Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Luftig ostekrem til gulrotkake

#1

Galathea sa for siden:

Hva er det beste trikstet/oppskriften for hvit, luftig ostekrem til gulrotkake? Jeg pleier å få den god, men den blir liksom ikke så kremaktig og luftig som jeg skulle ønske...


#2

Frk_Fryd sa for siden:

Jeg bruker kjøkkenmaskin med ballongvisp og kjører den en god stund. Da blir den veldig luftig og kremete. :jupp:


#3

Strå sa for siden:

Jeg bruker vannbad og håndholdt spiralvisp og visper først osten før jeg har i andre ingredienser litt etter litt. Da blir kremen veldig luftig og god (og jeg sikrer at det ikke blir for mye sukker, siden jeg smaker etter hver visping og før jeg har mer oppi). Jeg har aldri laget så god ostekrem før som etter at jeg begynte med den metoden.

EDIT: Mesteparten over er jug. Resten er uklart.


#4

Addison sa for siden:

Jeg mikser smøret først, lenge, med håndmikser/kjøkkenmaskin, så tilsetter jeg osten, begge deler romtemperert og mykt før visping. Har i litt og litt melis mens jeg fortsetter å vispe, det pleier å bli veldig godt. Har ofte i litt lime- eller sitronsaft for å få et touch av syrlighet.


#5

Bergensis sa for siden:

Kvifor vannbad? Og kva har du i vannbad? Osten? Smøret?


#6

Strå sa for siden:

Jeg setter bollen i lunkent vannbad, har smøret oppi bollen og ikke i vannet :knegg: og pisker smøret først (ikke osten som jeg påsto i et tidligere innlegg). Dersom resten (ost, sukker og ev. sitron og litt vanilje) er romtemperert trenger jeg ikke vannbad etter det. Jeg tilsetter osten i fire-seks omganger, en fjerdedel eller mindre hver gang. Og jeg bruker ikke spiralvisp, jeg bruker en god sleiv.

Det første innlegget mitt kan vist slettes, det er bare rør. :flau:


#7

Bergensis sa for siden:

Takkar!


#8

Galathea sa for siden:

Okei, piske (temperert evt vannbadvarma) smør først, deretter tilsette temperert ost, melis og sitron. Ballongvispe. Tusen takk, alle tips var nyttige!:flagg::blomster:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.