Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Beregne drikkevarer, 37 mennesker

#1

Polyanna sa for siden:

Vi drikker så godt som ikke brus, så jeg er helt blank på hva som trengs.

Mannen min hadde handlet en flaske cola, en solo, en Mozell og en Farris - noe sier meg at det ikke er HELT nok. :knegg:

Vi er 17 barn/ungdommer og 20 voksne. Det er vin også, men ingen er stordrikkere og noen drikker ingenting.

Vi har masse, masse eplemost.

Det er etterpåfest dagen derpå, så vi må helst ha litt igjen til det, men det er ikke noe must, tenker jeg.

Hva syns dere er passe mye brus, og hvor mye av hva?


#2

Bluen sa for siden:

:knegg: Han er sunnmøring, eller husker jeg feil?


#3

mina sa for siden:

Jeg har jobbet i mange år på et leirsted der vi hadde masse konfirmasjoner, bryllup, dåp og andre selskaper.
Det vi så var at i de aller fleste selskapene gikk ca 0,5 l brus pr.pers (vann i tillegg), så det er min tommelfingerregel når jeg skal beregne drikke.


#4

Ellisiv sa for siden:

Vi beregnet en halv liter per person, og så rundet vi av godt oppover i tillegg. Vi hadde også vin, men det var ikke mange som drakk det.

Det ble nok, men bare fordi vi rundet godt av oppover. En halv liter pr person hadde vært snaut.


#5

Nenne sa for siden:

Vi var 24 potensielle brusdrikkere i konfirmasjon forrige helg og det gikk med 41 halvlitere med brus og mineralvann. Så minst en halv liter per person ja.


#6

mina sa for siden:

Jeg bor på Sunnmøre, og når det gjelder fest/selskaper er de absolutt ikke gjerrige! 😄 Gjerne minst ei halv kake pr.pers, og jeg har vært ute for folk som har kommet med over 2 l brus pr.pers til kaffen i konfirmasjon 😮 (Det ble mye til overs...)


#7

zinatara sa for siden:

Jeg har bokser og tenkte å ta med 3 brett til 19 gjester. Vi serverer kaffe og vann i tillegg. Og vi er sunnmøringer.


#8

My sa for siden:

Det er i alle fall min, og der er det motsatt problem. Han ville kjøpt inn så vi hadde brus til neste konfirmasjon to år senere også :knegg: (men han ville selvsagt fått spesialrabatt på prisen, og avtale om retur av det som ikke ble åpnet).

Mulig Sunnmøringer er flinke til å få penger ut av det meste, men akkurat når det gjelder å stelle i stand selskap så skal jeg love deg at det sikres at det er nok. Det er vel en grunn til at "Sunmmørsk kakebord" er et begrep. Svigermor er ALLTID redd for at det ikke blir nok, og det har sønnen arvet. :hehehe:

Men når det er sagt så vet ikke jeg heller hvor mye drikke som trengs til 37 personer. Litt mer enn det polymannen har kjøpt inn antagelig. :knegg:


#9

Blå sa for siden:

Jeg ler og ler av Polyannamannen. :rofl:

Jeg husker ikke. Jeg bare kjøpte masse og tenkte at det som var igjen kom til å holde seg.

Hos oss gikk det også veldig lite vin. Mange som hadde med barn og skulle kjøre og det var jo midt på dagen og da drikker gjerne folk mindre alkohol.


#10

Polyanna sa for siden:

Det stod "brus" på listen, så han bare krysset av nedover. :knegg:

Men da tenker jeg minst 20 liter, da.


#11

amylin sa for siden:

:knegg: Tror nok det blir litt knapt, ja. Jeg hadde også gått for 0,5 l pr.person og rundet oppover.


#12

zinatara sa for siden:

Vi diskuterte kakebordet i dag og mannen spøkte om at vi kanskje burde hatt is også og i et øyeblikk begynte jeg å lure på om vi faktisk burde det før jeg skjønte at han spøkte. Vi er altså 19 stykker og vi har marsipankake, sjokoladekake fra sting, opp-ned kake, ostekake, langpannesjokoladekake, kransekake, waleskringle og makroner til kakebordet.


#13

amo sa for siden:

Vi var 30,hvor 6 barn og det gikk mer brus enn forventet.24 halv litere og 12 halvannen litere. I tillegg til vann.


#14

Bluen sa for siden:

Ja, de sunnmørske kakebordene slo meg etterpå! :knegg:


#15

Polyanna sa for siden:

Oi, 1 liter til hver, det var mye!! :sjokk:


#16

Niobe sa for siden:

Vi hadde 30-35 personer her til minstens bursdagsfeiring forrige helg. Jeg tror ikke det gikk så veldig mye mer brus enn det du har, men det gikk en del kaffe og saft i tillegg. Men dette var bare kaffe og kaker, ikke noe mat.


#17

amo sa for siden:

Ja det det gikk faktisk så mye. Det var varmt og omtrent alle gjester i bunad. Vi satt frem brus før maten, så gjestene fant drikke før mat, under maten og til kakene.selskapet varte vel ca fem timer. Så det er mye man må tenke på når man beregner drikke.


#18

Fløyel sa for siden:

I fjor gikk det ca 0,5 ltr pr pers til middag, samme til barn/ungdom til kaffe/kaker. De voksne drakk eplemost og Farris, ungene cola og solo. Man kan også sette frem karaffler med isvann, mange syntes det er godt hvis det er varmt.

Vi hadde Mozell m/ jordbær til velkomstdrink, denne kom i tillegg.

Men 30 ltr drikke hadde jeg nok beregnet til et såpass stort selskap.


#19

amylin sa for siden:

Så klart, om det er varmt og varer en stund, så går det jo mer drikke! Om det er litt kjølig og overskya, så går det sikkert mer kaffe og te og ikke fullt så mye av kaldt.


#20

Adrienne sa for siden:

Bare du har nok Cola zero så er jeg happy. Sånn til info.


#21

Isa sa for siden:

Vi kjøpte 2 brett brus og 2 brett ramlösa i Sverige før konfirmasjonen for 2 år siden. Jeg trodde det var altfor mye, men var veldig overrasket over hvor mye som gikk. Det gikk mye både før og etter maten. Det var veldig varmt, så det hadde jo også litt å si. Vi var 18 stk.


#22

Madicken sa for siden:

Ja, kaker er de rause med, sunnmøringene, så lenge det er mye å spare inn på alt annet. :erte:


#23

Polyanna sa for siden:

Hvor mye er ett brett brus? :blond:


#24

amo sa for siden:

Tror det er 24 bokser a 0,33.


#25

Charlie sa for siden:

En boks er vel 0,33l og et brett 24 bokser? Omtrent 8 liter?

Ville også beregnet 0,5 i snitt, og rundet oppover. Det går mer om dere ønsker å servere en aperitif, f.eks. et glass Mozell før maten. Det kan være en hyggelig ting å gjøre, særlig om det er slik at folk kommer til ulike tider, ikke alle er invitert i seremonien, konfirmanten er opptatt med fotografering osv. Så er man liksom litt velkommen selv om vertskapet ikke er på plass.

Dersom det er varmt, kan det gå mye mer. Mitt tips ville være å sørge for at det uansett står fylte vannkarafler på bordene.


#26

Polyanna sa for siden:

8 liter, da. Så nesten 1 liter brus og en liter ramløse per pers. Varme har nok litt å si, ja!


#27

Elise sa for siden:

Er det konfirmasjon? Da drikker man vel brus både før mat, til mat, etter mat, før dessert, til dessert, etter dessert og til kakene? Og litt etterpå, til skravlingen?

Jeg var i en konfirmasjon i fjor hvor vertskapet dro ut midt i selskapet etter mer brus. Det var varmt den dagen.

Jeg ville beregnet en halv halvannenliter per pers hvis det er et helt, langt selskap.


#28

Charlie sa for siden:

For min egen del ville jeg syns det var like greit å ta i litt nå i mai. Det er mange brusanledninger i månedene som kommer, i hvert fall i vår husholdning går det litt sommeren gjennom. Tar man vare på kvitteringen, vil også butikker ofte kunne ta retur på uåpnet brus, så det er ikke noen risiko å snakke om, sånn sett. Bare man passer på at ikke alle flaskene åpnes samtidig (som man bør passe på, var et sted hvor hjelpa skulle være hyggelige og hadde vridd opp alle).


#29

Hyacinth sa for siden:

Jøss. Da tror jeg at jeg hadde satt fram vannmugger i stedet.

Vi hadde lite brus i konfirmasjonen. 18 gjester hvorav 4 barn. Vi hadde musserende (2 flasker med og 1 flaske uten alkohol) før maten. Til maten hadde vi to flasker hvitvin og fire (eller var det fem?) flasker rødvin, to flasker eplemost (Edel, gravenstein, veldig god!) og så var det brus, farris og kaffe til kakene. Ca fem halvannenlitre med drikke.

Det var mye igjen, for å si det sånn. Og selskapet varte i seks-sju timer.


#30

Hyacinth sa for siden:

Jøss. Da tror jeg at jeg hadde satt fram vannmugger i stedet.

Vi hadde lite brus i konfirmasjonen. 18 gjester hvorav 4 barn. Vi hadde musserende (2 flasker med og 1 flaske uten alkohol) før maten. Til maten hadde vi to flasker hvitvin og fire (eller var det fem?) flasker rødvin og to flasker eplemost (Edel, gravenstein, veldig god!). Vi hadde tre retter totalt, derfor både rød- og hvitvin. Så var det brus, farris og kaffe til kakene. Ca fem halvannenlitre med drikke.

Det var mye igjen, for å si det sånn.


#31

tink sa for siden:

Vi gikk for store flasker i helgas konfirmasjon.

cola 4
cola zero 3
Champ 2
sprite 3
solo 3
farris 9

Dette ble klippet rett ut av mitt regneark. Vi var 33 til middag og 43 til kakene, 17 barn - og flere unge voksne (som drikker mer brus en besteforeldregenerasjonen).

Vi hadde passelig med brus igjen til restefest for tanter og søskenbarn som kom innom oss dagen etter på vei hjem. Kunne nok klart oss med ca halvparten av farris, men jeg kom over et godt tilbud - og det drikker vi rikelig med selv også.

Ingen i kjernefamilien drikker lettbrus, men jeg vet at noen av gjestene foretrekker dette. Til vanlig kjører vi bare vanlig sukkerbrus.


#32

tink sa for siden:

Ja også passet vi på å ha fulle vannmugger på alle bord hele dagen.


#33

apan sa for siden:

De fleste voksne jeg kjenner, inkludert meg selv, drikker knapt brus. Ville hatt 10 Farris, minst. Og vannmugger.
Ellers tror jeg kanskje jeg hadde gått for type 5 Cola, 5 Solo, 5 Sprite; kanskje noe erstattet med lettbrus.


#34

Hyacinth sa for siden:

Samme her. Men jeg forstår på venner/kollegaer at det også er veldig mange voksne som drikker mye brus, også til mat.


#35

Malama sa for siden:

Det spørs jo helt hva det er snakk om. Til et kakeselskap, et glass eller to til hver og en halvliter er et fint mål. Men til konformasjon hvor det også serveres mat drikkes selvsagt mer, jeg har rimelig grei oversikt over hvem som drikker kaffi og regner med at de andre drikker brus til maten også, vi servere i slike sammenhenger altså koldtbord. Og i min familie er kaffi slett ikke alle har blitt voksne nok til å drikke i generasjonen over meg, og slett slett ikke alle i min generasjon. Så da hadde jeg nok regnet en liter pr pers av de som ikke drikker kaffi, og tenkte at de som drikker kaffi gjerne gjør det til kakene også, men rundet godt opp og vært sikker. Noen tar gjerne et glass brus likevel.

Vi har ikke vin etc i slike sammenhenger da, og eplemost setter ikke jeg pris på i alle fall. Da drikker jeg heller vann.

Sunnmøring ja, og vant til at til sånne sammenhenger har noen av de nærmeste gjestene en pose med brusflasker i bilen i tilfelle det går tom. Sunnmøringer skal ikke gå tom for kake, ikke for mat og ikke for drikke. for all del. (men spare penger både her og der, gjerne, men for all del ikke ikke ha nok å tilby gjestene!)


#36

Tjorven sa for siden:

Mens de fleste voksne jeg kjenner drikker brus. Meg selv inkludert, men jeg drikker bare sukkerfri brus.


#37

Tussa sa for siden:

EN ting skal vi sunnmøringar ha; når det blir bedt til selskap skal det ikkje stå på noko :knegg:


#38

My sa for siden:

Samme her. Når jeg tenker igjennom de som vil bli invitert i konfirmasjon hos oss, så er det trolig bare svigerforeldrene mine, en niese og konfirmanten selv som ikke drikker brus. Mine foreldre og steforeldre drikker brus, og det gjør også alle mine og mannens søsken m ektefeller, og resten av våre nevøer, nieser og venner. Gjerne i tillegg til kaffe, også når det er kaker.

#39

Anne C sa for siden:

Der jeg ferdes drikkes det også masse brus blandt voksne. På mannen sin side går det i tillegg farris og bris og sånt. Det er forøvrig veldig godt med noe sånt hvis det er varmt.


#40

oslo78 sa for siden:

Hos oss på 50 stk -25 barn og 25 voksne - gikk det 120 bokser brus, 15 liter eplemost og ca 15 halvannenlitere brus.Ikke varmt.


#41

Magnolia sa for siden:

Hos oss gikk det med mye mer brus enn jeg trodde, tror det gikk med 14-15 flasker på 25 gjester. Husk også at brus ikke er brus, mange har også tydelige smakspreferanser. Vi hadde for lite cola og kunne nok også hatt mer Pepsi Max, mens det gikk lite Solo.


#42

gajamor sa for siden:

Du mangler bakverket: sveler/vafler, kringle, lefser og påsmurte boller. De kommer i tillegg til 1/2 kake pr pers.

#sunnmøring


#43

millact sa for siden:

Enig! Jeg hadde drukket farris, vann og vin.


#44

Chablis sa for siden:

Samme her.


#45

Malama sa for siden:

Man kjenner vel gjerne sine gjester? Få ville drikke farris av våre. Og de aller fleste drikker brus.

Men man må rett og slett tilpasse seg egne gjester?


#46

Hyacinth sa for siden:

Jeg kan godt drikke brus jeg også, altså. (Selv om jeg synes det er fryktelig søtt etter knapt å ha drukket noe de siste årene.) Brus kan være veldig leskende og godt i mange sammenhenger. Men til middag synes jeg ikke det er godt. I mine øyne passer det ikke i det hele tatt, og i mange tilfeller synes jeg det kan ødelegge maten. (NB! Mine preferanser, mener ingenting om andre!) Jeg foretrekker vann, farris, god eplemost eller vin som drikke til middag. Øl liker jeg ikke.


#47

Chablis sa for siden:

Regner med man stort sett gjør det, mye farris ville vært bortkastet her igså.


#48

Chablis sa for siden:

Alkohol i konfirmasjon er heller ikke aktuelt her.


#49

Hyacinth sa for siden:

Det har jeg selvsagt respekt for, og det er et tema som er blitt diskutert flere ganger. For meg er en treretters festmiddag uaktuell å servere uten tilbud om alkohol, men det er min personlige mening og beslutning.


#50

Input sa for siden:

Ja, tror svigerforeldrene mine er de enste jeg kjenner som ikke drikker brus.


#51

polarjenta sa for siden:

Så lenge man vet hva gjestene foretrekker, i alle fall sånn høvelig, så er det jo greit å ikke servere brus. Om jeg hadde valgt det du har valgt i min sønn konfirmasjon så hadde det blitt helt feil for der vil det komme mange brusdrikkere. Jeg syns brus til allslags mat er helt greit, men drikker gjerne vann også, eller aller helst begge deler.


#52

Hyacinth sa for siden:

Ja, jeg vet jo hva de fleste foretrekker, og det er ingen ingen som har ytret ønske om brus, ikke engang ungene. Men på den andre siden så er det jo vi som velger å servere det vi har invitert til, gjestene får jo ikke heller velge menyen (maten). Sånn sett så har jo ikke gjestene fått velge verken mat eller drikke. Og drikken er nøye tenkt ut i forhold til maten. I praksis ville jeg aldri nektet å servere cola hvis noen etterspurte det, men det har som sagt heller aldri blitt etterspurt.

Og så må jeg nesten legge til at det er konfirmanten som valgte meny (også drikke), det er ikke noe vi foreldre har «tvunget» gjennom.


#53

Tallulah sa for siden:

Vår meny tar hensyn til gjestene. Konfirmanten får sin favoritt, også blir det en buffet som gjør at alle får mat de liker og forbinder med fest.

Drikken blir et utvalg brus, eplemost og vann med og uten bobler. Som vertskap i en anledning hvor gjestene er viktigere og mindre «kuratert» enn i et middagsselskap syns jeg det er viktig å servere ting alle liker. Tror ikke noen hadde reagert om vi ikke hadde brus, men siden vi vet at en del av selskapet liker det så har vi det selvsagt.


#54

Magica sa for siden:

Samme her. Viktig med mye sukkerfri brus også.


#55

Filifjonka sa for siden:

Valgte konfirmanten de ulike typene vin?


#56

Hyacinth sa for siden:

Nei, ikke så detaljert. (Det ville han jo heller ikke hatt noen forutsetning for.) Men alle tre rettene og type drikke. Altså at han ønsket god eplemost og syntes at de voksne kunne drikke vin. Og at han ikke syntes det var nødvendig med brus til maten.


#57

apan sa for siden:

Jeg drikker brus. Et par liter i året. Men til mat? Nei. Men vet mange gjør det altså.


#58

Input sa for siden:

For meg, som er veldig lite interessert i mai og drikke, er det fascinerende at "drikken er nøye utvalgt til maten" alltid betyr eplemost. Må innrømme at det virker snodig.


#59

Hyacinth sa for siden:

Det gjør det jo ikke? Jeg skrev om både vinen og eplemosten. Nøye utvalgt betyr ikke at vi har grublet i ukesvis, men at vi har gått på polet med menyen og fått råd om både eplemost og vin. Det trenger heller ikke være eplemost, selvsagt, med det er nå det de har best utvalg i. De har også en med solbær som er veldig god.


#60

Input sa for siden:

Jeg mente selvfølgelig "alternativet til vin".


#61

Pesten sa for siden:

Hvordan er værvarselet? Vi kjøpte vel ca 0,5 liter brus pr pers og så hadde vi noen halvannen litere på lur ekstra. Satte også ut vannkarafler med sitronskiver oppi. Isvann gikk det faktisk litt av :jupp:


#62

him sa for siden:

Det skyldes nok at eplemost kommer i veldig mange "smaker" - det er stor variasjon i syrlighet, sødme og struktur i eplemost. Bringebær er mer likt seg selv, for å si det slik. Vin er jo i og for seg bare gjæret druemost, og der er det jo stor smaksrikdom.

#63

rine sa for siden:

Hvis man har alkoholfri konfirmasjon, noe jeg har sett på som en selvfølge (hos oss, bryr meg ikke om hva andre gjør), er vel en blanding av brus, farris (boblevann av noe slag, iallfall), vann og eplemost/alkoholfri sider det vanlige. Vi gikk iallfall for det, og jeg mener vi beregnet en liter pr.person. Det var veldig pent vær på vår konfirmasjonsdag i fjor, så det gikk med en del drikke. Jeg er ikke så veldig glad i eplemost, så personlig ville jeg satt pris på at det var et assortert utvalg av drikke der jeg var gjest.


#64

polarjenta sa for siden:

Sånn ca dette ser jeg for meg, eplemost er ikke så vanlig her, i alle fall har det ikke vært i noen av de konfirmasjonene jeg har vært i, så det vet jeg ikke om jeg kommer til å satse på. Jeg ser for meg, assortert utvalg i brus og cider, Farris, og vann i karafler når vi skal ha konfirmasjon til neste år.


#65

GinaK sa for siden:

Man må jo se an selskapet.
Hos oss drikkes det brus av alle utenom min mor så i eldste sin konfirmasjon så gikk det 2 kasser brus. Halvlitere. Hadde også vannkarafler. Vi var 24p. Ikke alkoholservering. Var varmt og flott vær og vi hadde mulighet til å være endel ute imellom = røykepauser.


#66

zinatara sa for siden:

Det vi har i dag er: 72 bokser brus
2x 1,5 liter vann med kullsyre
Ubegrenset vann med sitronskiver og isbiter
3 poser kaffe

Så får vi se hva vi sitter igjen med etterpå når 19 stykker skal kose seg i noen timer. Er helt ok vær, men ikke spesielt varmt.


#67

Guttemammis sa for siden:

Mens vi hadde sikkert 4-5 brett på 21 stk.:D
Vi kjøpte store stålboller på Ikea som vi fylte med is og hadde boksene i så de holdt seg gode og kalde.
Vi hadde heller ikke alkoholservering.
Kjører samme opplegg i år.
Drakk forresten den siste ramløsa i går, så det ble nok litt for mye.


#68

Tallulah sa for siden:

Jeg skal ta med en flaske vin jeg skal drikke mens jeg rydder. :knegg:


#69

Stompa sa for siden:

Er eplemost til mat vanlig? Det har jeg faktisk aldri hørt om eller fått. Tror ikke jeg har vært borti eplemost siden jeg var tenåring. Da sto den med brusen i butikken. Kan ikke huske å ha sett det på årevis (men har jo heller aldri sett etter).


#70

Tallulah sa for siden:

Eplemost er jo veldig mye mer enn den ene flaska. Det er en type eplejus, ikke et merke på et bestemt produkt. :)

Disse fra Egge Gård er gode: www.eggegard.no/produkter/
Askim har mange ulike: afb.no/artikler/eplemoster


#71

Chablis sa for siden:

Ikke i de kretsene vi vanker hvertfall.


#72

Stompa sa for siden:

Ok, da lurer jeg på om eplejus til annet enn frokostmat er vanlig, for deg har jeg heller aldri hørt om eller fått. :knegg: Jeg har sett de første der på Obs, men aldri tenkt på å bruke dem sånn.


#73

Tallulah sa for siden:

Ja, det er ganske vanlig, hvertfall i mine kretser. Jeg tror det er Statholdergården som også har utviklet en alkoholfri jusmeny man kan velge i stedet for vinmeny. Noma har også det.


#74

løve70 sa for siden:

Samme her :)

Vi hadde konfirmasjon ifjor. Sent på dagen, så da gikk det en del vin og øl. Mye Farris, litt eplemost og brus. Var nok helst ungdommene som drakk brus. De voksne drakk vin/øl/farris og eplemost. Det var ikke så mange som kjørte.

Med andre ord må du nesten se gjestene an og beregne etter det.


#75

løve70 sa for siden:

Det er ganske vanlig som alhoholfritt alternativ synes jeg ihvertfall.


#76

millact sa for siden:

Jeg er enig med deg. Min bror serverte hvitvin i datterens konfirmasjon i høst. Jeg kommer til å gjøre det samme av samme årsak som deg.


#77

Blå sa for siden:

Jeg har ofte eplemost som alkoholfritt alternativ, gjerne sammen med farris og alkoholfritt øl. Jeg beregner ikke brus til voksne. Men de får jo om de vil. Der er som oftest barn og da har vi brus i selskaper.


#78

Chablis sa for siden:

Her kommer det til å bli servert brus, vann med og uten kullsyre, saft fra lokalt bærpresseri , alkohol er helt uaktuelt og jeg har heller ikke vært i konfirmasjon hvor det serveres.
Fin tråd i forhold til mengder, vi har litt flere gjester vel og merke.


#79

Fløyel sa for siden:

Det blir mer og mer vanlig at restauranter, i Oslo ihvertfall, har en juicemeny som alternativ til alkoholfritt, og det er veldig godt. Bristol, Cru og Gamle Raadhus har jeg opplevd at har mange gode alternativer. Ikke alle er eplebasert heller. Mange matvarebutikker som fører mer enn de tradisjonelle juicene/mostene.

Sist jeg var på Bristol fikk jeg alkoholfri juice som så ut som det samme som de andres, det var ganske behagelig egentlig, å slippe å svare på hvorfor jeg velger å kjøre. Også var det utrolig godt, spesielt den som så ut som rødvinen. Den var en blanding av b.la blåbær.


#80

Millen sa for siden:

I vinter kjøpte jeg 3 liters kartong med bringebærsaft på Meny. Den var frisk og god for jeg tåler ikke epler og heller ikke eplemost/ jus. Med unntak av brus og Farris er nesten alt alkoholfritt basert på epler og det synes jeg er dumt og synd.


#81

Hyacinth sa for siden:

Tilfeldig at jeg siterte akkurat deg, egentlig, men jeg ville bare nevne at jeg har vært i konfirmasjoner både med og uten alkohol. Egentlig husker jeg ikke helt hva og hvor og sånt, for jeg går ikke rundt i ettertid og husker hvem som har servert hva, men det jeg vil fram til er at det finnes mange ulike typer fest, og alt er like greit. :) Når det gjelder konfirmasjoner, så er det noen som serverer for eksempel buffet en søndag klokka 13, og andre som har for eksempel flere retter en lørdag ettermiddag. Begge disse scenariene kan selvsagt komme både med og uten alkohol, men det er to ganske forskjellige typer selskaper i forhold til mat, og dermed er det vel ikke så merkelig at folk noen ganger velger ulike typer drikke også.

I tillegg til ulike typer selskaper, så finnes det selvsagt også andre årsaker til at folk avstår fra alkoholservering eller ikke, og det er selvsagt også helt greit


#82

Hyacinth sa for siden:

Jeg er ingen eple-fan i det hele tatt, men det er heldigvis ganske stor variasjon i utvalget av eplemost, så jeg finner ofte noen jeg synes er skikkelig gode. :) Og det til tross for at jeg aldri spiser epler eller kjøper vanlig eplejuice i butikk.

Edit: Leste litt fort og ser at du ikke tåler epler. Da er jo saken en annen. Sorry. :sorry:


#83

Polyanna sa for siden:

Vi kjøpte rundt 25 liter og har en god del igjen, i hvert fall. :)

Det gikk mye eplemost - vi leverer 100-200 kilo epler til pressing hos Askim hvert år, og har eplemost for selskaper resten av året. Det er det som står på bordet i de fleste "brusanledninger" hos oss

Det gikk kanskje 5 flasker vin på 17 voksne, og en 6-8-10 flasker eplemost. Mye vann.


#84

Hyacinth sa for siden:

Så bra!
Håper dagen var vellykket på alle måter!



#86

Magica sa for siden:

Jeg er veldig glad i eplecider, ungene er glad i eplejus, men greit med litt forskjellig. Det er faktisk en del av bjørkepollen-gjengen som har kryssallergi mot eple, jeg har to i hus som ikke kan spise/drikke det. Så bra at alt var vellykket!


#87

Filifjonka sa for siden:

For et engasjement for beregning av brus! :D


#88

millact sa for siden:

Dytter opp denne. Konfirmasjon i slutten av august.

4 barn/ungdom
12 voksne

Hvor mye brus, farris, munkholm og eplemost trenger vi? Selskapet starter kl 1330. Meny er tapas. Mulig det også serveres vin; har ikke bestemt meg enda.


#89

Hondacrv sa for siden:

Eg har starta ein slik tråd for ein time sidan, millact


#90

millact sa for siden:

Så det nå. Takk!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.