Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Den perfekte nettside for skolekorps

#1

Harriet Vane sa for siden:

Den perfekte nettsiden for et skolekorps, hvordan ser den ut?

Den har to-tre hovedmålgrupper:

  1. Foreldre som lurer på om barna kan/skal få bli medlem. De lurer kanskje på alt; hva er et korps, hvordan foregår egentlig denne spillingen, hva koster det, hva er en euphonium osv. Mange er skeptiske, men en del er ikke det og målgruppen er derfor fra "Bli med, det er gøy" til "neida, de trenger ikke øver 2 timer om dagen som 7-åringer og ingen forventer at det skal være feilfritt".

  2. foreldre som allerede har barn i korpset og som trenger oversikt over vaktinstruks, hva de skal gjøre når munnstykket sitter fast osv. Hva slags sløyfe hører til uniformen osv. Greptabell? Oversikt over hva som skal være i marsjheftet?

  3. Lokalsamfunn/sponsorer/loppiskunder

Noen tips? Noen som har sett noen skikkelig lekre sider?


#2

him sa for siden:

Tenker at for 2) passer det best med intern kommunikasjon feks en facebook gruppe (trenger ikke å være facebook, bare et eksempel). Skill de to tingene: rekruttering og informasjon


#3

Harriet Vane sa for siden:

Vi bruker allerede spond til intern arrangementsinformasjon. Facebook er djevelens verk til alt som ligner organisering.
Nei, her snakker vi om type oppslagsverk - og det kan hverken ligge på facebook eller spond.


#4

Kaprifol sa for siden:

Vi bruker Spond til selve arrangementene. Så har vi en lukket facebook-gruppe der vi har info i tillegg rundt arrangementene. Men jeg ser at det blir litt dobbelt opp sammen med Spond. Facebook er nyttig for å få lagt ut vaktlister, dugnadsinstruks, "Uniform og hvor skal stjernene sys på" og lignende filer.

Korpset vårt har en elendig hjemmeside. Vi rekrutterer gjennom Kulturskolens Blås i skolen, og lager arrangementer på FB som vi sprer når det er opptak.


#5

Serena sa for siden:

Hvis det skal være et oppslagsverk vil jeg anbefale Google Drive. Det er lett å lage, lett for flere å bidra til, lett å finne frem i, lett å oppdatere dokumenter og informasjon.


#6

Malama sa for siden:

Følger denne, jeg er leder for styret i et korps med nesten brukekt rygg nå gjenvalgt for andre år og ser at vi trenger både å få til rekruttering og drift bedre enn det har vært.

Vi har ingen nettside., og det er utelukkende FB som brukes som informajonskanal, på godt og vondt. Den er lukket og er for medlemmer/deres foreldre og fungerer således slett ikke i forhold til rekrutering.

En nettsiden krever både oppsett og vedlikehold, og ettersom styret vårt nå på qndre året ser ut til å i praksis består av meg, som ikke kan korps i et hele tatt, nestleder som er over hodet belastet med jobb, studier, leder av voksenkorps etc, en kasserer uten barn i korpset og, vel, ehh, fikk vi faktisk en til inn i styret i år, nei, det er er vel han som var med i gjor som 50% av tiden bortreist på jobb, men til gjengjeld er helt tilstede når han ikke er det da, og har et brn som muligens desverre gir seg til sommeren, så ser jeg ikke helt at vi har kapasiteten til å drifte noen nettside pr nå.

Men NOE burde søren meg gjøres om dette korpset skal overleve. Både med organisering, rekruttering, ikke-slutting og økonomi!


#7

celebelen sa for siden:

Vi har nettside med blant annet kalender hvor alt av øvelser, konserter m.m. ligger inne, samt uniformsreglement, info om hva slags dugnader vi har (beregnet på potensielle korpsforeldre) og bilde av instrumentene. Sender deg lenken, Harriet.

I tillegg bruker vi Facebook til beskjeder om ting som skjer, viktig info som dugnadslister sendes på epost.


#8

Tallulah sa for siden:

Jeg foreslår å sette opp en enkel nettside med tre faner.

  1. Faktaside med alle opplysninger for dem som ønsker spille i korps.
  2. faktaside for dem som allerede spiller i korpset (vaktlister og slik internkomm. ville jeg tatt via spond)
  3. om oss med kontaktinfo, samt oversikt over årets loppiser, kort info om hva evt. sponsorer kan få i retur etc.

Også har dere nyhetsstrøm på forsiden der dere kan snakke til alle. Minne om loppis, konserter, når det er aspirant-tid, lenke til faktasiden for dem som lurer på om de kan bli med etc. Litt som på Facebook, men for dem som skulle ramle innom siden i stedet.


#9

Harriet Vane sa for siden:

Jeg mener man bør droppe facebook. Spond er sjukt mye bedre. Facebook er uforpliktende. En tommel opp, liksom? Betyr det at folk kommer eller at de liker at noen kommer?

Spond er lett å dele i grupper, gi riktig info til riktig gruppe, legge riktige grupper til riktig arrangement osv. Det er lett å finne igjen. På facebook forsvinner jo bare ting.


#10

Malama sa for siden:

JEg misliker, misliker, misliker spond som sender meg purremail om jeg ikke har svart på om 8 åringe kommer på trening 5 dager før treningen finner sted.

Men jeg ser absolutt poenget når jeg nå sliter intenst med å få svar på hvem i korpset som skal være med på en samling 30.5 og jeg har bare meldt på et antatt antall og mangler avklaring fra minst 1. Skal sette det på tenkelista mi.

På facebook forsvinner lite hos oss da, jeg finner alltid igjen det jeg trenge, men jeg mangler at folk SVARER ja.


#11

Sol sa for siden:

Malama: skru av mailvarsling, det skal gå.

Jeg er Spond-fan og i fotballen har vi gått helt over til det og faser ut facebook. Jeg mener at man kan gjøre det samme i korps. Det fungerer helt fint å legge ut filer og lister også, og det er mye enklere å se hvem som har sett innlegg og ha kontroll på svar. Vi bruker det til alt, også å samle inn penger til cup, salg av artikler osv. Trenger dere oversikt over hvem som trenger utstyr, kan dere sette opp "butikk" uten å ha en pris, og så kan du hente ut oversikten i en excellfil. I love it.


#12

Malama sa for siden:

Jeg forsøkte å melde meg av varsel for trening sikkert 15 25 ganger. Appen har jeg ikke. Det er nemlig mannen som tar seg av fotballen hos oss, ikke meg. Så jeg trengte den ikke. Men burde nok skaffet meg den. Det ente med at han fjernet meg som mor, for at jeg ikke skulle få denne masingen, men med den ulempen at jeg nå brått ikke hadde fått med meg turnering 1.5

Så vurderer å bli lagt til igjen og heller skaffe appen og skkru av mailvarsel og ignorere push eller noe. Mail er i alle fall uønsket. Mailboksen min er rotete nok.


#13

Tjorven sa for siden:

Malama: Hvorfor ønsker du ikke å installere appen? Det er jo mulig å slå av pushvarsler, og da vil du fremdeles ha oppslagsmulighet.

Jeg får beskjed om ALLE som melder seg på og av treninger/kamper/cuper/dømming til 26 jenter. Jeg har bare vendt meg til spammingen. Ettersom jeg er lagleder så skjønner jeg veldig godt hvorfor vi får alt dette, for det gir virkelig en helt unik innsikt for de som sitter på andre siden. Og jeg er ekstremt nøye med å svare fort. Det fortjener alle de som jobber frivillig.


#14

Malama sa for siden:

Jeg kan fint installere appen, jeg bare så ikke noe behov for det for en aktivitet jeg altså ikke skulle svare på noe på. Det er mannen som er lagleder og mannen som har ansvar for fotballen hos oss. Men jeg har innsett at siden det å få med meg turneringer kan være greit så ender jeg nok med appen og bli lagt til igjen.

Det er greit det. I utgangspunktet skulle appen være like lite aktuell for meg som den for bussen i Oslo. Det er ikke noe jeg forholder meg til. Jeg bruker det ikke. Jeg tenger ikke det. Derfor lastet jeg den ikke ned... Men så viste det seg at å unngå mailspam uten appen ikke lot seg gjøre, så derfor blir det nok app på meg ja. Om ikke bare den rutinen med å faktisk legge slikt i familiekalenderen kan begynne å virke da ;)

Det gjør det muligens for jeg fikk brått inn alle treningen hennes der ;)


#15

Kaprifol sa for siden:

Du kan velge å legge avtaler fra Spond inn i kalenderen din. Det er genialt.


#16

Malama sa for siden:

Det er nok det mannen har gjort når han har fått inn alle treningene hennes ut året :) Om han bare gjør det samme med turneringer, så trenger jeg ikke spond for fotballen, men skal vurdere det for krospet, da altså med meg på administrator-siden. Men ikke for hver spilleøvelse, bare for faktisk konserter og turer og ting vi må melde på rett antall og sånn.


#17

Che sa for siden:

Jeg har lite kunnskap om korps, men synes f.eks like sider som dette kropset har er fin

småbispan.no/


#18

Pøblis sa for siden:

Vi bruker FB - og ber om svar på om folk kommer/bidrar. Og får det.

Vi har nettside også, men den brukes mye mindre.


#19

Addison sa for siden:

Sendte deg en PM.


#20

Floksa sa for siden:

Korpset vårt har en nettside som fungerer bra. Men jeg er usikker på hvem som leverer den?
Om du googler korpset finner du den.


#21

Harriet Vane sa for siden:

Malama: hvis du skal få opp igjen et korps med brukket rygg anbefaler jeg at du installerer spond-appen og lærer deg å bruke den asap. Spond er limet i korpset vårt og appen fungerer svært mye bedre enn mail og sms. Du kan sette opp mange ulike typer varslinger og enten velge at folk skal aktivt si de kommer eller aktivt si de ikke kommer. Du kan skru av purring og velge om du vil sende purring eller ikke.


#22

Malama sa for siden:

Spond skal absolutt vurderes, men minst like viktig er nok også at jeg må lære meg KORPS, for jeg kan ikke drive et krops når jeg ikke kan et dønn spøtt om denne verdenen, og desverre derfor i altfor stor grad lener meg på en overarbeidet nestleder og derved ikke får tatt avgjørelser jeg burde tatt og ordnet ting jeg burde fått gjort.

Men jeg trenger egentlig bare at de sier at de kommer eller ikke kommer ca 2 ganger i året, begge i mai ;)


#23

Malama sa for siden:

Harriet, eller andre som vet: Bør jeg opprette en spond-konto for KORPSET, altså med korpsmailen, og da kan jeg være administrator, en rolle som kan overlates til andre senere? eller skal jeg logge på spond som MEG?
Har altså lastet ned appen, men stoppet litt opp når jeg skulle logge på.

Inspirert til få dette korpset på beina, det er for dårlig at vi ikke drar på tur i år fordi styret ikke har hatt tid og kapasitet til å organisere noe særlig med dugnad, inntekter ikke finnes særlig av av den grunn, kapasiteten til å organisere tur likeså, og jeg har desverre ikke vært nok PÅ. Og det ha jeg tenkt å ender på, gjenvalgt som jeg ble og nå snart med to musikanter, mellomste melder seg i disse dager som aspiant, hun bare vil spille ca alt så jeg vet ikke hva hun lander på.


#24

celebelen sa for siden:

Hos oss er utgangspunktet at alle stiller, de som ikke kan må melde avbud. :nemlig:


#25

Malama sa for siden:

Egentlig hos oss også, men med et par runder av nektet å betale egenandelen når de ikke kommer og koepsrt ender med ekstra kostnader er jeg motivert for litt bedre orden...


#26

Harriet Vane sa for siden:

For å søke VO-midler må man ha oppmøteoversikt fra øving.


#27

Malama sa for siden:

Jeg fyller ut oppmøteprotokoll hver gang, så den er innafor selv om de ikke melder på spond eller fb om de kommer eller ei

Men jeg har bestemt meg for at det blir spond fra høsten av, må bare finne ut av hvordan jeg bruker det, om det skal være meg eller korspet etc.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.