Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Nå med riktig poll. Alkohol når barn er til stede

I hvilke situasjoner kan dere finne på å drikke alkoholholdig mens barna er til stede

  • Dåp
    0 stemmer
  • Konfirmasjon
    0 stemmer
  • Julaften
    0 stemmer
  • Nyttårsaften
    0 stemmer
  • Påsken
    0 stemmer
  • Middag med venner
    0 stemmer
  • Fredag eller lørdagskveld
    1 stemmer
  • Søndagsmiddagen
    0 stemmer
  • Vanlig hverdag
    0 stemmer
  • Voksenbursdag
    1 stemmer
  • Barnebursdag
    0 stemmer
  • Grillkveld
    0 stemmer
  • Sommerferie i Norge
    0 stemmer
  • Sommerferie i utlandet
    0 stemmer
  • Aldri
    21 stemmer
  • Brokkoli
    4 stemmer
#1

liefje sa for siden:

Jeg tullet med undersøkelsen i forrige post. Prøver igjen.

Ønsker å vite litt mer om når dere kan finne på å ta en øl eller et glass vin mens barna er til stede etter diskusjoner i tråden om konfirmasjon.



#3

Hønni sa for siden:

Ja til alle, egentlig. Men, det kommer an på setting, som i barnebursdag for eksempel. Vi har venner som vi blir invitert til å feire barnets bursdag, og da kommer det vin på bordet etter noen timer med barnefeiring. Vi feirer ikke barnas bursdag med alkohol.

I guttas konfirmasjon hadde vi en dunk rød og en dunk hvit, noe øl og masse alkoholfritt til 30 voksne gjester. Det var vin igjen etterpå. Det er noe med at det er godt med et glass, men settingen tilsier jo ikke FEST!

Julaften byr på et glass eller to til maten, og ønsker man ett til venter vi til barna er i seng - grunnet setting.

Vi drikker oftere og mer nå med store barn enn når de var små, men aldri i mengder og ikke begge, om noen av barna er ute og vi tenker at vi skal kunne hente. Og ikke i ukedager, som regel.

Fest tar vi uten barn.


#4

liefje sa for siden:

Jeg svarte ja til alt. Jeg ser ikke på det å drikke vin eller øl med barna til stede som noe problem i det hele tatt. Dette vil ikke si at det er noe jeg gjør hele tiden, ei heller at vi snakker om mengder. Skikkelige parties tar vi uten barn.


#5

Strå sa for siden:

Jeg svarte jul, nyttårsaften, påske, grillkveld, ferier og et par til. Helt ærlig talt tror jeg ikke jeg ville drukket alkohol i en del av de settingene om barna var små nå. I hvert fall drikker jeg ikke med barnebarnet eller andre barn til stede i flere av de settingene lenger.


#6

polarjenta sa for siden:

Det har skjedd 2-3 ganger at jeg har drukket med barna tilstede, alle gangene det har skjedd har vært på ferie. Jeg drikker utrolig sjelden, og egentlig drikker jeg ikke når barna er tilstede, men har som sagt gjort et par-tre unntak.


#7

emm sa for siden:

Kunne svart ja på alle, men i realiteten drikker vi veldig sjelden når barna (ungdommen) er sammen med oss.


#8

Bokormen sa for siden:

Jeg kan godt finne på å ta et glass vin både nyttårsaften, på en grillkveld og i voksenbursdag. Eller på ferie, både i inn og utland. For min del dreier det seg kanskje om fem ganger i løpet av året eller så, jeg orker ikke styre med taxi, og ofte har jeg ikke lyst, rett og slett. (Er jeg trøtt, får jeg dundrende hodepine av vin.)


#9

Eia sa for siden:

Dette.


#10

007 sa for siden:

Enig. Men vi drikker uhyre sjelden på en vanlig hverdag og søndag. Jeg har min egen regel (med spesielle begivenheter som unntak) at jeg aldri drikker alkohol dagen før en arbeidsdag. Og det har ingenting med barn/ikke barn å gjøre, men fordi jeg ønsker å ha noen kjøreregler for eget alkoholbruk.

Jeg er dog ikke vant til at det blir servert/drukket alkohol i barnebursdag, konfirmasjon eller dåp.


#11

Input sa for siden:

Er "barnebursdag" selskapet der barna inviterer vennene sine, eller et selskap der et barn har bursdag?


#12

liefje sa for siden:

Kan jo være begge deler, tenkte ikke på det. Vi hadde tradisjon for (i utlandet) og servere de vokse et glass bobler når de hentet barna etter barneselskapet.


#13

-ea- sa for siden:

Jeg krysset ja på alt. Kan godt drikke vin eller øl i alle anledninger, og jeg kan like gjerne la være. Men mange av de punktene på lista har jeg aldri opplevd at folk serverer alkohol i, så det blir bare et teoretisk ja.

Ellers kan jeg like gjerne og oftere ta et glass rødvin på en søndag eller tirsdag som på en fredag eller lørdag, men det er fordi ungen har begynt å dra ut i helgene og da liker jeg å kunne kjøre og hente hvis det trengs.


#14

him sa for siden:

Krysset av for når jeg faktisk drikker, ikke når jeg teoretisk sett kunne ha drukket. (Litt usikker på om du var ute etter om man prinsippiellt ikke drakk på enkelte tidspunkt)

#15

liefje sa for siden:

Jeg krysset av for når jeg faktisk drikker/har drukket, ja. Men det gjelder selvsagt ikke alltid.


#16

Plingo sa for siden:

Jeg drikker så og si aldri, de få gangene det skjer er på tilstelninger ifm jobb hvor jeg kan finne på å ta et par slurker av vinen til maten, men foretrekker vann. Kan ikke huske å ha drukket når ungene er tilstede.

Samboeren min kan finne på å ta EN øl til middag i helgen eller i ferier, da er ungene tilstede.

På julaften er det drikker ofte de voksne en øl til maten og er glass aquvitt.

Vi skal ha dåp i juni, den er for oss selvsagt alkoholfri. I dåpen vil det være 7 barn under 8 år.


#17

Candy Darling sa for siden:

Jeg ville aldri selv tenkt tanken på å servere alkohol i barnebursdag, selv med andre voksne. Vi har ikke den typen feiring.

Alle de andre tenker jeg alkohol kan være naturlig, gitt de rette betingelsene.


#18

Millen sa for siden:

Samme her.


#19

Einhyrningur sa for siden:

Jeg og. Hadde jeg faktisk drukket mer en to ganger i året i forbindelse med jobbarrangement så hadde jeg sikkert kunne krysset av for noen flere en aldri.


#20

amo sa for siden:

Har ingen betenkeligheter med noen av tilfellene, men har ikke drukket i dåp,konfirmasjon eller barnebursdager...ennå.
Du glemte champagnefrukosten på 17. mai. :knegg:


#21

star sa for siden:

Krysset av for de gangene jeg kommer på at jeg har drukket alkohol mens gutta har vært tilstede. Da er det snakk om et glass eller to.


#22

nolo sa for siden:

Jeg kan drikke alkohol med barn til stede uavhengig av anledning. Jeg har ikke, så vidt jeg kan huske, drukket noe i forbindelse med barnebursdag. :gruble: På typiske festdager som nyttårsaften og 17. mai har jeg vel stort sett vært avholdende når jeg har feiret med barn, for det er ikke typiske sitte ned og kose seg med maten-dager.

Jeg har min datter (18) ved siden av meg, og måtte spørre når hun hadde sett meg beruset. Eh, aldri, var heldigvis svaret, men jeg har drukket vin utallige ganger når hun har vært til stede.


#23

Tallulah sa for siden:

Jeg kunne drukket i alle de sammenhengene. Personlig har vi ikke servert alkohol i navnefesten (den foregikk på en leid SFO, så ikke et sted man kunne ha med alkohol. Tror ikke vi hadde servert det ellers heller, uten at det var et voldsomt standpunkt i mot. Jeg ammet og drakk uansett ikke), barnebursdag (men har fått servert, og drukket hos andre. En FPer til og med! :knegg: ) eller i konfirmasjon (fordi konfirmanten ikke ønsker det). Julaften drikker jeg heller ikke, men det er fordi vertskapet ikke serverer alkohol uten at jeg har gravd noe videre i det.



#25

Tallulah sa for siden:

Nei, en annen. :humre: Men jeg tror jeg har drukket hos deg med barn til stede. :gruble:


#26

Teofelia sa for siden:

Jeg kan vanskelig se for meg alkohol i kombinasjon med barneselskap, men ellers kunne jeg fint ha drukket alkohol i alle de settingene der, hvis det lå til rette for det. Jeg har ingen prinsipielle motforestillinger mot å drikke alkohol når ungene er til stede, så lenge det er snakk om ett glass, kanskje to.


#27

ingling sa for siden:

Jeg svarte ut i fra hvor jeg teoretisk sett kunne gjort det, og det ble alle. Det betyr ikke at jeg gjør det, jeg har for eksempel ikke drukket i dåp/navnefest eller konfirmasjon så langt, men jeg kunne gjort det. Det er heller ikke vanlig med alkohol i barnebursdag, men jeg har opplevd det i familiebursdag. Uansett veldig begrensede mengder så lenge barn er til stede, og det gjelder familiene våre også, så ingen sklir ut.


#28

Pepper Lemon sa for siden:

Det var hos meg. :knegg:


#29

Pelle sa for siden:

De fleste av de som er nevnt, unntatt barnebursdag. Hadde vin i dåpene våre uten problemer. Men det betyr ikke at jeg drikker hver fredag og lørdag og søndag. Søndagsmiddager med vin er når vi er hos svigers, ikke hos oss.


#30

Hyacinth sa for siden:

Enig i alt.


#31

Tallulah sa for siden:

Og det var digg! Og ingen fulle. :humre:


#32

My sa for siden:

Jeg har aldri drukket alkohol i dåp (når sant skal sies så har jeg bare vært i en dåp, utenom min egen :knegg: og min lillesøsters da jeg var tre år), men kunne fint ha gjort det, om det ble servert, og det var det jeg hadde lyst på til det vi skulle spise. Jeg har fått servert, og drukket, alkohol i barnebursdag (greske foreldre :knegg: ), og i konfirmasjon. Konfirmasjonen var på et serveringssted, og de som ønsket alkohol måtte kjøpe det selv. Husker ikke om jeg kjøpte meg drikke med alkohol, eller om jeg bare drakk av det som stod framme. Skal på konfirmasjon igjen om to uker, samme sted, samme familie, så regner med det er samme system da også. Kjøper meg vel en øl eller et glass vin hvis jeg føler for det, men det er ikke sikkert.

Har også drukket alkohol i alle de andre anledningene på lista. Ikke alltid selvsagt, men av og til.


#33

løve70 sa for siden:

Jeg svarte ja til alle. I en barnebursdag der barna inviterer vennene sine, hadde jeg ikke drukket alkohol (selv om det kanskje var da man kunne trengt det mest..;))


#34

Skilpadda sa for siden:

Alle sammen. (Både har gjort og kunne gjort.)

(Ikke barnebursdag der vi er de eneste voksne, altså. Men jeg har vært i flere bursdager for barn der det har vært både voksne og barn, og der de voksne har tatt et glass vin eller kanskje to i løpet av feiringen.)


#35

My sa for siden:

Jeg svarte ut fra førstnevnte, og krysset av. Fireårsdag til et barn med utenlandske foreldre, som hadde barnebursdag med alle ungene i avdelinga i barnehagen invitert. Siden ungene var såpass små hadde de fleste (muligens alle) med en forelder, og det var laget et bord til de voksne hvor det var satt fram diverse oster og rødvin.

#36

apan sa for siden:

Alle egentlig, men det er uhyre sjelden vi drikker på hverdagskvelder med barn til stede, søndagsmiddag også, og i de andre anledningene er det snakk om relativt små mengder da.


#37

apan sa for siden:

Drikker ikke når barn inviterer vennene, men det hender vi drikker litt øl når vi feirer barna i slekta med slekta, type nieser og nevøer, i alle fall om det er lørdag kveld.


#38

Anne C sa for siden:

Dåp, konfirmasjon og familiebursdag for barna er settinger jeg ikke kunne tenkt meg å verken servere eller drikke alkohol.



#40

Nenne sa for siden:

Minus barnebursdag her. Jeghar ikke noe prinsipielt i mot det, det har bare aldri skjedd.


#41

Simone sa for siden:

Eg har ingen problem med å drikke alkohol med barn tilstede, men har veldig store problem med at det blir servert alkohol i ein setting der det er eit barn som blir feira. Altså i barnedåp, konfirmasjon og barnebursdag.


#42

jolie sa for siden:

Jeg drikker ikke mens barna er tilstede.


#43

Neket sa for siden:

Dette. Vi serverer vin i barnas familiebursdag, men ikke i vennebursdag.

Sidenote: Jeg har en onkel som er glad i å ta seg en fest, han skal feire 70-årsdagen to ganger. En «barnebursdag», og en rølpebursdag. Jeg er bare invitert i barnebursdagen. :knegg: Tipper det er vin der også altså, men i betydelig mindre mengder.


#44

Fløyel sa for siden:

Du mangler "I jobbsammenheng", for privat drikker jeg sjelden. Men svarte ja på alt bortsett fra dåp, konfirmasjon, søndagsmiddag og barnebursdag. Jeg har ikke problemer med å servere eller drikke alkohol med barn tilstede, jeg liker veldig lite øl, vin og spritsmak. + at jeg kan bli skikkelig dårlig, selv ved 1 glass vin eller 1 øl, det blir bare verre og verre. Så jeg er hun "plagsomme" som spør og graver om hva som serveres, evt tar med det jeg vet at jeg tåler.


#45

Kirsebær sa for siden:

Jeg kan drikke alkoholholdig drikke selv om det er barn tilstede. Jeg kryssa for alle.
Men i vår familie pleier det ikke å være alkoholholdig servering i så mange situasjoner, så det er jo ikke slik at jeg faktisk HAR drukket alkohol, med barn tilstede, i alle disse settingene.


#46

Charlie sa for siden:

Drikker ikke alkohol i slike settinger med egne barn. Er slik for de fleste av familiene vi omgås, så er vi feks invitert til nyttårsfeiring med barn, blir det ikke servert alkohol.

Har blitt servert det glasset med bobler i norsk expat barnebursdag, som jeg tok i mot, men synes var rare greier. Det var en ganske tydelig annen alkoholprofil enn jeg er vant til fra mitt miljø, og fikk også inntrykk av at flere der hadde et annet konsum «ute» enn «hjemme» i Norge.


#47

liefje sa for siden:

Hvordan kunne jeg??


#48

Hondacrv sa for siden:

Aldri i type anledninger der barna skal vere i fokus eller det er dees dag osv. Eit glas vin til grill eller ein sommarlveld her eller i utlandet. Men aldri påverka.


#49

Blå sa for siden:

Jeg kan drikke, og har drukket alkohol i alle disse sammenhengene, utenom barnebursdag. Nå tolket jeg barnebursdag som den festen der barnene har invitert sine venner. Vi pleier også ha middagsselskap med familie på deres bursdager og da har jeg både servert og drukket alkohol.

Jeg er veldig enig i at det er viktig å vise barn både at man kan kose seg uten alkohol og at man kan drikke alkohol uten at det er en fest der det å bli full står i sentrum. Jeg drikker meg så godt som aldri full (det har vel glippet en gang eller to), men det er klart at jeg kan nok være litt påvirket av og til.

Jeg drikker mindre alkohol nå enn da jeg hadde mindre barn. Simpelthen fordi dette med å markere at man ikke trenger det alltid er mer sentralt nå når jeg har tenåringer enn da jeg hadde små barn.


#50

Input sa for siden:

Det er helt utenkelig for meg å drikke alkohol i en barnebursdag jeg arrangerer, men det er fordi de erfaringsmessig ikke akkurat er situasjoner der jeg kan nyte god mat og drikke. Jeg har fått tilbudt øl og vin i barnebursdag jeg ikke arrangerte og har ingen problemer det.

Jeg har ingen problemer med å drikke alkohol i noen av de nevnte anledninger, men i realiteten skjer det aldri. Jeg drikker veldig, veldig sjelden alkohol.


#51

Malama sa for siden:

Aldri

Ettersom jeg ikke drikker uansett, barn tilstede eller ei, er det sånnsett irrelevant


#52

Polyanna sa for siden:

Faktisk ja til alle. :knegg:

Jeg hadde sikkert stusset om jeg ble servert vin i en barnebursdag, og aldri kommet på å servere det selv, uten at jeg helt vet hvorfor, men kunne sikkert takket ja om det passet sånn, jeg hadde lyst på, ikke skulle kjøre bil, osv.

I praksis drikker jeg hverken ofte eller mye, jeg bare henger det ikke på så bestemte situasjoner.


#53

Tallulah sa for siden:

Jeg må innrømme at fra den barnebursdagen hos Pepper hvor jeg fikk servert et lite glass bobler, så husker jeg aller best den FANTASTISKE dragekaka. OMG, det er det kuleste jeg har sett.


#54

ingling sa for siden:

Jeg tror i grunnen at særlig klassemødrene våre hadde blitt veldig happy for bobler i bursdagen, altså. Veldig mange er fortsatt med og sitter og skravler mens ungene leker, nemlig. Men vi holder oss til kaffe. :humre: De fleste kjører uansett her omkring.


#55

Polyanna sa for siden:

Fikk en gang bobler på et vennegruppetreff, det var helt utrolig hyggelig. Det var en eller annen veldig "rampete" følelse med å sitte på kjøkkenet og drikke bobler på en tirsdag klokken 5, som var veldig "bonding". :knegg:


#56

My sa for siden:

Jeg har også hatt vennegruppetreff med utepils midt på blanke formiddagen, mens ungene sov i vogna. :hjerter: Dette var den ene gangen den ene pappaen var med (han hadde pappapermisjon, mor var på jobb), så han ytret at han ikke kunne forstå hvorfor kvinner ville gi fra seg dette privilegiet, og jobbe for at menn skulle ta større del av permisjonen. :knegg:

#57

Tallulah sa for siden:

(jeg tror Poly mener vennegruppe for barna, altså et sosialiseringstiltak satt i gang av skolen der en gruppe barn skal inviteres hjem til hverandre etter tur, slik at både de og foreldrene kan bli kjent på tvers av tidligere etablerte bånd)


#58

Polyanna sa for siden:

Jepp, det var det, men det høres hyggelig ut på barselgruppe også. :knegg:


#59

Magica sa for siden:

Jeg har ikke noe problem med å drikke alkohol i noen av disse sammenhengende. Jeg drikker meg ikke beruset.


#60

Blondie sa for siden:

Tja, i selskap med myndige barn tilstede. (skjedde senest i helgen. :knegg: )

Jeg drikker ikke når 11-åringen er i nærheten, gjorde heller aldri det når de som nå er voksne var små. Ikke fordi jeg synes det er spesielt syndig, men fordi jeg ikke synes det er naturlig. Det har med mine egne erfaringer å gjøre.


#61

My sa for siden:

Åja, jeg blandet vennegruppe med barselgruppe. :flau: De fleste ungene hadde vel sluttet med å sove i vogn da de begynte med vennegrupper. :knegg: På tradisjonell vennegruppe har jeg ikke fått servert alkohol, men har vært invitert på førjulsgløgg med både voksne og barn, der de inviterte var barna på sønnens vennegruppe, med foreldre. Der var det gløgg med rødvin i til de voksne. Men det var utenom de "offisielle" vennegruppetreffene (disse har forresten fortsatt å invitere de samme barna og voksne til førjulsgløgg hvert år, selv om vennegruppene har forandret seg).

#62

Magica sa for siden:

Jeg har vel egentlig vært oppvokst med mer «fyll» enn mange andre. Derfor er det viktig for meg å vise «verden» (inkl. Barna) at det går helt fint å ta det ene glasset vin til middagen, fordi det er nydelig godt til mat, og så slutte. Eller en øl/cider til grillmaten en sommerdag, men ikke noe mer utover kvelden.


#63

Røverdatter sa for siden:

Vi døper ikke barn, men ellers har jeg et uanstrengt forhold til å servere alkohol. I barnebursdag ville det kanskje vært litt rart siden det bare er meg og mannen som er voksne i disse. :knegg:


#64

Polyanna sa for siden:

Mulig folk hadde stusset om de skulle hente 5-åringen sin i barnebursdag hos dere, og du og mannen satt og drakk i sofaen mens ungene herjet rundt. :raj-raj:


#65

safran sa for siden:

... eller kanskje det er akkurat da man trenger det for å overleve de to timene det hele pågår. :knegg:


#66

Røverdatter sa for siden:

Jeg er jo ikke prinsipielt imot det heller. :knegg:



#68

Tjorven sa for siden:

Med unntak av barnebursdag tror jeg at jeg kunne servert alkohol i alle disse anledningene.

Jeg har fått servert alkohol i barnebursdag, men det var et helt annet type selskap. Arrangørene var ikke norske, og det var på en måte to separate fester hvor barna ble overlevert et sted (med profesjonelle folk som gjorde masse greier med ungene) og så var det voksenfest et annet sted i lokalet. Det var litt overraskende med mengdene med alkohol som var tilgjengelig, men jeg var en av svært få norske som var invitert og det hele var veldig fremmed. Noe sånt ville jeg aldri ha funnet på selv.


#69

Daisy sa for siden:

Ja, dette, jeg kan gjerne ta meg et glass vin eller øl både her eller der jeg.
Dvs i praksis er det i snitt et glass i mnd. :knegg:


#70

Neket sa for siden:

Jeg har forresten vært i barnedåp på pub, det var ingen andre enn meg som begrenset seg. :hehehe: Det var England da, litt annen kultur enn her for å si det sånn. Puben hadde lekeplass i hagen da, så kidsa koste seg også.


#71

Divine sa for siden:

Jeg tok master i England da eldstemann var fem og gikk på skole der. Han ble en gang bedt i femårsdag til en jente i klassen. Bursdagen foregikk i en pub hvor foreldrene hang i baren og røyket og drakk mens ungene danset på dansegulvet ved siden av. DJ-en så ikke ut til å evne å vurdere sitt publikum, så han spilte den der "horny, horny, horny"-låta på repeat under hele selskapet. Mannen min er britisk, men til og med han ble sjokkert og mumlet noen om "the working class" før vi skydde banen og fant oss en park hvor vi gjemte oss til selskapet var over. Guttungen hadde hatt det kjempegøy, men måtte dusjes og skrubbes da vi kom hjem for å få bort røyklukta.


#72

rine sa for siden:

Dåp, konfirmasjon og barnebursdag er er vel det som er helt uaktuelt, men det er 0 problem for meg å drikke alkohol når barna er til stede. Det betyr ikke at jeg må gjøre det, og jeg vil vel anslå at det er omtrent 4-5 ganger i året jeg faktisk gjør det. Alkohol med barn til stede betyr maks to vinglass.
Jeg har store tenåringer nå, så i praksis kan jeg selvsagt drikke både mer og oftere, men jeg ligger nå likevel på dette nivået.


#73

Lavender sa for siden:

Vin eller øl til god mat i alle sammenhenger, men ikke barnebursdag, sjelden god mat der. Men kun øl eller vin, og kun til mat. En av oss er edru sjåfør, også på ferier.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.