Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Superenkel langpannekake

#1

ingling sa for siden:

Jeg skal bake til 17. mai. Tid og krefter er litt mangelvare, men jeg vurderer å droppe den faste Toroposen siden det sikkert er i overkant med sjokoladekake på skolen. Har noen en rask og enkel oppskrift jeg kan slenge sammen i en fei, på en lys kake?#3

Nenne sa for siden:

Kanelkake eller karamellkake:

Karamellkake

6 kopper sukker
6 egg
6 ts vaniljesukker
6 ts bakepulver
6 ss karamellsaus
7 kopper hvetemel
450 gram smeltet margarin
4 kopper melk

Stekes ved 175 grader, midt i ovnen i 30 minutter. Smør langpanna.

Glasur:

400 gram melis
150 gram smeltet smør
2 ss karamellsaus
4 ss kald kaffe
4 ts vaniljesukker

Kanelkake (som passer for både store og små)

1 liter kefir
1 kg sukker
1 kg mel
2 ts natron
8 ts kanel
200 smeltet smør/melange

Oppskriften passer til en stor langpanne og kaka stekes i ca. tre kvarter ved 200 grader.

Pynt med melisglasur og kokosmasse, evnt. Nonstop/Smarties hvis det skal være til unger. For å gjøre kaka litt mer "voksen" i smaken kan du ha oppi ei teskje med malt nellik også, men det er ikke nødvendig.

Kaka passer godt å fryse i porsjonsstykker.


#4

ingling sa for siden:

Tusen takk! Dette er til salg på 17. mai på skolen, så det er til både voksne og barn. Den med vaniljesaus ser jo ekstra kjapp og grei ut, da. Røre sammen etter jobb og levere på skolen på kvelden hadde vært et ideelt scenario. :humre:


#5

celebelen sa for siden:

Og der fikk jeg også hjelp til å finne kake til skolesalg -takk! :D


#6

Nenne sa for siden:

Den vaniljekaka har jeg ikke fått til. Jeg har bakt mye, men den mislyktes jeg totalt med. Eller forbehold, jeg har mislyktes med den som ble delt veldig hyppig her på FP en periode, jeg har ikke sett på akkurat den det er lenket til her, så jeg vet ikke om det er den samme.


#7

ingling sa for siden:

Den ser ganske lik ut som den som ble delt mye her, men jeg mener jeg har laget den en gang før med hell. :gruble: Får se hvilken jeg tar, alle disse ser jo veldig greie ut da.


#8

IzziCreo sa for siden:

Vaniljekaken som ligger her inne er gull! Du kan også pynte den med epler vendt i kanel og sukker.


#9

My sa for siden:

Lite tips jeg har fått fra min svigermor, hvis du vil gjøre noe annet, og samtidig bruke Toro og få det glutenfritt:

Hun bruker hele ovnsskuffa, og tar en pose langpanne sjokoladekake, heller røra utover, tar deretter en pose lys muffinsmiks, heller den røra i midten, og bruker slikkepotten til å dra det utover i mønster, uten at det blandes helt. Da blir det en fin marmorkake, og hun bruker å ha en lys sjokoladekrem oppå. Hun lager alltid dette til alle mulige arrangement der hun stiller med kake, alle er veldig imponert, vil ha oppskrift og hun får masse skryt. :værsågod:


#10

Fakse sa for siden:

Jeg bakte min faste gulrotkake for første gang på lenge nå i helga, og ble litt overrasket over hvor enkel den er, for det hadde jeg glemt. Dette er røre til en liten langpanne, til en stor ville jeg laget 1,5 ganger denne røra. Krydderet i røra og smaken på kremosten gjør denne kaka ekstra god, samtidig som den er utrolig saftig.

3 dl soyaolje
300 g sukker
300 g hvetemel
6 egg
3 ts natron
1/2 ts muskat
1 ts salt
1 ts kanel
500 g gulrot

FYLL:
2 pk kremost ananas/mandarin
60 g smelta margarin
saften av 1/2 sitron
100-125 g melis

Rør sukker inn i olje. Tilsett det tørre. Rør inn eggene, to av gangen.
Gulrota haes i til slutt.

Stekes på 160 grader, prøv kaken etter 50 minutter, men kan hende den må stekes opp til en time.
*
Rør sammen fyllet og smør oppå den avkjølte kaka.
Pynt: Raspet skall av 1 økologisk sitron*


#11

millact sa for siden:

Jeg lager den ofte, men har kokkevenn som ikke får den til (og han er en god baker også). Trikset er å røre inn godt. Det ser flytende ut en stund, men rør veldig godt sammen. Jeg blander for hånd.


#12

Nenne sa for siden:

Takk for tips, millact! :)


#13

ingling sa for siden:

Denne var jo veldig kjekk, da! Jeg prøver ofte å lage glutenfritt selv om jeg ikke har spesifikke instrukser om det, fordi det nesten alltid er for lite eller veldig kjedelig utvalg. Så det kan godt hende jeg prøver den. Jeg har ikke noe behov for å måtte bruke Toro, altså. :humre: Det er mest fordi det er lettvint og også glutenfritt at jeg ofte bruker det, og så gidder jeg ikke legge alt for mye jobb i sånne kaker lenger, siden det titt og ofte skal leveres hit og dit. I tidlig barnehagetid lagde jeg sånne ting med et kilo gulrøtter som skulle skrelles og raspes, det skjer ikke lenger. :niks:


#14

My sa for siden:

Ja, "Toro" var mer et generelt begrep for den typen snarvei. Jeg har ikke prøvd det selv, fordi det var ganske nylig at svigermor nevnte det, men jeg har tenkt til å teste det ut neste gang jeg skal ha med kake på ett eller annet.


#15

Noba sa for siden:

Hvis dere ikke får til vaniljesauskaka, er god, gammeldags «skuffkake» en annen (og etter mitt syn vel så enkel) måte å lage den på. Jeg elsker denne kaka og blir like skuffa hver gang familien sier de heller vil ha sjokoladekake. Litt travel, så bilde av godt brukt oppskrift - håper du skjønner skrifta mi. :)#17

polarjenta sa for siden:

Jordbærkladdkake , finner oppskrift på det søte liv, enkel, kjapp og lage og god.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.