Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

DVD-opptaker med harddisk

#1

Pia sa for siden:

Jeg tror min kjære skal få dette til jul, men jeg har ikke så veldig mye peiling på slikt. Jeg vet at det må være harddisk, og helst redigeringsmuligheter. Anbefal meg en? :blunke:

Jeg har sett en der du kunne lagre f.eks alle episoder av house under en mappe, redigere bort pauser osv. Er dette standard? Er det noe annet man bår tenke på i valg av en slik en?


#2

Miss Norway sa for siden:

Jeg har akkurat sittet i et døgn nesten og bannet mens jeg har installert en sånn en. Fy og fy, kompliserte greier. Velg en som er LETT å bruke, med mindre dere er veldig gode på dippedutt-bruk.


#3

turi sa for siden:

På den vi har kan vi lagre 80 timer på harddisken. Men den bråker ganske mye, høy susing. Men til gjengjeld er det den eneste vi har som tar brente dvder. Det gjør ikke 2 dvdspillere, playstation 2 og 3.


#4

Pia sa for siden:

80 timer? Hvor mange GB er det tro? Har fått inntrykk av at kjære vil ha minst 160 GB. Miss Norway: Nei vi er ganske dårlige på duppeditter, så funksjonalitet bør settes høyt. Du som akkuratt har kjøpt, hvordan valgte du? Har sett på tester på dinside men de er jo fra 2003 og slikt. Regner med at teknologien er litt annerledes nå.



#6

Albertine sa for siden:

Vår kan gjøre alt det du beskriver, men husker jeg hva den heter?


#7

Miss Norway sa for siden:

Vi har Samsung et eller annet, 160GB. Den er grei egentlig altså, ikke vanskelig å bruke (ta opp, spille av og sånne ting). Men vanskelig å KOBLE, siden vi har digitalTV med dekoderboks og jeg ikke begriper koblingsoversikten som er i bruksanvisningen. Men man kan jo spørre i butikken, evt smiske seg til en installasjon.


#8

annemede sa for siden:

Vi har en LG opptaker, den synes vi er grei, men har ikke sjekka ut om det er mulig å lage mapper der.


#9

Esme sa for siden:

Vi har denne Phillips HDD/DVD opptakeren/avspiller, den har 160 GB lagringskapasitet og er fornøyd med den, det eneste er at jeg ikke kan koble til en ekstern harddisk sånn at spilleren kan lese direkte av, det må brennes til DVD-plater først.


#10

Pia sa for siden:

Den så bra ut, og bra pris. Ser ikke for meg at vi skal langtidsspare så mye at vi ikke kan ta oss bryet med å brenne på dvd først.

Jeg kom til å tenke på at vi har parabol, er det noe forskjell da tro? :blånn: Spørs om jeg ikke må ta meg en tur til elkjøp å snakke med dem. Vil bare ha en liten ide om hva jeg vil ha først. :har blitt lurt før:


#11

Anuk sa for siden:

Hvis dere skal reidigere og brenne ut på DVD plater er Panasonic veldig bra.

Ellers så har vi kjøpt den nye dekoderen fra Canal Digital og den er usannsynlig praktisk for den som bare skal ta opp for å se det seinere. Men den kan ikke brenne ut da.


#12

Esme sa for siden:

Vet ikke om du er ferdigoppkoblet, jeg men. Problemet er jo at man ønsker å kunne ta opp fra dekoder inn på DVDopptaker, mens man ser noe annet, ikke sant?

Jeg koblet opp vårt utstyr på denne måten ihvertfall. TV-antenne fra veggen til dekoderboks, antennekabel fra UT på dekoderboks til INN på DVD-opptaker, antennekabel fra UT på DVD-opptaker til INN på TV. Så da har alle analog signal.

I tillegg: SCRT (scart) fra dekoder til TV, fra dekoder til DVD-opptaker og fra DVD-opptaker til TV.

Da kan man velge på TV-en: analog, eller fra DVD-opptaker eller fra dekoder.
På DVD-opptaker: velge analog eller fra dekoder.


#13

Miss Norway sa for siden:

Nemlig. Det var sånn jeg også fikk at det måtte bil - at antennesignalet måtte inn i dekoderen og ikke inn i DVDopptaker slik som skjemaet i bruksanvisningen insisterte på (i scenariet der dekoder var inkludert) og så nærmest "seriekobles" rundt.

Men man kan vel ikke ta opp fra én kanal fra dekoderen, og se på en annen kanal på dekoderen? Det skjønner ikke jeg hvordan jeg skal få til i så tilfelle. Slik jeg ser det må man da velge å se på en av de analoge kanalene mens man tar opp den dekodede.

Må jeg ha en SCART mellom dekoderboks og TV også altså? Jeg har ikke det, men kan se alle kanalene likevel på en eller annen måte - analoge gjennom antennen og de dekodede gjennom DVDeopptakeren. :blånn:


#14

Esme sa for siden:

Det er riktig, det er derfor jeg endte opp med også å ha analogsignal til alle enhetene.

Jeg ville ha det sånn at jeg kan ta opp på en ting på DVD-opptakeren (analog) mens jeg ser på TV med dekoder (dvs de gangene jeg vil se nrk 3 men ta opp noe annet. )


#15

Miss Norway sa for siden:

Ah. Get it.

Tusen takk for hjelpen! Kollega OG nerd... kan det bli bedre? :hjerter:


#16

Esme sa for siden:

:hjerter:


#17

torsk sa for siden:

Jeg har også en (litt eldre) Phillips HD-opptaker, og endte med å koble samme løypa som Esme og Miss Norway (men jeg mener at det stod slik i manualen, om enn innmari krøkkete).

Nå har vi flyttet, og siden Canal Digital tvinger en til å tegne nytt abonnement inkl. dekoder selv om man har dekoder fra før, og kjører en PVR-kampanje, så får jeg snart PVR-dekoderen dems i postkassen. Kjekt med en ekstra mulighet til å ta opp, urteit at også denne dekoderen mangler HDMI utgang. :(

Hasselnøtt og Anuk: stemmer det at man på CD sin PVR ikke kan begynne å se et opptak fra starten mens det fortsatt tar opp?



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.