsagt motstand mot trusler på generell basis. :nemlig:



#84

Polyanna sa for siden:

Det er egenrapportering langs hele fjøla, da, så sånn sett likt for alle.

Det er få politikere som trenger strengere sikkerhetsoppbud enn Listhaug. Og det er helt reelle trusler.

FrP-ere opplever også enormt mye tyn og hat i kommentarfelt og på stand, og det er ikke vanskelig å forstå at de KAN føle at det blir bare venstresiden som har "lov" til å klage over det.


#85

nokon sa for siden:

Eg synes det er like innafor å seie «Knuse den jævla sosialismen», som kapitalismen eller patriarkatet: Det er å mane til kamp mot ideologien. Eg synes det er veldig langt unna greit å seie «Knuse de jævla sosialistene!» fordi det underforstått handler om å knuse personar.

Og særlig i lys av 22. juli og i lys av den respekten Siv Jensen har fått for kravet om å «ikke slå politisk mynt på tragedien». Uttalelsen er ikkje ute av kontekst. Ho er partiledaren som fekk frikort, for at ikkje terroristen skulle knyttast til hennar parti. Eg synes ikkje ho svarer på ein god måte med slike utsagn.


#86

Tallulah sa for siden:

Ja, jeg syns det er greiere å si -ismen, en -istene. Personifisering er ikke ok.


#87

Polyanna sa for siden:

Ja, enig, det er forskjell på person og ideologi.

Jeg husker vi snakket om det da det var snakk om "knus homolobbyen", som var en av parolene til nazistene som marsjerte et eller annet sted. Den er i grenseland mellom de to, det er en bevegelse de snakker om, ikke enkeltpersoner. Men utsagnet der får styrket effekt av at det uttales av folk med åpenbart og bevist vilje og evne til å bedrive vold. Så kontekst teller.


#88

Tallulah sa for siden:

Ja, kontekt er veldig viktig. Og det at man snakker om en marginalisert gruppe som har opplevd ekstrem mengde hets, vold og hat. "homolobbyen", altså. Herregud, for et teit utrykk. Og for en ekstremt teit parole.


#89

Polyanna sa for siden:

Ja, teit, men også smart, i den forstand at den i teorien er innafor og ikke-truende, men i konteksten virkelig kan oppleves veldig truende likevel.

Altså, om Ropstad sa "nå skal vi kuse homolobbyen" så hadde det vært teit (og totalt absurd), men ikke skummelt. Når uniformerte snauskaller bevæpnet med spissede flaggstenger (beregnet til å brukes som slag- og stikkvåpen) brøler det, så kan det definitivt oppleves som truende.

Med Jensen så tenker jeg at det ikke er at det virker så truende som er problemet - det var jo åpenbart ment som spøk og ikke som en oppfordring til å knuse folk, men at det setter et så dårlig eksempel. Og er så harry. Som "MORNA JENS!!!"


#90

Tallulah sa for siden:

Nja, jeg er ikke med på at det var ment som en spøk altså. Det var et retorisk grep for å gi noe til de i FrP som ikke er liberalister, for å si det slik. Fordekt som en spøk slik at man kunne slippe unna med det.


#91

Polyanna sa for siden:

Det kan jo være begge deler.

"Den som kun tar spøk for spøk,
og alvor kun alvorlig

  • han og hun har faktisk fattet
    begge deler dårlig"

  • Piet Hein


#92

Pøblis sa for siden:

Man må gjerne bruke kampretorikk.

Det jeg mener er rivende galt med denne saken er at landets finansminister står og sier dette på talerstolen - på et arrangement som er dekket av hele journalist-Norge. Derfor synes jeg det i denne debatten, er irrelevant hvilken kampretorikk som brukes ellers i poltikken. Jeg hadde blitt like opprørt hvis vi hadde hatt en sosialdemokratisk regjering og et fremtredende medlem i den regjeringen hadde sagt "Knus de jævla kapitalistene!" fra talerstolen i et svært godt pressedekket arrangement.

Det er derfor jeg reagerer på whataboutismen i denne tråden. Dette var galt av Siv Jensen - helt uavhengig av hva andre har gjort galt før.

Og klart "knus sosialistene!" har en litt annen og adskillig mørkere klang for veldig mange etter Utøya.


#93

Polyanna sa for siden:

Jeg prøver for harde livet å se for meg Jonas si "knus de jævla kapitalistene" fra talerstolen. :finner ikke engang en passende emoji:


#94

Pappalille sa for siden:

:rofl:


#95

nokon sa for siden:

:tullerdunisse:


#96

gajamor sa for siden:

Jeg syns det er langt skumlere enn som så, fordi det er et visst overlapp mellom FrP og voldelige høyreradikale. Jeg innbiller meg at den minste antydning til et hint om at vold er akseptabelt kan trigge noe mer. Og så kan det godt hende at det bare er mine fordommer, men jeg syns det er fullstendig unødvendig for en finansminister å drive med denslags utspill.


#97

Heilo sa for siden:

Det er jo mange eksempler på at hard ordbruk fra politiske ledere inspirerer til vold og hatkriminalitet i samfunnet. Det ble rapportert om mange sånne tilfeller fra USA etter at Trump ble valgt f.eks. Ord betyr noe. Jeg er lite imponert over Jensen her, og tenker samtidig at mange politikere sikkert kan gå litt i seg selv. Kanskje ikke Jonas? :humre:


#98

Polyanna sa for siden:

Jonas er LANGT innafor når det gjelder dannet sprogbruk. :nemlig:

(Jeg liker Jonas. Jeg syns Jonas skulle vært Venstreleder, han er virkelig ingen Arbeiderpartimann, og ikke vet de å sette skikkelig pris på ham heller. :niks: )


#99

safran sa for siden:

:rofl:


#100

sindrome sa for siden:

...og deretter sier at hun snakket på et i utgangspunktet lukket arrangement.....:dåne: Hvordan er det lukket når det er media der?

Ikke skjønner jeg at det er et naturlig tema i en bursdagstale der hun er rørt, men jeg var ikke tilstede.

Fikk også med meg Erlend Wiborg som la ut statusoppdatering på facebook fra middagen. Han hadde hatt Siv Jensen til bords, sånn jeg tolket det og la ut bilde av dem to sammen med teksten: "Vanligvis passer min kone på meg under middager, når jeg er borte fra henne er det en annen sjef som passer på meg."
At ikke han tenker over at den ordlyden er særs dårlig etter #metoo, ikke minst for FrP synes jeg er ganske utrolig. (Beklager digresjon.)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.