Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Påsmurt mat til 17. mai

#1

frukt sa for siden:

Jeg skal altså ha med et fat med påsmurt mat, og det skal være glutenfritt. Hva lager jeg?


#2

polarjenta sa for siden:

I mitt hode er påsmurt mat rundstykker/brød med godt pålegg.


#3

frukt sa for siden:

Ja, det tenker jeg og. Men jeg vil gjerne ha tips til pålegg. ;)


#4

Acino sa for siden:

Svinesteik, surkål og sviske
Roastbeaf, remulade, rødløk og sylteagurk
Spekeskinke eller røykt laks og eggerøre
Karbonade (sjekk om glutenfrie), stekt løk
Ost og skinke


#5

polarjenta sa for siden:

Pålegg ja. Kokt egg, eggesalat, omelett, skinke, roastbiff.


#6

frukt sa for siden:

Men hva slags brød? Glutenfrie bakervarer fra butikk er dyrt og som regel smulete. Jeg kan bake selv, men da blir det brød for jeg har ingen god oppskrift på rundstykker.


#7

frukt sa for siden:

Kan polarbrød funke?
Takk for tips forresten. :blomster:


#8

My sa for siden:

Ost og skinke med salat og paprika, røykelaks og egg, reker og majones, brie med drue, grov leverpostei med rødbeter eller agurk og spirer ... sjokoladepålegg/nugatti til barna... Hjemmebakte skiver er knall. :jupp:


#9

Skilpadda sa for siden:

Er glutenfrie lomper/lefser et alternativ? I så fall er f.eks. Snøfrisk og røykelaks veldig godt som fyll.


#10

frukt sa for siden:

Jeg vurderte det, men de går veldig fort istykker er min erfaring.


#11

Bloppy sa for siden:

Det glutenfrie brødet fra Fria er ikke så ille smulete altså. Men dyrere enn vanlig brød, det er det jo.

Søk evt opp oppskrift på proteinrunstykker. De er laget med havremel, havregryn, egg, cottage cheese og bakepulver. Veldig enkle og gode. Bare husk å kjøre cottage cheese i blender først.


#12

Tallulah sa for siden:

Jeg syns brød er helt brillefint! Ett år jeg jobbet i cafeen på skolens 17. maiarrangement leverte en familie doble brødskiver med pålegg mellom, pent pakket inn i matpapir slik at det så delikat ut og var lett å holde. De ble superpopulære! Folk var veldig fornøyd med et alternativ til kakene og pølsene.

Pålegget var så vidt jeg husker god ost og skinke med pesto og salatblad, peanøttsmør og syltetøy, tunfiskrøre med salatblad.


#13

Høst sa for siden:

Finnes det glutenfritt polarbrød?


#14

frukt sa for siden:

Vet ikke, men jeg baker det selv.


#15

frukt sa for siden:

God ide. :) Jeg kan lett lage godt, glutenfritt brød.


#16

Høst sa for siden:

Oppskrift? :hyper:

Ynnskjyll for trådkuppeforsøk og sånt, men glutenfrie polarbrød hørtes suverene ut...:)


#17

frukt sa for siden:

:værsågod:


#18

frukt sa for siden:

Bør nok prikke dem med en spisepinne eller lignende. Jeg brukte gaffel og det ble mer pitabrød enn polarbrød. :knegg:


#19

ingling sa for siden:

Jeg hadde elsket påsmurt glutenfritt på 17. Mai! Med vennlig hilsen evig matpakkebærer... :humre:/:himle: Både vanlig og polarbrød :vilha:


#20

frukt sa for siden:

Tror jeg satser på å bake brød selv, og kanskje polarbrød og for variasjonens skyld. Masse gode påleggstips her som jeg ikke hadde kommet på selv.


#21

Høst sa for siden:

:smaske: Tusen takk, frukt! :D


#22

millact sa for siden:

Ost og paprika. Mange barn liker det.


#23

frukt sa for siden:

Jeg har landet på doble brødskiver med litt forskjellig pålegg. Men hvordan pakker jeg det inn? Har kun alufolie. Og når det er innpakket ser man ikke hvilket pålegg som er på, lager jeg en meny eller hva? Aldri gjort dette før så det er et problem. :knegg:


#24

My sa for siden:

Pakke i alufolie og skrive på etikett? (frysetape, sportstape, maskeringstape)


#25

frukt sa for siden:

God ide!


#26

frukt sa for siden:

Jeg tenkte å lagr doble skiver for det blir vel enklest å spise, men skal jeg dele en skive i to eller bruke to skiver? :gruble: Alt man skal lure på.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.