Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

LADY Minerals Revive veggfornyer


#2

Stompa sa for siden:

Den gir ikke glatte vegger, men vegg med en slags betonglook. Hvis dere synes det er greit, tror jeg den fungerer.


#3

Mei sa for siden:

Høres nesten for godt ut for å være sant. Har aldri funnet en veggfornyer som faktisk holder det den lover. Henger her for å se om noen kan si at denne gjør det!

Betonglook er greit for oss, men er den vanskelig å legge?


#4

Filifjonka sa for siden:

Ja jeg vet at den ikke gir helt glatte vegger, men en slags betonglook er helt ok.


#5

Filifjonka sa for siden:

Det er en film som viser hvordan det gjøres. Ser ikke så vanskelig ut DER. :humre:


#6

-ea- sa for siden:

Har også sett den filmen, og samtidig sett på alle veggene med "tidløs" glassfiberstrie. Venter spent på å høre om noen utenom Jotun-bloggen som har prøvd dette.


#7

Nera sa for siden:

Vi har brukt noe tilsvarende, Hey'di Betonglook. Det ser ut som betong, men jeg kan ikke tenke meg at der dekker strie med struktur, og de er sårbare for vannsøl om man ikke bruker en topplakk e.l. for å forselge.


#8

Input sa for siden:

Har du sett den live, evt. brukt det selv?


#9

Filifjonka sa for siden:

Jeg kommer nok til å prøve i løpet av de nærmeste ukene.


#10

Input sa for siden:

Spennende. Gi rapport. Vi har noen vegger med strietapet vi skal male i løpet av juni, så om dette kan gjøre det penere, er jeg veldig interessert.


#11

-ea- sa for siden:

Men om man bruker denne, og ikke ønsker betonglook - eventuelt går lei av det, hvordan er det da å male over? Det lurer jeg på.

Har strie, ønsker egentlig ikke betong.


#12

Filifjonka sa for siden:

Syns ikke det ser direkte betong ut heller på bildene. Fins jo i mange ikke-betong farger.


#13

Tallulah sa for siden:

Nå tittet jeg på videoen, og det de egentlig gjør er jo å helsparkle med farget sparkel.


#14

Filifjonka sa for siden:

Ja det er det. En fordel er jo at en slipper mange strøk maling etter den prosessen.


#15

Nera sa for siden:

Det må pusses ned før man eventuelt maler over, så det er ikke akkurat noen quick-fix.


#16

Mei sa for siden:

Noen som har testet dette nå?


#17

Filifjonka sa for siden:

Nei, det rommet er fortsatt ikke gjort noe med.


#18

Polyanna sa for siden:

Helsparkling er faktisk ikke så vanskelig som det høres ut, og lettere enn mange fixes, egentlig.


#19

Geitrams sa for siden:

Helmatt maling kamuflerer også veldig. Vi har fiskebeinsstrie i stua, men strukturen vises kun når man går helt inntil. Nå er jo fiskebein kjempehot både på gulv og fliser, så nå venter jeg på at stria skal få sin renessanse igjen.


#20

Polyanna sa for siden:

Ja, helmatt maling er virkelig snill og tilgivende! Og vakkert! :elsker:


#21

Albertine sa for siden:

Drar opp denne igjen. Er det noen som har prøvd dette?


#22

Stompa sa for siden:

Jeg har gått fra strie til glatt vegg i tre rom, men har ikke gjort noe av det som er nevnt her. Det jeg har gjort, er å rive stria av gipsveggene, sparkle der det er blitt sår, legge Jotun slett vegg forgrunnet, og så male. Mye arbeid, men har blitt bra.


#23

Albertine sa for siden:

Vi fikk beskjed om å fikse veggene før visning, megler var veldig tydelig på det. Veggene er schtøgge som fy, så det skjønner jeg. Orker bare ikke masse arbeid for lite.
#26

-ea- sa for siden:

Alle løsninger med veggplater etc innebærer at man må av med gulvlister, taklister, lister rundt vinduer og dører, - og ettersom veggen bygger litt ut så må det inn nye foringer rundt det store vinduet og verandadøra som ble byttet ifjor...
Ah, glemte ledninger og kontakter som går rundt hele rommet også.

Tror jeg kan legge den innsatsen i å øve meg på helsparkling heller. Som ei venninne sa; det er bare første veggen som er vanskelig.


#27

Karamell sa for siden:

Jeg håper fiskebein kan bli inn igjen. :lat:


#28

Polyanna sa for siden:

Jeg ville helsparket så bra jeg bare klarte, og så malt med den aller matteste malingen, i en lekker, moteriktig farge. Matt maling er veldig tilgivende for uperfekt underlag. Å male med matt maling bare rett på stria vil også gjøre stria mye mindre fremtredende, hvis du vil ha max endring for minst innsats. Niesen gjorde det i sin leilighet før salg, for de rakk ikke å sparkle alt, og bildene så i hvert fall superlekre ut.

Se her for sparkling:
www.youtube.com/watch?v=WaUJDZJ1Y48

Men sjekk en vegg først, om det å male supermatt vil monne nok.


#29

Stompa sa for siden:

Her bruker de samme "tapet" over sparklet som jeg har brukt. Eneste forskjellen er at jeg tok av stria først, og da trengte jeg ikke å helsparkle. Må innrømme at jeg synes det er slurvete å gjøre det sånn som på videoen uten å ta av listene. :nemlig:


#30

Polyanna sa for siden:

Så ikke hele filmen. :flau:

Ville ikke giddet å tapetsere over. Unødig arbeid for en kjapp oppfiksing.


#31

Stompa sa for siden:

Tror ikke man kan male rett på sparkel, altså, så tapet over er nok et must.


#32

Polyanna sa for siden:

Joda, det har jeg gjort mange ganger. Den suger noe maling, da, så lurt å grunne med maling av billigste sort. Og fiberduk ble bedre mtp fremtidige skader. Men ville som sagt ikke brydd meg så mye om det for dette.


#33

Polyanna sa for siden:

Der helsparkling er vanskeligst er forresten nederst ved lister, inn mot hjørner og øverst mot lister. Så der hele veggen ned er veldig synlig (ikke gjemt bak sofaer og sånt), kan det være greit å vippe listen forsiktig av. Så slipper man maskering også, for både sparkling og maling.


#34

Albertine sa for siden:

Har akkurat begynt med denne nå, og er veldig fornøyd med resultatet! Skal legge ut bilder når jeg er på pc.


#35

Albertine sa for siden:

Jeg må bare moderere meg litt. Dette skrev jeg etter at jeg hadde prøvd det på EN kvadratmeter. Sannheten er at det var et rent hel**** å få det pent. Etter første strøk var jeg nær ved å gi opp, men jeg klarte å fullføre. Andre strøk ble mye bedre. Her er min anbefaling:

 • Start med å se filmen på youtube, den er ganske bra.
 • Bruk maskeringstape, og dekk for all del til gulvet. Det søles noe hinsides!
 • Rør skikkelig rundt i bøtta. Den blandinga som skjer i butikken er ikke bra nok, det lå masse ufarget produkt nederst i bøtta. Rørepinne er ikke bra nok heller, jeg måtte til slutt ofre grøtsleiva mi for å få blandet skikkelig.
 • Jeg fikk tips om å slipe ned hjørnene på en vanlig sparkelspade og bruke den, men det var lettere å påføre med en tapetsletter først. Da unngikk jeg at kantene lagde striper.
 • Ikke ta på for lite! Det skal ikke være tegn til underlaget når første strøk er lagt på. Men ikke ta for mye heller, da kaker det seg og det tørker saaakte.
 • Puss gjerne ned ujevnheter etter første strøk med sandpapir, men husk at det støver veldig og du må gå over veggen med tørr klut for å få det av. Ikke puss etter strøk 2, da blir det stygt.
 • Bruk store, glidende bevegelser når du glatter det ut. Jeg syntes det var best å begynne øverst i et hjørne og så bevege meg nedover og bortover.
 • På strøk nr. 2 trenger du mye mindre mengde, og innen den tid har du fått litt erfaring og er mer vant til å jobbe med produktet, så det går helt fint.
 • Det blir aldri helt slett! Det kommer til å være sjatteringer i fargen, og det vil alltid være noen ujevnheter. Det er helt greit.
 • Jeg brukte to sparkelspader under arbeidet. Da var det lett å skrape av den ene med den andre. (Og spar på rester, det kan nemlig hende at noen kommer borti veggen med noe skarpt, og da kan det bli hakk, har jeg hørt. :sparke: Heldigvis er det bare å påføre mer over skaden og glatt over.)
 • Vask sparkelspadene mellom hver gang du bruker dem. Det går lett av med vann.
 • Bruk tapetkniv når du fjerner maskeringstapen. Da blir det penest.

Jeg synes resultatet ble veldig bra, det er en litt industriell feel over veggen og vi elsker fargen Kveldshimmel.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.