Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ny jobb - pc eller mac?

#1

Ru sa for siden:

Så mange avgjørelser som må tas!
Jeg skal ha ny pc/mac og telefon.
I dag har jeg pc, og iPhone. Og Samsung-klokke. Jeg har en mac hjemme, i forbindelse med verv.

:gruble:
Jeg vil nok bruke maskinen til kontorarbeid, type epost/office-greier. Jeg skal ikke designe noe greier eller programmere en millimeter.

Hva vil jeg ha?


#2

Skilpadda sa for siden:

Det er jo et spørsmål om personlig preferanse. Jeg synes det er veldig greit å ha en mac på jobb; jeg trives med mac, har det hjemme, har iphone etc. Praktisk at maskinen og telefonen snakker godt sammen, og min erfaring er at Apple-produkter snakker godt sammen generelt.


#3

Input sa for siden:

Jeg ville valgt det som gjorde at jeg fikk samme hjemme og på jobb. Men jeg er en enkel sjel.


#4

Niobe sa for siden:

Jeg tror fint du kan velge det du er mest komfortabel med selv. Jeg hadde aldri valgt noe annet enn Mac, men det er jo fordi det er det jeg er vant til og kan. Jeg river meg i varierende grad i håret hver gang jeg må gjøre noe på en pc, men det går jo andre veien også for pc-brukere.


#5

Tallulah sa for siden:

Det komer jo litt an på hvilke programmer du skal bruke. Det er ikke alle som blir oppdatert i like raskt tempo til begge maskiner.


#6

Ru sa for siden:

Jeg skal ikke bruke noe spesielt av systemer, som jeg vet om. Jeg aner jo knapt hva jeg skal gjøre, så det blir litt gjetteleken. Men i og med at jeg skal ut i konsulentverden regner jeg med å måtte bære på opptil flere enheter. :nemlig:

Jeg håndterer både mac og pc om hverandre i dag, og det går jo helt greit - men jeg lurer på om jeg skal ditche pcen. Det er jo også verdt litt å tenke på vekt og skjermstørrelse, tenker jeg. :gruble:


#7

Adrienne sa for siden:

Hvis du skal bruke Office-programvare på maskinen så vær obs på at de ikke fungerer like bra på Mac som på PC. Eller, sagt med litt mer nøytrale briller: de har ikke samme funksjonalitet som på PC. Og å jobbe i flere vinduer er bittelitt vanskeligere på Mac enn på PC, synes jeg. Som f.eks. å ha to Word-filer oppe på en gang og bytte mellom er ikke like rett frem på Mac som på pc. Men hvis du er komf med de "ulempene" så velger du den maskinen som er enklest for deg.


#8

him sa for siden:

Jeg bruker pc og mac om hverandre, same - same, spør du meg. NB! Jeg er ekstremt lite opptatt av PC-en


#9

Røverdatter sa for siden:

Jeg ville nok valgt PC av bekvemmelighetshensyn.

Litt nysgjerrig på hva du skal jobbe med og hvor. :sparke: Jeg har i grunnen alltid tenkt at din jobb, den du har hatt, har vært en jobb jeg egentlig ønsket meg.


#10

millact sa for siden:

Hva har de andre der du skal jobbe?


#11

pippo sa for siden:

Finn ut hva IT-ansvarlig foretrekker. Jeg valgte Mac og IT-ansvarlig er PC-tilhenger. Ikke lurt.


#12

Ru sa for siden:

I og med at jeg får valget, tipper jeg det er et fett. Det er mange som jobber me design og den slags, så det er nok en del Mac i omløp.


#13

Ru sa for siden:

Du får søke. :skratte:
Sender deg en pm.


#14

pippo sa for siden:

Jeg fikk også samme valg. Og trodde det var ett fett. Det viste det seg å ikke være. Jeg er fornøyd med Mac jeg altså. Men, relativt ofte er det noe helt spesielt med oss som har Mac (ikke på den positive måten), og helpdesk hos systemleverandør kan lite om Mac.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.