Dette ble etterlyst, og jeg vil gjerne ha en sånn!
Mitt bidrag:
Torsk og tomater i form.
Enkelt og godt, syns jeg: Sånne frosne gourmet-torskefileeter, tines og legges i en ildfast form med tomater i skiver mellom. Så slenger man over noen gode klatter smør, salt og pepper, og har i ovn til det er ferdig. Tror 10 min på 200 grader, eller til den flaker seg når du pirker i den med gaffel.
Mine unger er veldig glad i panert torsk eller hyse. Må være fersk fisk (syns jeg), skjæres i passe store biter og paneres i egg og kavring. Vi serverer med stekt løk, ertestuing og potetmos. Det går gjerne 1 kg fisk på 4 personer. :knegg:
En bit folie til hver med et par smørklatter i bunnen. Oppå legges for eksempel gulrotstaver, persillerot, vårløk, tomat, og så en bit torskefilet oppå. Salt og pepper, litt urter, en sitronskive og en klatt creme fraiche på toppen. Lukk igjen folien, bak i ovnen i et kvarters tid – et voilà! Jeg serverer kokte poteter til.
Vi spiser laks med ris og wokede grønnsaker veldig ofte. Jeg kjøper salmalaks (eller tilsvarende) får salt og pepper på seg og stekes på 200 grader i 14 minutter. Dette serveres med ris og grønnsaker. Grønnsakene er kjøpt frosne og stekes bare i panne.
Jeg bruker soyasaus, mannen bruker shirachasaus og ungene bruker ketsjup. Sistnevnte syntes jeg er helt forskrekkelig, men jeg bare lever med det.
En annen veldig kjapp middag når jeg finner store stykker med røket laks er dele i mindre biter og stekes sammen med charlottløk og sukkererter. Det tilsettes en terning fiskebuljong og et beger med creme fraiche, og serveres med pasta.
Torskefilet i passe biter som evt kan vendes i en blanding av mel, salt og pepper. Stekes i panne og serveres med poteter, grønnsaker og (hjemmelaget aïoli). Ungene elsker dette.
Wraps med pulled salmon (laks stekt i ovn og så river du fiskekjøttet fra hverandre), salat, grønnsaker, rømme og guacamole.
Laksewraps: tortilla, stekt laks, salat, rødløk, paprika, tomat, agurk, fetaost, avocado og rømme. Ingredienser hver for seg på bordet, så alle kan forsyne seg med det de liker.
Smørdampet torsk: litt over middels varme, smelte (god med) smør i en kjele, legge i gulrøtter i tynne skiver og minst 1 stor purre i tynne ringer. Torsk på toppen, lokk på. Ferdig når torsken er ferdig (ca. 15 min.)
I dag: Ferdig fiskesuppepose fra Rema med en bit laks (rest fra annen middag) oppi. Serveres med foccacia fra fryseren, kjøpt som Too good to go i forrige uke.
I går: Fiskekaker varmet i ovnen med barbecue-saus. Servert med oppskårne geønnsaker, salat, maiskolbe og hamburgerbrød til.
Pastasaus med tunfisk. Lager på slump, men ingrediensene er ca disse:
Tunfisk på boks i vann
Gode hermetiske tomater
Creme fraiche
hvitløk
vårløk
litt muskat
kapers eller oliven om man liker det
Stek løk og hvitløk i olje, tilsett tunfisk og boksetomat. Surr noen minutter. Tilsett cf, la det surre litt. Smak til med pepper, vær forsiktig med salt, fisken er ganske salt. garner med kapers eller oliven før servering, server med pasta av ett eller annet slag.
Torskefilét (gourmet) i ildfast form. Hell over ein boks eller to med matfløyte. Ha oppi cherrytomat, purreløk, løk og paprika. Ha på ost på toppen. Steikes i ovnen i 15-20 minutt på 200 grader (trur eg).
For tida er favoritten laks og wok. Har på eit godt lag med Hoisinsaus på laksen. I ovnen ca 20 min. på 200 grader. Wokblanding saman med meir hoisinsaus. Og ris.
Ellers fungerte laksetaco, faktisk. Kjøpte ferdig krydderblanding. 02-modellen er særs skepstisk og kresen, men gjekk med på å teste ut.
Laksesalat: stekt laksefilet, med salat med agurk, avokado, mango og babyspinat. Kan med hell kombineres med laksewraps, for mindre furting ved middagsbordet.
Jeg lager skikkelig god poke av laks. Men ungene synes ikke at det er all verden.
Del ønsket mengde salmalaks i små terninger. La det marinere noen minutter i en saus av 2 fedd med finhakket hvitløk, 4 ss soyasaus, 2 ss sesamolje, 1/2 ss sriracha og 2 ss sesamfrø. Kutt opp avokado, grønt eple, vårløk, søt paprika og agurk. Bland grønnsakene sammen med fisken og riv over litt skall av en halv lime. Ta gjerne litt limejuice i også hvis man ønsker.
Server med varm ris.
Når jeg lager dette, så pleier ungene å steke litt laks i en stekepanne som erstatning for poke. :sukk:
Ellers er lakselefse, som beskrevet som laksewrap her over en annen favoritt hos ungene.
Og når vi virkelig skal ha junk food eller ikke har mulighet til å lage ordentlig middag, er det brukbart med fisk i Fish & crisp fra frysedisken. Serveres med pommes frites (sa jo at det var junk food :cool:) og oppskåren agurk og paprika.
Baconsurret torsk på en seng av potet og gulrotstappe med brokkoli til. :nam: Torsken steker jeg i ovnen i ca 15 minutter. Resten gir seg selv. Veldig enkelt, og veldig godt. Jeg har gjerne litt chilli, hvitløksolje og vårløk i stappa.
Leste forresten at man ikke skal ha syre som i feks sitron eller lime i sånne aluminiumspakker. Det skjer noe kjemisk når syre og folie blir varm, og den utskiller noe som ikke er bra for oss. Tror jeg leste det i et sånt grillblad som kom i posten her. Fra Mega eller no.
Så bra med en sånn tråd! Her går det omtrent bare i laks så håper på mange gode tips med hvit fisk. Et par favortitter her med laks:
Wok med kokosmelk og sursøt saus:
Stek laks i biter, sett til side
Wok grønnsaker etter egen smak (bruk evt frossen pose)
Tilsett 1 boks kokosmelk og 1 pose sursøt saus og bland alt
Tilsett laksebitene
Vi koker fullkornsnudler og har oppi, men kan og serveres med ris
Laksespagetti
Stek laks i terninger krydret med sitronpepper
Varm 2 bokser creme fraiche tilsatt 4 ss soyasaus
Tilsett lakesebitene til sausen
Serveres med tagliatelle og salat
Vi har samme opplegg, omtrent en gang i uka. :humre: Her bruker mannen teriyaki-saus, jeg bruker sur-søt, ungene bearnaise-saus (hun ene tar bearnaise på risen og ketcup på laksen). Veldig kjekt med sausflasker som settes på bordet, så velger man selv det man ønsker. (Vi har ofte samme middagen med kylling eller svin.)
Sånne porsjonsstykker i ildfast form sammen med lettkokt brokkoli, og så hvit saus med revet ost rørt inn, ja. Jeg kan poste oppskriften når jeg får tak i den. :) Den er fra den «Kokebok for alle» som jeg tror brukes i Mat&Helse på mange skoler.
Endte opp med å lage noe lignende i dag, bare med torsk, og stekte baconbiter i, i tillegg til broccoli og ostesaus. Så får vi se hvordan det blir, det står i ovnen nå …
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.